Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ακριβοπουλου σφοδρή επίθεση εναντίον της Πετρούλας Κωστίδου! ... "Αυτό το καρακατσουλιό!" [ΒΙΝΤΕΟ]

Αντί να υποστηρίζει ένα νέο κορίτσι που αγωνίζεται καθημερινά να βγάλει το ψωμί του, με ζωντανό, άμεσο, πολλές φορές και επικινδυνο ρεπορτάζ, ο ΣΚΑΙ βάζει κακιασμένες γριές να ζηλοφθονούν on camera για τη νεότητα, την ελαφρότητα και σεξουαλικότητα που αναβλύζει η ύπαρξη που ακούει στο όνομα Πετρούλα Κωστίδου.


Ε λοιπόν αφού δεν κόλωσε να ασχοληθεί με την Πετρούλα και να την αποκαλέσει "Αυτό" και "Καρακατσουλιό", αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα περιμένουνμε όλα από την "τραβηγμένη" ώριμη κυρία του δελτίου του ΣΚΑΙ. Ποιός ξέρει, ίσως σε επόμενο δελτίο να μας αναλύσει πως το τρί, πως το τρί, πως το τριβουν το πιπέρι.



Αντί να υποστηρίζει ένα νέο κορίτσι που αγωνίζεται καθημερινά να βγάλει το ψωμί του, με ζωντανό, άμεσο, πολλές φορές και επικινδυνο ρεπορτάζ, ο ΣΚΑΙ βάζει κακιασμένες γριές να ζηλοφθονούν on camera για τη νεότητα, την ελαφρότητα και σεξουαλικότητα που αναβλύζει η ύπαρξη που ακούει στο όνομα Πετρούλα Κωστίδου.

Ε λοιπόν αφού δεν κόλωσε να ασχοληθεί με την Πετρούλα και να την αποκαλέσει "Αυτό" και "Καρακατσουλιό", αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα περιμένουνμε όλα από την "τραβηγμένη" ώριμη κυρία του δελτίου του ΣΚΑΙ. Ποιός ξέρει, ίσως σε επόμενο δελτίο να μας αναλύσει πως το τρί, πως το τρί, πως το τριβουν το πιπέρι.

http://antiitroktiko.blogspot.com/

Είκοσι «ένοχοι» ζητούν… καθαριότητα

Ποια προϊόντα καθαρισμού κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά από αυτήν για την οποία είναι προορισμένα; Ποιο εξάρτημα του υπολογιστή σας έχει περισσότερα μικρόβια από την λεκάνη της τουαλέτας σας; Πολλά από τα αντικείμενα που περνούν άφοβα από τα χέρια μας καθημερινά δεν είναι τόσο αθώα όσο δείχνουν, αν δεν προσέξουμε κάποιους κανόνες υγιεινής.

- Χρήματα

Συχνά μιλάμε για «βρόμικο χρήμα» και «ξέπλυμα» χρήματος. Αγνοούμε, όμως, πως και στην κυριολεξία, τα χαρτονομίσματα... συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων. Αλλάζουν εκατοντάδες χέρια και κυκλοφορούν από τσέπη σε τσέπη και από πορτοφόλι σε πορτοφόλι για πολύ καιρό πριν φτάσουν στην κατοχή μας. Γι’ αυτό, τα χαρτονομίσματα είναι μια βολική για τους μικροοργανισμούς (όπως η σαλμονέλα και το βακτήριο E.coli) επιφάνεια. Ακόμη και τα χαρτονομίσματα που φαίνονται σχετικά καινούρια, αποτελούν «φορείς». Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πλένουμε τα χέρια μας μετά από κάθε χρηματική συναλλαγή μας.

- Το χερούλι της πόρτας

Το να σου «ανοίγουν πολλές πόρτες» είναι κάτι θετικό. Το να πιάνετε εσείς το χερούλι της πόρτας για να την ανοίξετε εγκυμονεί «βρόμικους κινδύνους», καθώς τα πόμολα, όπως και οι χειρολαβές φιλοξενούν τους μικροοργανισμούς εκατοντάδων χεριών που τα έχουν αγγίξει. Επομένως, στο σπίτι μας, όταν καθαρίζουμε, φροντίζουμε να περνάμε «ένα χέρι» και από τα χερούλια κάθε πόρτας.

- Πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιό σας, όπως και το ποντίκι που χρησιμοποιείτε, συγκρατούν πάνω τους ό,τι έχει περάσει από το χέρι σας πριν στρωθείτε στο PC σας. Σε ένα τεστ που έκανε βρετανικό περιοδικό τεχνολογίας σε ένα γραφείο με υπολογιστές, τα περισσότερα πληκτρολόγια βρέθηκαν να έχουν 150 φορές παραπάνω από το επιτρεπτό επίπεδο βακτηρίων και πάνω από 200 είδη μικροβίων, που σημαίνει ότι είναι πέντε φορές πιο βρόμικα από την λεκάνη της τουαλέτας. Η λύση; Αφενός, απολυμαίνετε τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας (όταν δεν είναι σε λειτουργία ασφαλώς) και αφετέρου, τα αντικαθιστάτε ανά εξάμηνο περίπου, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

- Στρώμα

Αγαπάμε πολύ το μαλακό μας κρεβάτι, αλλά αν βλέπαμε το πάρτι μικροοργανισμών στο στρώμα μας, θα το ξανασκεφτόμασταν. Μούχλα, βακτήρια και «νιφάδες» από το δέρμα μας, τις οποίες αποβάλλει το σώμα μας καθημερινά κατασκηνώνουν για να ξεκουραστούν στο ίδιο μέρος με εμάς. Γι’ αυτό, μία φορά το μήνα, πρέπει να καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα και τις δύο πλευρές του στρώματος, ενώ μπορούμε να ρίξουμε και αντιβακτηριδιακό spray, βγάζοντας το στρώμα στον ήλιο για μερικές ώρες, ώστε να καταπολεμηθούν οι μικροοργανισμοί.

- Σφουγγάρια

Το σφουγγάρι για το πλύσιμο των πιάτων, είναι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος της εκπομπής Mythbusters, το πιο επικίνδυνο από άποψη βρομιάς, αντικείμενο μέσα σε ένα σπίτι. Το σπογγώδες υλικό και η υγρασία που διατηρεί το κάνουν ιδανικό για ανάπτυξη αποικιών μικροβίων. Το ίδιο συμβαίνει με το σφουγγάρι του μπάνιου σας. Αλλάξτε τα σφουγγάρια σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, για να ξεφορτωθείτε τα καθαριστικά προϊόντα που τελικά, κάθε άλλο παρά καθαρίζουν.
- Πετσέτες μπάνιου

Αν χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα με την υπόλοιπη οικογένεια ή τον συγκάτοικό σας, κάνετε μεγάλο λάθος. Η ανταλλαγή μικροοργανισμών στην οποία επιδίδεστε πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μόλυνσης. Χρησιμοποιήστε ο καθένας την δική του πετσέτα, αλλάξτε την συχνά, και πλύνετέ την στους 40 βαθμούς. Το φυσικό στέγνωμα και το σιδέρωμα βοηθούν επίσης στην διατήρηση της υγιεινής τους.

- Κουμπιά

Όχι αυτά του πουκαμίσου σας, αλλά όσα πατάμε καθημερινά: Από το ασανσέρ, για να ανεβούμε στο σπίτι μας, μέχρι το ΑΤΜ για να κάνουμε μια απλή ανάληψη. Πλύσιμο χεριών για άλλη μια φορά είναι η απάντηση.

- Τηλέφωνο

Όταν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο που δεν είναι δικό σας (π.χ. καρτοτηλέφωνο, κινητό ενός φίλου σας κλπ), πρέπει να γνωρίζετε πως το κάτω μέρος του ακουστικού, εκεί δηλαδή που τοποθετείτε το στόμα σας, κουβαλά μικρόβια από το σάλιο προηγούμενων χρηστών. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ξένες συσκευές ή σκουπίστε τις με ένα πανί πριν τις μεταχειριστείτε.

- Στυλό/Μολύβια

Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν ενδιαφέρονται πολύ για την υγιεινή της «κασετίνας» τους ή της μολυβοθήκης, αλλά μόνο για την δημιουργική τους χρήση, τα μολύβια και τα στιλό, κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Όπως είπαμε, ό,τι περνάει συχνά από χέρια, συγκρατεί μικρόβια. Γι’ αυτό, οι γονείς οφείλουν να καθαρίζουν την γραφική ύλη των παιδιών τους.

- Ψύκτης

Σε καταστήματα ή δημόσιες υπηρεσίες, όταν η δίψα χτυπάει κόκκινο, ο ψύκτης με το «σιντριβάνι» νερού μοιάζει δελεαστικός. Για να πιείτε νερό, όμως, έρχεστε σε επαφή με μικρόβια των προηγούμενων «διψασμένων». Οι μετρήσεις μιλούν για διπλάσια ποσότητα ακαθαρσίας σε σχέση με μια τουαλέτα. Αν μάλιστα, λάβουμε υπόψη πως όσοι είναι άρρωστοι, πρέπει να πίνουν συχνά νερό, οι ιοί που καραδοκούν σε μια τέτοια πηγή νερού πολλαπλασιάζονται.

- Καροτσάκια supermarket

Χιλιάδες πελάτες τα χρησιμοποίησαν πριν από εσάς. Μικρά παιδιά έπαιζαν με αυτά, τρέχοντας στους διαδρόμους, ενώ βρόμικα χέρια παρέλασαν από τις λαβές τους. Πάντα σκουπίστε την λαβή από το καρότσι στο supermarket, ή πλύνετε τα χέρια σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας, για να αποφύγετε τα βακτήρια τους.

