Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η ιδανική διάρκεια του sex


Η ερώτηση αυτή βασανίζει αιώνες τώρα άντρες και γυναίκες. Οι μεν πρώτοι προσπαθούν να... καθυστερήσουν, οι δε δεύτερες καμιά φορά αργούν τόσο πολύ που δεν φτάνουν ποτέ. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο πρέπει να...
κρατάει μια σεξουαλική επαφή για να είναι ικανοποιημένοι και οι δύο.


Η διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με το...
περιοδικό "The Journal of Sexual Medicine" θα πρέπει να είναι μεταξύ των επτά και των δεκατριών λεπτών, συν τα προκαταρκτικά. Σας φαίνεται λίγο, ή μήπως... πολύ; Διαβάστε γιατί:
Τη μελέτη αυτή έκαναν 33 Καναδοί και Αμερικάνοι σεξολόγοι και αποκάλυψαν πως τα δύο λεπτά είναι πολύ λίγα, τα τρία με επτά λεπτά επαρκή, ενώ τα τριάντα είναι πολλά. Μια σεξουαλική πράξη διάρκειας επτά με δεκατρία λεπτά είναι επιθυμητή και από τα δύο φύλα, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως το ζευγάρι θα πρέπει να προγραμματίζει την όρεξη του.

«Η διάρκεια του σεξ εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι και ο χρόνος αυτός είναι μεταβλητός», λέει ο Έρικ Κόρτι, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.



Η έρευνα αυτή έγινε κυρίως για να αποφεύγονται σεξουαλικές απογοητεύσεις λόγω μη ρεαλιστικών κριτηρίων που βασίζονται πάνω στο μοντέλο ενός «μαραθώνιου σεξ», όπως βλέπουμε πολλές φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Φυσικά, οι προτιμήσεις και η διάρκεια του σεξ αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι τα επτά λεπτά είναι πολύ λίγα, ειδικότερα για τις γυναίκες, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να τα βρίσκουν επαρκή. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις πάνω σε αυτά που του αρέσουν στο σεξ και ειδικότερα οι γυναίκες είναι πολύ περίπλοκες και τα σεξουαλικά τους γούστα διαφέρουν πολύ.

«Όλες οι γενικοποιήσεις σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, δεν θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα», υποστηρίζει ένας ερευνητής της ομάδας, ο Άλες Μακ Κέι, «δεν είναι ο χρόνος που έχει σημασία, αλλά η ποιότητα του σεξ, ανεξάρτητα αν διαρκεί πέντε ή είκοσι λεπτά».

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τη ιδανική διάρκεια του σεξ έδειξαν:

1,3 λεπτά = Πολύ λίγο
4,9 λεπτά = Αρκετό
8 λεπτά = Επιθυμητό
20 λεπτά = Πολύ


T2 Concept

 

Ο γραφίστας και λάτρης των αυτοκινήτων, ο Idries Noah προκάλεσε την έκπληξη για μια ακόμη φορά με το T2 Concept: Ένα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον υβριδικό supercar..Ο διάσημος σχεδιαστής από την Νότιο Αφρική, του οποίου προηγούμενες δημιουργίες όπως για παράδειγμα το Audi R8- ανταγωνίζεται μοντέλα όπως η BMW M Sports Coupe and το Dodge Viper- οραματίζεται το T2 Concept το οποίο χαρακτηρίζει ως “το ταχύτερο, φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο στον κόσμο”. Η αλήθεια είναι πως στον Noah πρέπει να απονεμηθεί βραβείο πρωτοτυπίας, δεδομένου πως το νέο δημιούργημά του δεν αποτελεί ένα συνονθύλευμα άλλων supercar, όπως τα έργα άλλων καλλιτεχνών. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και μοντέρνο. Κι αυτό που αρέσει ιδιαίτερα στο δημιούργημα του Νοτιοαφρικάνου ντιζάινερ, είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός αιχμηρών γωνιών και σκληρών καμπυλών που συνθέτουν το πρωτότυπο που έφτιαξε.

Το supercar του Noah εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3.5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς που αποδίδουν και οι τρεις κινητήρες φθάνει τους 469 ίππους. Ο Noah εκτιμά πως το T2 Concept θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Τιμή, που είναι αντίστοιχη με αυτήν μιας Mercedes-Benz E55 AMG.

Σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ανόητο να μιλάμε για τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αλλά, όταν το βλέπεις στις φωτογραφίες που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο, σίγουρα θέλεις να το δεις στο γκαράζ του σπιτιού σου μετά από πέντε ή δέκα χρόνια.

http://www.auto24.gr

Ανέκδοτα που λένε οι γυναίκες μεταξύ τους!


Πως καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας ετοιμάζεται να πει κάτι έξυπνο;

Αρχίζει με την φράση ‘ Η γυναίκα μου είπε…..’



*Οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια καλή αγορά από ένα κατάστημα

Οι άντρες ενθουσιάζονται με το να

βρουν πάρκιν εκεί κοντά



*Τι κάνει ο άντρας όταν η γυναίκα του φθάνει σε οργασμό ;

Φυλάει τα παιδιά στο σπίτι·



*Γυναίκες και άντρες γεννήθηκαν ίσοι.

Οι γυναίκες όμως εξακολουθούν να εξελίσσονται



*Οι άντρες είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων..

Μέχρι να αποκτήσουν κόρη



*Οι άντρες είναι σαν τα κομπιούτερ ..

Για αυτό οι γυναίκες κρατάνε πάντα backup



*Πως θα πνίξεις έναν άντρα ;

Κόλλησε ένα πορνοπεριοδικό στον πάτο της πισίνας



*Αν είσαι ερωτευμένη με το χαμόγελό του.

Μην κάνεις το λάθος και τον παντρευτείς ολόκληρο.



*Τι κάνεις όταν η καλύτερή σου φίλη το σκάει με τον άντρα σου ;

Στέλνεις ευχαριστήρια κάρτα



*Μια γυναίκα θέλει έναν άντρα να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της.

Ένας άντρας θέλει όλες τις γυναίκες για να ικανοποιήσει μια ανάγκη του.



*Ο άντρας είναι η απόδειξη ότι κι ο θεός κάνει λάθη



*Τι είναι ένας εργένης;

Ένας άντρας που έχασε την ευκαιρία να κάνει δυστυχισμένη μια γυναίκα.



*Αν σε ρωτήσει αν είναι αυτός ο πρώτος σου έρωτας.

Πες: πολύ πιθανόν, μου φαίνεσαι πολύ γνωστός.



*Το πρόβλημα με τις γυναίκες είναι ότι ενθουσιάζονται με το τίποτα. Και μετά το παντρεύονται.



*Πως ένας άντρας μπορεί να κάνει ευτυχισμένη μια γυναίκα ;

Με το να μείνει ανύπαντρος.



*Γιατί οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές ;

Πάντα τους άρεσε η κουλτουριάρικη παρέα.



*Γιατί το να κοιμάσαι με έναν άντρα είναι σαν την σαπουνόπερα ;

Γιατί μόλις αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον σταματά για το επόμενο επεισόδιο.



*Γιατί τα ανέκδοτα για τις ξανθιές είναι τόσο μικρά ;

Για να μπορούν να τα θυμούνται οι άντρες.



*Γιατί ο άντρας μοιάζει με την χιονοθύελλα ;

Γιατί δεν ξέρεις πότε θά’ ρθει, πόσο θα ρίξει και πότε θα το λιώσει.



*Πόσοι άντρες χρειάζονται για να αλλάξουν ένα χαρτί υγείας ;

Ποιος ξέρει! Μήπως συνέβη και ποτέ ;



*Οι άντρες είναι σαν τις διαφημίσεις.

Δεν πιστεύεις λέξη απ` όσα λένε.



*Γιατί οι άντρες δεν παθαίνουν την νόσο των τρελών αγελάδων ;

Γιατί είναι όλοι τους γουρούνια.



*Ποιος είναι ο καλός σύζυγος ;

Αυτός που έχει κλειστό το στόμα κι ανοιχτό το πορτοφόλι.



*Πως μπορείς να νευριάσεις τον άντρα σου, όταν κάνεις σεξ ;

Τον φωνάζεις να ‘ρθει μέσα στο δωμάτιο.



*Πώς θα καταλάβεις ότι ένας άντρας είχε οργασμό ;

Θα πέσει από πάνω σου και θα αρχίσει να ροχαλίζει.



*Πως θα σταματήσεις έναν άντρα που καυχιέται για το μέγεθος του …… του;

Απλά θα τον ρωτήσεις ’Είναι μέσα τώρα ;’



*Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του συζύγου και του εραστή ;

25 κιλά .



