Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πάγωμα εισφορών στον ΟΑΕΕ

Τη διαβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα αυξηθούν για τα επόμενα τρία χρόνια, εξέφρασε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Γεράσιμος Βουδούρης.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο κ. Βουδούρης επισήμανε την ανάγκη εξορθολογισμού των οικονομικών του Οργανισμού, τονίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η περιστολή των οφειλών, ύψους 2,5 δις ευρώ.
Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους. Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με τις συγχωνεύσεις των υποδομών και την αξιοποίηση του προσωπικού καθώς και στον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής των εργαστηριακών εξετάσεων.

«Πρέπει να υπάρξει αυξημένο αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης. Για τον χρόνο έκδοσης σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης είπε ότι τώρα απαιτούνται 4-5 μήνες, ανακοίνωσε όμως ότι θα υπάρξουν ενιαία κέντρα συντάξεων ανά περιοχή, όπως για παράδειγμα στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, στα οποία θα λειτουργούν ασφαλιστικοί σύμβουλοι που θα συντάσσουν προσυνταξιακές μελέτες, προκειμένου να επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων και να ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία. «Η πάγια θέση του Επιμελητηρίου μας, που εκφράστηκε κατ΄ επανάληψη με αντίστοιχες παρεμβάσεις, είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν οι Επαγγελματίες. Παρόλα αυτά κρίνουμε θετικό το γεγονός ότι με τις παρούσες συγκυρίες η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να παγώσει τις εισφορές των ασφαλισμένων», τόνισε ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος πρότεινε την συνεργασία του ΕΕΘ με τον ΟΑΕΕ για ζητήματα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Οι "σοσια-ληστές πατριώτες" και υπηρέτες των κερδοσκόπων βγάζουν στο σφυρί ολόκληρη την Ελλάδα

Αφού τα πουλήσουν όλα κοψοχρονιάς και τσάμπα ... για να απαλλαγούμε από τις "σπάταλες" δραστηριότητες του δημοσίου ...
μετά από λίγα χρόνια οι ίδιες εφημερίδες θα πρωτοστατήσουν στην επανακρατικοποίησή τους για εθνικούς λόγους!
Μόνο που τότε θα πληρώσουμε 20 φορές την τιμή που πουλήσαμε και 10 φορές την πραγματική τους αξία.
Στο εξωτερικό, ο κερδοσκοπικός αυτός κύκλος εις βάρος των κρατικών εταιριών και τραπεζών που μοναδικό σκοπό έχει την μεταφορά πλούτου από το Δημόσιο σε συγκεκριμένα συμφέροντα έχει εφαρμοστεί από καιρό. Ο ενθουσιασμός της ιδιωτικοποίησης πέρασε. Οι φορολογούμενοι έχασαν δισεκατομμύρια ευρώ από το ξεπούλημα και πλέον προσπαθούν να τους πείσουν ότι το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο συγκεκριμένων εταιριών και τραπεζών. Και η τεχνητή ανάγκη αυτή θα επιβαρύνει για άλλη μία φορά τους πολίτες που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει αφού κανένας δεν τους λέει την αλήθεια.
Και κατά το "αναγκαίο" ξεπούλημα και κατά την "αναγκαία" επαναγορά ... μία "ορχήστρα' δημοσιογράφων και πολιτικών βρίσκουν ανά περίπτωση "σοβαρούς" λόγους για τους οποίους αξίζει να χάσουν χρήματα οι φορολογούμενοι. Όλα φυσικά για το καλό μας!
Και εάν ιδιωτικοποιηθεί η ύδρευση και από το χρηματιστήριο καταλήξει στα χέρια Τούρκων κερδοσκόπων ... έχετε διανοηθεί τις συνέπειες και τις δυνατότητες εκβιασμού;
Να ελέγχει κανείς το πόσιμο νερό είναι το πιο ισχυρό "όπλο" του κόσμου και ο "σοσιαλιστής" Γιωργάκης ... βγάζει το νερό μας ... στο σφυρί χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

http://edessa-vegoritida.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html