- Μενού εστιατορίου

Η σκληρή επιφάνειά τους ενθαρρύνει την παραμονή των μικροβίων, που αυξάνονται όσο αυξάνεται και η πελατεία του εστιατορίου. Αν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν φροντίσει να καθαρίζουν συχνά τους καταλόγους τους, όταν έρθει το σερβίτσιο σας, φροντίστε να μην έρθει σε επαφή με το μενού. Αφού παραγγείλετε, χρησιμοποιήστε την τουαλέτα για να πλύνετε τα χέρια σας.

- Θήκη σαπουνιού σε δημόσιες τουαλέτες

Αφού λοιπόν, παραγγείλατε και ακολουθήσατε την συμβουλή μας να πλύνετε τα χέρια σας, προσοχή: στις τουαλέτες εστιατορίων ή άλλων δημόσιων χώρων, η λαβή της συσκευασίας σαπουνιού έχει δεχτεί τις «πιέσεις» πολλών χεριών πριν πλυθούν. Αφού πάρετε σαπούνι, φροντίστε να τρίψετε αρκετά τα χέρια σας, ώστε να απομακρυνθούν τα μικρόβια που μόλις αποκτήσατε.

- Πλυντήριο

Η οικιακή συσκευή που φροντίζει για την καθαριότητα των ρούχων σας μπορεί να στραφεί εναντίον σας αν δεν την διαχειρίζεστε σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτό συγκεντρώνονται τα βακτήρια των βρόμικων ρούχων σας, και, αν δεν τα πλύνετε με πολύ ζεστό νερό, επιζούν και μετατρέπουν το πλυντήριο σε φωλιά ακαθαρσίας. Η λύση: Πλύνετε τα πολύ βρόμικα ρούχα σας σε υψηλές θερμοκρασίες και καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριό σας.

- Παιδικά παιχνίδια

Σε ένα παιδικό δωμάτιο, το πάτωμα είναι σχεδόν πάντα γεμάτο πολύχρωμα παιχνίδια. Ωστόσο, οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν, πως, είτε εξαιτίας των τροφίμων που συχνά παραμένουν πάνω τους, είτε λόγω ιώσεων ή ακαθαρσιών στα δραστήρια χέρια των παιδιών, τα παιχνίδια πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά. Προτιμότερο είναι να πλένονται με νερό και σαπούνι, ή και στο πλυντήριο, αν είναι δυνατόν.
- Ψυγείο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τα μικρόβια. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο πρέπει να καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου σας εβδομαδιαίως και να μην αφήνετε υπολείμματα τροφών χωρίς να τα αφαιρείτε. Διαφορετικά, θα το βρείτε… στο πιάτο σας.

- Πιατοθήκη

Το μέρος όπου στεγνώνουν τα πλυμένα πιάτα σας, λόγω της υγρασίας, προσφέρεται για την ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, μόλις πλένετε τα πιάτα σας, αυτά μολύνονται και πάλι με νέα μικρόβια. Γι’ αυτό, καθάρισμα και απολύμανση της πιατοθήκης σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι επιβεβλημένα.

- Τσάντες

Όταν πρέπει να αφήσετε κάπου την τσάντα σας, φροντίστε αυτό το μέρος να μην είναι το πάτωμα του χώρου στον οποίο βρίσκεστε, έστω και αν πρόκειται για λίγα δευτερόλεπτα. Η σκόνη και οι μικροοργανισμοί από την επιφάνεια του πατώματος θα σας ακολουθούν στην συνέχεια, μεταφερόμενα στα ρούχα και το σώμα σας. Καθαρίστε την τσάντα και το πορτοφόλι σας συχνά, καθώς η καθαριότητα είναι… του χεριού σας.

- Διακόπτης φωτός

Για άλλη μια φορά, μία κίνηση που κάνουμε μηχανικά πολλές φορές κάθε μέρα στοιχίζει από άποψη υγιεινής. Οι διακόπτες του φωτός πιέζονται κάθε μέρα από πολλούς ανθρώπους, όταν πρόκειται για παράδειγμα για τον χώρο της δουλειάς σας, ή ακόμη και μέσα στο σπίτι σας. Φροντίστε λοιπόν, να μην ξεχνάτε τους διακόπτες, όταν ξεσκονίζετε ή κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι σας.

- Τηλεκοντρόλ

Πήρε την πρωτιά ως ο μεγαλύτερος φορέας μικροβίων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Στις ταξιδιωτικές αποδράσεις σας, λοιπόν, καθαρίστε με ένα πανάκι το remote control της τηλεόρασης, ή ακόμη καλύτερα, μην το χρησιμοποιείτε καθόλου. Δεν πήγατε ταξίδι για να δείτε τηλεόραση.

Πηγή:Bouroubourou

Διαρρήκτης… λόγω μέθης

 

Διαρρήκτης έγινε άθελά του ένας πολίτης της Βάρδας Ηλείας… Επιστρέφοντας τις πρώτες πρωινές ώρες από γλέντι, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έφτασε στη γειτονιά που διέμενε. Πήγε να βάλει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού του, αλλά δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει.