*Γιατί οι άντρες τελειώνουν τόσο γρήγορα ;

Για να τρέξουν να το πουν στον φίλο τους.



*Πόσα ανέκδοτα υπάρχουν για άντρες ;

Κανένα! Είναι όλα αλήθεια!




skandalistes

Κλείνει τις «τρύπες» στον Εβρο η Frontex

Κλείνει τις τρύπες για τους λαθρομετανάστες στα σύνορα μας με την Τουρκία στον Έβρο,η ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Team) της Frontex...
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, κ. Κώστας Χατζηαναγνώστου, από την εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κλιμακίου, στις αρχές Νοεμβρίου, η είσοδος λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος είναι μειωμένη κατά 50% στη ζώνη ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Αντιθέτως, όπως είπε, στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, το αντίστοιχο ποσοστό εμφανίζεται αυξημένο κατά 20%.

Στον Έβρο πραγματοποιούν ελέγχους 300 ευρωπαίοι αστυνομικοί, η πλειονότητα των οποίων έχει αναπτυχθεί και περιπολεί στο βόρειο τμήμα του νομού, η οποία ανήκει στην περιοχή ευθύνης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Οι συνοριοφύλακες της Frontex συνεργάζονται με τους Έλληνες αστυνομικούς και η συνεργασία αυτή, όπως είπαν, επέφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
Το κλιμάκιο της Frontex χρησιμοποιεί προηγμένα τεχνικά μέσα, ενώ στις επιχειρήσεις αποτροπής της λαθρομετανάστευσης προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και ένα ελικόπτερο, το οποίο επιτηρεί την περιοχή των ελέγχων.
«Είναι ομολογουμένως θετικό να συνεργαζόμαστε και να επιχειρούμε από κοινού με ευρωπαίους συναδέλφους μας, παρατηρώντας τον τρόπο δράσης τους, αλλά και τα μέσα, τα οποία αυτοί διαθέτουν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης», δήλωσε ο κ. Χατζηαναγνώστου.
Ανάφερε ακόμη ότι η πλειονότητα των παράνομων αλλοδαπών που περνούν από την Τουρκία στη χώρα μας, κρατούνται προσωρινά στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, που μπορεί να φιλοξενήσει 375 άτομα.
Πριν από την εγκατάσταση του κλιμακίου του Frontex, υπήρχαν χρονικά διαστήματα κατά τα οποία στο κέντρο φιλοξενούνταν περίπου 800 άτομα. Τότε, είπε ο κ. Χατζηαναγνώστου, σε μηναία βάση εισέρχονταν στον Έβρο περίπου 5.000 λαθρομετανάστες, αλλά, πλέον, εδώ και ένα μήνα, ο αριθμός έχει μειωθεί κατά 50%.
«Η αποτελεσματικότητα της συμμετοχής των ευρωπαίων συναδέλφων μας αποτιμάται θετικά για το πρώτο αυτό διάστημα της παρουσίας και δράσης τους», τόνισε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Έλληνες αστυνομικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν με λίγο προσωπικό και παλαιά τεχνικά μέσα ένα οξυμένο διεθνές πρόβλημα όπως είναι η λαθρομετανάστευση.
«Ο περίφημος όρος "αποτροπή εισόδου", στην ουσία έχει καταστεί "περισυλλογή εισερχομένων", όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί. Στο μόνο που ευελπιστούμε, είναι η εντατικοποίηση της προσπάθειας, με μονιμότερα σχήματα και μεθόδους αποτροπής, μιας και ο Έβρος αποτελούσε και παραμένει 'πύλη εισόδου' παράνομων μεταναστών», υπογράμμισε.
http://www.ethnos.gr

Ο... νόμος της νύχτας στα φωτοβολταϊκά

 

Ο νόμος της νύχτας και των μπράβων που πουλάνε προστασία δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των κέντρων διασκέδασης, αλλά έχει «μολύνει» και την μόδα της εποχής την πράσινη ανάπτυξης. ..
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στην Κρήτη που φέρνει στο φως περιστατικά εκβιασμών από οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες αποσπούν χρήματα από επενδυτές ΑΠΕ προκειμένου να μην τους καταστρέψουν τα πάρκα τους. Το έργο των παράνομων διευκολύνει το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ βρίσκονται συχνά σε απομακρυσμένα από κατοικημένες περιοχές αγροτεμάχια. Το πρόσφατο δημοσίευμα της "Τόλμης", κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες καταγγελίες για δράση συμμοριών που πουλάνε προστασία εισπράττοντας ποσά ακόμη και σε δόσεις, κάνοντας... ευκολίες πληρωμής στα θύματά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.capital.gr/News.asp?id=1101617

ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!!


