Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση χάκερ στο δίκτυο του υπουργείου Άμυνας

 

Επίθεση στους υπολογιστές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν χάκερ το πρωί της Τρίτης (1/12), επιχειρώντας να...


 αποστείλουν ηλεκτρονικό ιό και να προκαλέσουν χάος και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Από το υπουργείο Άμυνας επισημαίνεται πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με απόρρητες πληροφορίες γιατί δεν έχουν αποθηκευτεί σε υπολογιστές που βρίσκονται σε δίκτυο.

Μετά την επίθεση, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητείται εναγωνίως ο δράστης της επίθεσης.

Εκτός από την προσπάθεια που καταβάλλεται για περαιτέρω θωράκιση του δικτύου, οι αρμόδιες αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν τα ηλεκτρικά ίχνη του χάκερ ώστε να αποκαλυφτούν τα στοιχεία του

cosmo.gr

Εκδήλωση εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Σάββατο 4/12/10)

 

Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού – μια διαφορετική πρόταση για τη ΘεσσαλονίκηΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ..Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε το 1985 την 5η Δεκεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, σε μια προσπάθεια να δώσει την ευκαιρία στις εθελοντικές οργανώσεις και τους μεμονωμένους εθελοντές να καταστήσουν ορατή τη συνεισφορά τους σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, η 5η Δεκεμβρίου είναι στο κατώφλι του νέου έτος, το οποίο έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού ακριβώς για τους ίδιους λόγους.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης δραστηριοποιούνται δεκάδες μικρές και μεγάλες εθελοντικές, μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Σχήματα της κοινωνίας των πολιτών που προσπαθούν με τις παρεμβάσεις τους να βοηθήσουν, να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, των πόλεων, αλλά και να υποστηρίξουν ειδικές κοινωνικές ομάδες.

Φέτος, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα ζητήματα του εθελοντισμού και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού και το 2011- Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, προτείνουμε κάτι διαφορετικό: κοινές δράσεις όλων των εθελοντικών οργανώσεων και σχημάτων της πόλης με σκοπό την ανάδειξη του εθελοντισμού ως στάση ζωής, αλλά και του έργου των εθελοντών σε αυτή την πόλη. Ξεκινάμε με το σύνθημα «Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός» και προκαλούμε- προσκαλούμε τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Στη σύνθετη, παράξενη και δύσκολη εποχή που ζούμε θα οφείλουμε να ξαναβάλουμε τις αρχές της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της κοινωνικής παρέμβασης στην καθημερινή μας ατζέντα και προτεραιότητα. Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιες ανάγκες κοινωνικών και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και δράσεων από την μεριά των πολιτών. Μπορεί ταυτόχρονα να γίνει μια πόλη πιο ανοικτή, πιο ανεκτική και πιο αλληλέγγυα, μια πόλη ενεργών πολιτών προσανατολισμένη στην Ευρώπη και την βαλκανική της ενδοχώρα. Μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη με ενεργούς πολίτες έχει ανάγκη όλους, πέρα από ηλικία και επαγγέλματα. Αρκεί να υπάρχει ενθουσιασμός, ενδιαφέρον και αγάπη για τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον.
Όλοι εμείς, λοιπόν, που με τις μικρές και μεγάλες δυνάμεις μας, με τα δίκτυα και τις ομάδες των εθελοντών μας προσπαθούμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε την καθημερινότητα, το περιβάλλον και τις κοινωνικές υποδομές της πόλης σας καλούμε στη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 12.00 μέχρι της 15.00. Θα παρουσιάσουμε δράσεις και προτάσεις για μια άλλη πόλη, μια πόλη φιλική και γνώριμη μέσα από σύγχρονα διαδραστικά δρώμενα.
Οι εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις:
Αναπηρία σήμερα, ΑΡΣΙΣ, Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Δράση για την άγρια ζωή, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, ΕΚΠΑΖ, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Ένωση πεζών, Ηνωμένες κοινωνίες των Βαλκανίων, ΟικοΚοινωνία, Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, Παιδιά εν δράσει, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, Σχεδία στην πόλη, Φίλοι πράσινου Θεσσαλονίκης, Φίλοι του δάσους, ΧΑΝΘ, PRAKSIS, Youthnet Hellas. 11ο Σ. Προσκόπων Αναλήψεως, 7ο Σ. Αεροπροσκόπων Μετεώρων.
Με την υποστήριξη της Εφημερίδας Αγγελιοφόρος
Για επικοινωνία- πληροφορίες: Μπάμπης Παπαϊωάννου, τηλ. 6977 328701, Πέρη Κουράκλη 6973 990556 ή στο http://facebook.com/ethelontismos.politismos

Εξαρση της κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης

Στα όρια της κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται το 70% των Ελλήνων στην παραγωγική ηλικία, σύμφωνα...



 με έρευνα που εκπονείται από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα άτομα που βιώνουν ανεργία ή μειώνεται δραματικά ο μισθός τους.