Προσπαθούσε για πολλή ώρα, έως ότου έγινε αντιληπτός από τον… ιδιοκτήτη του σπιτιού. Μέσα στο μεθύσι του προσπαθούσε να μπει στο σπίτι του σπιτονοικοκύρη του, ο οποίος δεν τον κατάλαβε και μάλιστα προσπαθώντας να τον τρέψει σε φυγή- δίχως αναγνωρίσει ποιος είναι- του πήρε το κινητό τηλέφωνο!
Το επόμενο πρωί, ο σπιτονοικοκύρης πήγε στην Αστυνομία της Βάρδας με το «λάφυρο», αλλά μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο οικείο του πρόσωπο και η υπόθεση έκλεισε.
πηγή:iliatora.gr

AΠΟ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟ iPAD 2

H παραλαβή των iPad 2 από την Apple από το εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα, θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε αναμένεται σύντομα και η διάθεσή τους στα καταστήματα, σύμφωνα με πληροφορίες...


Όπως μεταδίδει το CNET, το νέας γενιάς iPad θα έχει κάμερα, αρκετές θύρες USB και θα είναι αρκετά πιο ελαφρύ και λεπτότερο από τον προκάτοχό του.

Η κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει τα Foxconn θα είναι έτοιμη να παραδόσει περί τα 600.000 iPad 2 στα τέλη Φλεβάρη, γράφει η DigiTimes και μεταδίδει το Reuters.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ανατέθηκε σε εργοστάσιο της Foxconn στο Σενζέν, δήλωσε στη DigiTimes εργαζόμενος της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Apple φέρεται να σχεδίαζε αρχικά να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τον Ιανουάριο, χρειάστηκε όμως να το αναβάλλει μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του λογισμικού.

Όταν ο Στρος Καν μας θύμισε το δικτάτορα Παπαδόπουλο! [δείτε τα βίντεο]

Οι σημερινές δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ήταν ειλικρινείς: Δήλωσε αφοπλιστικά να μην τον πιστεύουμε όταν μας έλεγε ότι τα χειρότερα πέρασαν και συμπλήρωσε, ότι το ΔΝΤ είναι κάτι σαν "γιατρός" που δίνει τα απαραίτητα φάρμακα, τα οποία πρέπει να τα πάρει ο ασθενής ακόμα κι αν δεν του αρέσουν. Επίσης μίλησε για τη συναίνεση που......
πρέπει να δείξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο ελληνικός λαός στην πολιτική του ΔΝΤ!
Ωστόσο, όλα αυτά που είπε ο Στρος Καν, περί ασθενούς Ελλάδας και της ανάγκης συναίνεσης, μας θύμισαν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος όταν έκανε το πραξικόπημα του 1967. Στο τότε διάγγελμά του ο δικτάτορας είχε δικαιολογήσει την επέμβαση του στρατού και την κατάλυση του πολιτεύματος ως αναγκαία εξαιτίας της έλλειψης συναίνεσης του πολιτικού κόσμου της χώρας και είχε περιγράψει την Ελλάδα ως έναν "ασθενή που βρίσκεται επί της χειρουργικής κλίνης!".
Όπως αντιλαμβάνεστε οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι. Δείτε τα βίντεο και κρίνετε εάν κάπου υπερβάλλουμε...



Ακούστε τον Γιώργο Παπαδόπουλο να παριστάνει τον "γιατρό" της Ελλάδας, όπως τον παριστάνει τώρα ο Στρος Καν και το ΔΝΤ! Ίδια λόγια, ίδια ρητορική, ίδια νοοτροπία (απλώς ο Στρος Καν είναι λίγο πιο... γλυκούλης):



Ακούστε τον Γιώργο Παπαδόπουλο να μιλά για τη συναίνεση:


«Φρέσκο αίμα» νεόπτωχων Ελλήνων προστίθεται στις ουρές των συσσιτίων

Συνωστισμό στο κατώφλι των συσσιτίων, δήμων, Αρχιεπισκοπής και ανθρωπιστικών οργανώσεων, δημιουργεί ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και συσσώρευσης μεταναστών/προσφύγων στις ελληνικές μεγαλουπόλεις. Οι ουρές απόρων έξω από τους ορισμένους χώρους εστίασης διογκώνονται, παράλληλα με την αλλαγή της σύνθεσης των ανθρώπων, που τις σχηματίζουν, για την ικανοποίηση της βασικής ανάγκης. Της καθημερινής τους σίτισης.

Το «φρέσκο αίμα» στα συσσίτια είναι νεόπτωχοι Έλληνες. Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, μόνοι, χωρίς στήριγμα από παιδιά και οικογένεια, θύματα της σκληρής μετάβασης από τη σήψη αυτού του τόπου στην αναγγένησή του.