Ένα αγοράκι ξύπνησε στη μέση της νύχτας από έναν εφιάλτη και πήγε στο δωμάτιο των γονιών του για παρηγοριά. Mόλις όμως άνοιξε την πόρτα, είδε τη μαμά του να χοροπηδάει ολόγυμνη πάνω στην κοιλιά του μπαμπά του και, έκπληκτο, έτρεξε πίσω στο δωμάτιό του.
Mετά από λίγα λεπτά, η μαμά μπήκε στο δωμάτιο του μικρού δένοντας τη ρόμπα της.
"Mανούλα, τι έκανες στον μπαμπάκα;" ρώτησε στενοχωρημένος ο μικρός.
"Tίποτα, αγοράκι μου. Aπλώς ο μπαμπάκας πρόσεξε ότι τώρα τελευταία η κοιλιά
του άρχισε να φουσκώνει και μου ζήτησε να πηδήξω λίγο πάνω της για να την
ξανακάνω επίπεδη, αυτό είναι όλο..."
"A, αυτό ήταν; Kρίμα, μανούλα, γιατί χάνεις την ώρα σου προσπαθώντας να του
μικρύνεις την κοιλιά."
"Γιατί το λες αυτό, αγοράκι μου;" ρώτησε η μαμά γελώντας.
"Nα, γιατί κάθε πρωί που φεύγεις για τη δουλειά, έρχεται η γειτόνισσα και
γονατίζει μπροστά στον μπαμπά και του την
ξαναφουσκώνει!!!!!!!!
 

Τον μαχαίρωσε κατά λάθος ενώ έκαναν sex!



Νέες εμπειρίες στο σεξ ήθελε ένα ζευγάρι στη Σουηδία για αυτό και αποφάσισε να προβεί σε… παιχνίδια κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ωστόσο από ότι φάνηκε δεν τους βγήκε σε κάλο…

Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σαδομαζοχισμού και υπό την επήρεια αλκοόλ ο 47χρονος σύζυγος χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι έκοψε τα εσώρουχα της 36χρονης συζύγου του ώστε να της ανεβάσει τη λίμπιντο όπως είπε αργότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία.
Μετά και κατά τη διάρκεια του σεξ ο σύζυγος αποφάσισε να τοποθετήσει το μαχαίρι στο εσώρουχό του ώστε να το αρπάξει η γυναίκα του με τα δόντια!
Τα πράγματα όμως πήραν από το κακό στο χειρότερο καθώς κατά ένα περίεργο τρόπο έφτασε στο μηρό του με αποτέλεσμα η απρόσεκτη σύζυγος να τον μαχαιρώσει και να χάσει πολύ αίμα.
Αποτέλεσμα να καλέσει ασθενοφόρο και να βρεθεί στο νοσοκομείο της Βαστέρας στην κεντρική Σουηδία.
Ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης ανέφερε “Από ότι καταλάβαμε μετά την ανάκριση, πρόκειται για μια σεξουαλική πράξη που είχε αυτή την απρόοπτη τροπή”.
Η γυναίκα αφού πέρασε κάποιες ώρες στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της.

Οι 10 αλλαγές στα εργασιακά

 

Με βασικό περιορισμό, οι μισθοί να μην πέφτουν κάτω από τα 740 ευρώ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι επιχειρησιακές συμβάσεις...
θα υπερισχύουν των κλαδικών, από την αρχή του 2011, βάσει του σχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Το τελικό σχέδιο, στις βασικές του αρχές έχει την καταρχήν έγκριση της Τρόικας, όμως, κυβερνητικά στελέχη, αργά χθες, το βράδυ, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών, επισημαίνοντας πως η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και την τελική ψήφιση του σχεδίου νόμου από τη Βουλή.