Τους τελευταίους επτά μήνες ο Θανάσης, ναυτικός, είναι άνεργος. Η 58χρονη Παναγιώτα, γαζώτρια, μετράει ήδη τέσσερα χρόνια ανεργίας. Ο Γιώργος, οικοδόμος, είναι σε αναζήτηση δουλειά τον τελευταία ενάμιση χρόνο. Με την κρίση η οικοδομή έχει «πέσει» και τα μεροκάματα είναι δυσεύρετα.

'Ανεργος και ο Ανδρέας, πρώην προϊστάμενος σε λογιστήριο εταιρίας, που απομακρύνθηκε ως υψηλόμισθος. Στον «αέρα» βρίσκεται και ο Αλέξανδρος, που είχε ξενοδοχείο και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. Ο Χρυσάφης είναι συνταξιούχος των 500 ευρώ και από αυτά 300 πάνε για το νοίκι. Ο Νίκος, 58 ετών, έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, δεν παίρνει σύνταξη και δεν διαθέτει χρήματα για να βάλει βηματοδότη. Ο 66χρονος Παναγιώτης, συνταξιούχος των 470 ευρώ από τα οποία τα 400 φεύγουν στο νοίκι και η γυναίκα του η Χρυσάνθη, 57 ετών άνεργη. Παλιά καθάριζε σπίτια.

Η Μαρία πάλι, συμβασιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού, πριν επτά χρόνια. Η σύμβασή της δεν ανανεώθηκε. Καθημερινά, αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων. Στις 12 συνωστίζονται μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι, χρήστες ουσιών, ή αλοολικοί, πρώην φυλακισμένοι, ή άτομα με ψυχικά προβλήματα.

Πηγή:DCorfu

Εικοσιτετράωρη απεργία σε Mega, Antenna και TV Μακεδονία

 

Εικοσιτετράωρη απεργία στους σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία κηρύσσουν για τις 14 Δεκεμβρίου.. η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ).

Οι Ενώσεις ζητούν να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών από τα ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΤΙΤΒΕ έχει ως εξής:
«Στην ακύρωση του ρόλου τους ως ενημερωτικών Μέσων οδηγούνται οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Antenna και TV Μακεδονία απολύοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς με το γενικόλογο πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.
Με τον τρόπο αυτό οι εργοδοσίες των εν λόγω Μέσων δείχνουν πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται αυτό που επαίρονται ότι προασπίζουν, την αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση.
Η συρρίκνωση των ανταποκριτικών γραφείων τους αυτόματα περιορίζει τον ενημερωτικό χαρακτήρα που από την αδειοδότηση τους οι σταθμοί υποχρεούνται να διατηρούν. Ταυτόχρονα, ενισχύει την αντίληψη που περιορίζει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων σε ασφυκτικά γεωγραφικά όρια και από καιρού εξαντλημένη θεματική εμβέλεια.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ παγίως υποστηρίζουν ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας οφείλουν, αν θέλουν να δικαιώνουν τον τίτλο τους, να διατηρούν πλήρως στελεχωμένα ανταποκριτικά γραφεία ανά την Ελλάδα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει μάλιστα προετοιμάσει και σχετική νομοθετική πρόταση, για προώθηση διά της ΠΟΕΣΥ στα αρμόδια υπουργεία.
Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην απαξίωση της ενημέρωσης που προωθούν οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Για τον λόγο αυτόν η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ κηρύσσουν 24ωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 14/12/2010 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/010 ζητώντας:
- Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις συναδέλφων από το ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη.
- Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση οι Ενώσεις θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μελών τους, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, κλιμακώνοντας τις κινήσεις και κινητοποιήσεις τους τόσο σ’ αυτά όσο και σε οποιαδήποτε άλλα ΜΜΕ προχωρήσουν σε απολύσεις».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρελές ατάκες Τράγκα!

Έχει ρέντα ο Τράγκας σήμερα! Η πρώτη ατάκα που "σκότωνε" ήταν όταν σε ερώτηση για το ποιος φταίει για την κατάσταση της οικονομίας απάντησε: "Ο big ass", δηλαδή ο... χοντροκόλης. Η άλλη ατάκα ήταν ότι η ανακούφιση για την οικονομία από τα μέτρα είναι σαν το υπόθετο. Διαρκεί... λίγο...

Τράγκα γερά! Πρόσεχε μη σε βάλει στο στόμα του ο Βαλλιανάτος.

http://karxarias.blogspot.com

Έρευνα για την οστεροπόρωση στους άνδρες



Η ηλικία, η κληρονομικότητα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ανεξάρτητα από το αν κάποιος παίρνει ή όχι κορτιζόνη, είναι επιβαρυντικοί παράγοντες εμφάνισης οστεοπόρωσης στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη χώρα μας, στην οποία συμμετείχαν 1067 ασθενείς και 93 γιατροί.
Η έρευνα έγινε σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών, που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο οστικής πυκνότητας, είτε λόγω βεβαρυμένου ιστορικού, είτε μετά από προτροπή γιατρού, ή προληπτικά.
Η έρευνα έδειξε ότι το φυσιολογικό βάρος, η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και η τακτική σωματική άσκηση σε νεαρή ηλικία, είναι σημαντικοί προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στην ανδρική οστεροπόρωση.
Όπως εξήγησε ο Γ. Τροβάς, ενδοκρινολόγος, και ο Ν. Παπαϊωάννου, αναπληρωτής καθηγητής οθροπεδικής, σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, το 55%, που είχαν κάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας, διαγνώστηκαν τελικά με οστεοπόρωση.