Οι ειδικές αυτές συμβάσεις, θα έχουν διάρκεια έως και δύο χρόνια, ενώ δεν θα προβλέπονται συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια τα οποία θα πρέπει να επικαλούνται οι επιχειρήσεις. Βέβαια, προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις, οι εργοδότες θα καταθέτουν στο Συμβούλιο Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας μια οικονομική έκθεση – τεκμηρίωση, χωρίς όμως συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, βάσει του σχεδίου, οι συμβάσεις ειδικών συνθηκών που θα υπερισχύουν των κλαδικών, θα μπορούν να υπογράφονται και από επιχειρήσεις που δεν έχουν επιχειρησιακό σωματείο (είτε απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους, είτε ακόμη και κάτω από 20), με τη συμμετοχή στη διαπραγμάτευση, του κλαδικού συνδικάτου (Ομοσπονδία ή Ένωση).

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και χωρίς να αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής, δεν προβλέπεται κάποια υποχρέωση για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τις απολύσεις, είτε για το διάστημα που προηγείται της ειδικής σύμβασης, είτε κατά τη διάρκεια αυτής. Αυτό που θα καθορίζεται, είναι η υποχρέωση της επιχείρησης για «διατήρηση της απασχόλησης» που οδηγεί στο συμπέρασμα, πως θα είναι δυνατές οι απολύσεις, αρκεί να αντικατασταθούν με άλλους εργαζόμενους. Με χαμηλότερους μισθούς και ελαστικές μορφές εργασίας, υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές.

Όσον αφορά το θέμα της επέκτασης των συμβάσεων, για το οποίο υπάρχει ομόφωνη θέση των κοινωνικών εταίρων ώστε να μην καταργηθεί το δικαίωμα του εκάστοτε υπουργού εργασίας να επεκτείνει τις κλαδικές συμβάσεις σε επιχειρήσεις που δεν εκπροσωπούνται (είτε οι εργαζόμενοι είτε οι εργοδότες) στο σχέδιο, προβλέπεται ότι το δικαίωμα αυτό θα υπάρχει, μόνο στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που δεν υπογράφουν επιχειρησιακές συμφωνίες ειδικών συνθηκών.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του υπουργείου θα περιλαμβάνει τις εξής διατάξεις:

1. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις ειδικών συνθηκών, θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων, χωρίς περιττούς περιορισμούς.

2. Δεν θα προβλέπεται πλαφόν στη μείωση των μισθών. Δίχτυ ασφαλείας θα είναι τα όρια των κατώτατων μισθών που προβλέπονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

3. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 1+1 χρόνια.

4. Ο εργοδότης θα υποχρεούται να καταθέσει στην Επιθεώρηση Εργασίας οικονομική έκθεση, χωρίς όμως να πρέπει να πληροί συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια. Άλλωστε, το ΣΕΠΕ απλώς θα γνωμοδοτεί.

5. Δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για περιορισμό του δικαιώματος απολύσεων κατά τη διάρκεια ισχύς της επιχειρησιακής σύμβασης.

6. Θα προβλέπεται πως η επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει το προσωπικό της.

7. Θα υπάρχει πρόβλεψη πως στην περίπτωση απολύσεων, κατά τη διάρκεια των δύο ετών, η αποζημίωση θα υπολογίζεται βάσει του προηγούμενου μισθού.

8. Δυνατότητα υπογραφής των συγκεκριμένων επιχειρησιακών συμβάσεων θα έχουν και οι επιχειρήσεις χωρίς σωματείο εργαζομένων. Στη διαπραγμάτευση θα συμμετέχει το εγγύτερο κλαδικό συνδικάτο.

9. Ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας θα μπορεί να επεκτείνει τις κλαδικές συμβάσεις, μόνο στις επιχειρήσεις που δεν θα έχουν υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση.

10. Δυνατότητα προσφυγής στη Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, θα έχουν και οι εργοδότες.

Της Ρούλας Σαλούρου

capital.gr

MW X3 Winter Driving. Καλοκαιρινά vs Χειμωνιάτικα ελαστικά

 

Η BMW για να μας δείξει ότι τα ελαστικά παίζουν μεγάλο ρόλο έβγαλε αυτό το video στο οποίο δοκιμάζει την νέα X3 στα χιόνια. Πήρε λοιπόν 2 ίδιες X3 και τις πήγες στις Αυστριακές Άλπεις.
Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα ήταν τα ελαστικά τους αφού στην μία είχαν τοποθετήσει καλοκαιρινά και στην άλλη χειμωνιάτικα. Η διαφορά στο πάτημα είναι μέρα με την νύχτα!