Οι επιστήμονες τόνισαν πως, από πολλές διεθνείς μελέτες, επιβεβαιώνεται ότι και οι άνδρες άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν, όσο και οι γυναίκες, κίνδυνο να υποστούν κάποιο κάταγμα λόγω οστεροπόρωσης.
Αναφέρεται μάλιστα ότι ο κίνδυνος αυτός για έναν μεσήλικα άνδρα είναι μεγαλύτερος από την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι έξι μήνες μετά από κάταγμα ισχίου η θνησιμότητα είναι διπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.
Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ...

 

Ρεπορτάζ : Κώστας Τσαχάκης
(από το Έθνος)
Ερχεται στις αρχές του 2011 η «φοροκάρτα» και θα μοιράζει... δώρα με τη μορφή επιστροφής φόρου σε όσους τη χρησιμοποιούν στις καθημερινές αγορές τους. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αρχίσει να... τυπώνει κάρτες οι οποίες θα ενεργοποιούνται...
σύμφωνα με χθεσινή υπουργική απόφαση, με ένα γραπτό μήνυμα (sms) μέσω κινητού τηλεφώνου. Θα χρησιμοποιούνται για όλες τις αγορές και θα βάλουν τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Το 2011 η χρήση της «φοροκάρτας» θα είναι προαιρετική και στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τα φορολογικά κίνητρα που θα δίνονται σε όσους τη χρησιμοποιούν.
Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο σχετίζεται με το ανώτατο ποσό αποδείξεων που μπορεί να συγκεντρώσει ένας φορολογούμενος. Με το ισχύον καθεστώς οι φορολογούμενοι μπορούν να μαζεύουν αποδείξεις αξίας έως και 15.000 ευρώ. Το αφορολόγητο είναι 12.000 ευρώ, και για κάθε επιπλέον ποσό έως τις 15.000 ευρώ παρέχεται έκπτωση φόρου 10%. Ετσι, αν κάποιος μαζέψει αποδείξεις 15.000 ευρώ, έχει αυτομάτως έκπτωση φόρου 300 ευρώ. Τώρα εξετάζεται με τη χρήση της κάρτας το ανώτατο ποσό να αυξηθεί κατά 1.000 ή 2.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, για κάθε αγορά μέσω της «φοροκάρτας» ο κάτοχός της θα έχει επιστροφή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Δηλαδή αν ένα αγαθό επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, αυτομάτως θα πέφτει στο 22%. Η επιστροφή του φόρου θα γίνεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.
Στο οικονομικό επιτελείο ψάχνουν το κατάλληλο μπόνους που θα οδηγήσει σε μαζική χρήση της «φοροκάρτας», και αυτό γιατί έτσι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα είναι σε θέση να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του ΦΠΑ.
Επίσης... βιάζονται ώστε να αρχίσει η διανομή των καρτών με το «καλημέρα» του 2011.
Η σύμβαση
Ετσι χθες το υπουργείο υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία M-Stat A.E., η οποία αναλαμβάνει το έργο της δήλωσης αντιστοίχισης της κάρτας αποδείξεων με τον ΑΦΜ του κατόχου μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms).
Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Η εφαρμογή που θα τρέξει η συγκεκριμένη εταιρεία θα παρέχει τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο θα περιέχει τον ΑΦΜ του φορολογουμένου και τον 19ψήφιο αριθμό της κάρτας. Η αποστολή του μηνύματος θα γίνεται σε έναν ενιαίο 5ψήφιο αριθμό για όλους τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και θα κοστίζει 11 λεπτά. Με τη λήψη του μηνύματος θα ελέγχεται η ορθότητα του ΑΦΜ.
Σε περίπτωση ορθής καταχώρισης των δεδομένων θα στέλνεται απάντηση της μορφής «Επιτυχής δήλωση», ενώ σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρισης θα στέλνεται ανάλογη απάντηση όπως «ο ΑΦΜ που δηλώσατε δεν είναι έγκυρος» ή «ο αριθμός της κάρτας δεν είναι έγκυρος».
Ανώνυμες
«Κάρτες αποδείξεων»
Οι «κάρτες αποδείξεων», όπως τις ονομάζει το υπουργείο Οικονομικών, θα είναι ανώνυμες και θα φέρουν έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό για κάθε φορολογούμενο που θα παραπέμπει στον ΑΦΜ του. Ομως τον ΑΦΜ, δηλαδή τη φορολογική του «ταυτότητα», θα μπορεί να την ταυτοποιήσει μόνο η ΓΓΠΣ και όχι οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις με τις οποίες θα συναλλάσσεται ο κάτοχος.
Προς τη ΓΓΠΣ
Mε sms από κινητό θα ενεργοποιείται η "φοροκάρτα"
Mε ένα sms από κινητό τηλέφωνο, το κόστος τους οποίου θα ανέρχεται στα 11 λεπτά, προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα μπορεί να ενεργοποιείται η «φοροκάρτα».
Παράλληλα, θα υπάρχει και η εναλλακτική λύση ενεργοποίησης μέσω του taxisnet.
Στη συνέχεια, οι συναλλαγές θα γίνονται είτε με μετρητά, είτε με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και οι φορολογούμενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηματάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα μηχανήματα ΡΟS, που χρησι?οποιούνται σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες.
Αυτόματα στον «λογαριασμό» του κάθε φορολογουμένου θα πιστώνεται το ποσό της αγοράς, που θα μετρά αντί για απόδειξη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου.
Δεύτερη κάρτα
Κάθε φορολογούμενος μπορεί να βγάλει και δεύτερη κάρτα για να τη χρησιμοποιήσει κάποιο μέλος της οικογένειας π.χ. παιδιά, με τις αγορές να πιστώνονται στον ΑΦΜ του γονιού.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα της ΓΓΠΣ και να βλέπουν με τη χρήση του κωδικού τους το συνολικό ποσό των αγορών που έχουν κάνει από την αρχή του χρόνου.
Επειδή η χρήση της κάρτας θα είναι προαιρετική για το 2011, οι χάρτινες αποδείξεις θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στη φορολογική δήλωση.
Οπως λένε στο υπουργείο, η κάρτα δεν θα έχει barcode και επιπρόσθετα σε κανένα 19ψήφιο νούμερο δεν θα υπάρχει ο αριθμός «666» για να προληφθούν οι οποιασδήποτε αντιδράσεις.
Λύνει τα χέρια της εφορίας
Οn line ο τζίρος των καταστημάτων και ο ΦΠΑ
Λύνει τα χέρια της εφορίας η χρήση της «φοροκάρτας». Κι αυτό καθώς το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ θα παρακολουθεί on line τον τζίρο των καταστημάτων και θα έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον ΦΠΑ που θα πρέπει να εισπράξει.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εγκαταλείφθηκε η αρχική σκέψη να εισπράττει η εφορία άμεσα, δηλαδή την ώρα της αγοράς κάθε προϊόντος, τον αναλογούντα ΦΠΑ.
Η Κομισιόν ήταν κάθετη, υποστηρίζοντας ότι απαγορεύεται η προείσπραξη του ΦΠΑ από το Δημόσιο.
Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:
Στο τέλος κάθε μήνα οι συνεργαζόμενες τράπεζες θα αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ μία αναλυτική κατάσταση συναλλαγών.
Στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το υλικό. Από τη μία πλευρά θα περνούν τις αποδείξεις στον λογαριασμό αφορολογήτου κάθε φορολογουμένου.
Από την άλλη, θα έχουν άμεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευματιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης

 

 Μία απίστευτη ιστορία αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά, που τον έσωσε.


    Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

    "Eδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω", δηλώνει ο Pointer.

    Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.
ΑΠΕ

Οι παντρεμένοι συμπεριφέρονται καλύτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα

 

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι οι παντρεμένοι άνδρες τείνουν να έχουν λιγότερες παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές από τους ανύπαντρους.

Η μελέτη είναι η πρώτη που ερεύνησε τις συνέπειες του γάμου στην αντικοινωνική συμπεριφορά, αξιοποιώντας δείγματα γενετικού υλικού από διδύμους, προκειμένου να απομονώσει τυχόν επίδραση των γονιδίων στη συμπεριφορά των ατόμων, σε σχέση με την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος.
Οι ερευνητές επί 12 χρόνια εξέτασαν δεδομένα από 289 ζεύγη διδύμων ανδρών, σε διάφορες χρονικές στιγμές, όταν ήταν 17, 20, 24 και 29 ετών.
Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Αλεξάντρα Μπαρτ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ψυχιατρικής «Archives of General Psychiatry» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, διαπίστωσαν ότι αφενός, οι λιγότερο αντικοινωνικοί άνδρες είναι πιθανότερο να παντρευτούν μέχρι τα 30 τους σε σχέση με τους περισσότερο αντικοινωνικούς, αφετέρου, από τη στιγμή που παντρεύονται, ο γάμος «φρενάρει» περαιτέρω την όποια αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις ηλικίες των 17 και 20 ετών ήταν πιθανότερο να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 29 τους.
Στη συνέχεια, μετά το γάμο, τα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς μεταξύ των παντρεμένων μειώθηκαν κι άλλο, ενώ των διδύμων αδελφών τους που είχαν μείνει ανύπαντροι, η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είχε μειωθεί ανάλογα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, καθώς, για παράδειγμα, αυξάνει την ικανότητα δημιουργίας δεσμών με άλλους ανθρώπους, ή μειώνει τον χρόνο που ένας άνδρας μπορεί πια να περάσει με τους παλιούς φίλους του.
Όσο πιο πετυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο πιο μεγάλη φαίνεται να είναι η επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς ενός άνδρα (λιγότερη τάση για παραβατικότητα-εγκληματικότητα, λιγότερα ψέματα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ και ξενύχτια, περισσότερες τύψεις για κάποια κακή συμπεριφορά, κ.α.).
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παντρεμένοι συνειδητοποιούν ότι «έχουν πλέον περισσότερα να χάσουν», αν συνεχίσουν την παλιά αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
Δεν είναι σαφές αν κάτι ανάλογο συμβαίνει στις γυναίκες, όπως είπε η Μπαρτ, καθώς εξ αρχής αυτές είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι οι παντρεμένοι, εν γένει, φαίνεται να έχουν κι άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανύπαντρους, όπως καλύτερη υγεία, μακροβιότερη ζωή, λιγότερη κατάθλιψη και, γενικότερα, πιο «ήσυχη» ζωή.

ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters

Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι οι μισοί Ευρωπαίοι

 

Σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%, οι ευρωπαίοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι...
σύμφωνα με έρευνα ξένων ειδικών που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό παχυσαρκίας έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία 20ετία στις περισσότερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που συνέταξαν τη σχετική έκθεση (Health at a Glance Europe 2010) το μυστικό για την επιτυχία και το υγιές βάρος είναι η ενθάρρυνση των παιδιών να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες.

Στην Ελλάδα

Θεριακλήδες στο κάπνισμα, υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στα παιδία ηλικίας 11-15 ετών, αλλά και τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ε.Ε., είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων, σύμφωνα με την έκθεση.

Ειδικότερα, με βάση στοιχεία του 2008, το 39,2% των Ελλήνων άνω των 15 ετών «καπνίζει καθημερινά», ενώ ακολουθούν οι Βούλγαροι με 29,1% και οι Ιρλανδοί με 29%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 24,2%.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του 2006 που περιλαμβάνονται στην έκθεση,το 18,8% από τα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τη Μάλτα (29,5%) στην Ε.Ε. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 13,3%. Επίσης η Ελλάδα εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ε.Ε. με 2,8 ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Κύπρος με 4,3 και η Ιταλία με 5,2. Ο μέσος κοινοτικός
όρος είναι 12. Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Λιθουανία με 30,7 ανά 100. 000 κατοίκους και στην Ουγγαρία με 21,5.
Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά
Αυτή τη στιγμή, ένα στα εφτά παιδιά στην ΕΕ είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο και ο αριθμός αναμένεται να ενισχυθεί. Μόνο ένα στα πέντε παιδιά ασκείται τακτικά ενώ η σωματική δραστηριότητα πέφτει στις ηλικίες 11-15 στις περισσότερες χώρες-μέλη.
Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, κάποιες μορφές καρκίνου, αρθρίτιδα, άσθμα καθώς και άλλα προβλήματα υγείας ως ενήλικες.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση, η Βρετανία έχει τις χειρότερες επιδόσεις όσον αφορά τους υπέρβαρους ή παχύσαρκους πολίτες, καθώς το 25% των πολιτών της είναι παχύσαρκοι. Την ακολουθούν η Ιρλανδία και η Μάλτα.
http://www.tanea.gr

Τυπογραφικό λάθος κόστους... 100 δισ. δολαρίων

 

Κλειδωμένα στα έγκατα των αμερικανικών νομισματοκοπείων θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα έτος το 10% των νέων κατοσταδόλαρων, αφού διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από αυτά δεν είχαν τυπωθεί σωστά... Η συνολική αναγραφόμενη αξία των χαρτονομισμάτων ανέρχεται σε 100 δισ. δολάρια. Μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων τσαλακωνόταν ενώ περνούσε από τις πρέσες, με αποτέλεσμα μέρος της επιφάνειάς του να παραμένει κενό. Τα χαρτονομίσματα ανακατέυτηκαν με εκείνα που τυπώθηκαν σωστά και έτσι κανένα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αν δεν βρεθούν και αποσυρθούν τα προβληματικά.

Αν η διαδικασία γινόταν με το χέρι, υπολογίζεται ότι θα χρειάζονταν 20 με 30 χρόνια! Ευτυχώς για τους υπεύθυνους, υπάρχουν μηχανές που επιταχύνουν τη διαδικασία. Δεν αναμένεται όμως να έχει ολοκληρωθεί πριν περάσει ένας χρόνος.
Η εκτύπωση των νέων κατοσταδόλαρων έχει σταματήσει μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα στις πρέσες.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=231167