Το κύριο συναίσθημα που διαπιστώνεται είναι ο θυμός, που σημαίνει ματαίωση των προσδοκιών και της ελπίδας για οποιοδήποτε μέλλον και φόβος ότι οι πληροφορίες που ακούμε όλοι γύρω μας είναι πραγματικές.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Μαρία Λασιθιωτάκη, ο θυμός αυτός συνήθως εκτονώνεται είτε με οξυθυμία είτε με απάθεια ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Επίσης, παρατηρούνται συναισθήματα ενοχής και ντροπής των Ελλήνων σε σύγκριση με πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με την ίδια, η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί δράσεις απελευθέρωσης από το συναίσθημα στέρησης. «Η αισιοδοξία, το χιούμορ και ο εστιασμός σε άλλου είδους αγαθά έξω από τα καταναλωτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης», καταλήγει



nooz.gr

Από Ιανουάριο η πρώτη έκδοση ευρωομολόγου - Στόχος η διάσωση της Ιρλανδίας - Πώς αντέδρασαν οι αγορές

- Αισιοδοξία στις αγορές με αφορμή και την πρόθεση της ΕΚΤ να αγοράσει ξανά κρατικά ομόλογα
- Πτώση των spread στις αδύναμα οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας
- Μεγάλα κέρδη για το ελληνικό χρηματιστήριο που έκλεισε στα 3,85%
- Άρχισε ξανά η ανοδική πορεία του ευρώ 


Στην πρώτη έκδοση ευρωομολόγο αναμένεται να προχωρήσει τον Ιανουάριο η Ευρωζώνη για πρώτη φορά στην ιστορία της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διάσωση...


 της Ιρλανδίας, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ταμείο θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα τον Ιανουάριο και αυτή η ενέργεια θα απευθύνεται κυρίως σε ευρωπαίους.

Ωστόσο, ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε γνωστο πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ταμεία στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ασία.

Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει σημαντικά τις αγορές της σε κρατικά ομόλογα, προκάλεσε μεγάλη αισιοδοξία στις αγορές, που αντέδρασαν θετικά, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να σημειώνουν μεγάλη άνοδο, ενώ χαρακτηριστική περίπτωση είναι και το Χρηματιστήριο της Αθήνας που έκλεισε με άνοδο 3,85%.

Η είδηση αυτή επηρέασε όπως ήταν αναμενόμενο και τα spread των αδύναμων οικονομικά χωρών, καθώς σημείωσαν πτώση σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία.

Στα θετικά της είδησης πρέπει να προστεθεί και η άνοδος του ευρώ, το οποίο ενώ έχανε καθημερινά έδαφος σήμερα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, φθάνοντας κοντά στα 1,31

newsit.gr

ΤτΕ: Μικρή μείωση καταθέσεων τον Οκτώβριο, στο 11,1% ! η μείωση από την αρχή του χρόνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μικρή μείωση της τάξης του 0,60% σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 211,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα από 212,8 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από τις αρχές του έτους, οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά κατά 26,5 δισ. ευρώ ή 11,1%.

www.greekfinanceforum.com

Τα εισιτήρια για Ζιντάν και Ρονάλντο!

 

Τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με ομάδα «φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο» η οποία θα διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκη» στις 14 Δεκεμβρίου.


Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Αύριο, Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων του «8ου Αγώνα Κατά της Φτώχειας» μεταξύ των ομάδων «Φίλοι του Ζιντάν και του Ρονάλντο» και «Αστέρια του Ολυμπιακού», ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με ώρα έναρξης 21.15.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Προγράμματος του Ο.Η.Ε. (UNDP) και του Ολυμπιακού, οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται ως εξής:

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΖΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 14/12/2010, ΩΡΑ: 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΘΥΡΕΣ 3-7 και 21-25........................10 €

ΘΥΡΕΣ 1,2,8,9,19,20,26,27..................15 €

ΘΥΡΕΣ 10-12, 16-18, 28-29, 34-35...........20 €

ΘΥΡΕΣ 30, 33, 14, 15.......................30 €

VIP........................................50 €

Ο χαρακτήρας του αγώνα είναι καθαρά φιλανθρωπικός και τα έσοδα θα διατεθούν στην παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Αϊτής και των πλημμυροπαθών του Πακιστάν αλλά και σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η «Αργώ» (Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες) και -μέσω της εκκλησίας- στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ως εκ τούτου, δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας, ούτε θα εκδοθούν προσκλήσεις.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός (γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», 210-4800901) αλλά και από τα καταστήματα Public στις εξής περιοχές:

Σύνταγμα:
Καραγεώργη Σερβίας 1
Πλατεία Συντάγματος
Τήλ: 210 3246210

Πειραιάς:
Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154
Πασαλιμάνι
Τήλ: 210 4126460

Αγ. Δημητρίος (Athens Metro Mall):
Λεωφ. Βουλιαγμένης 276
Αθήνα
Τήλ: 210 9730006

www.katimagiko.gr

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες


Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας.

Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.
Οι επιστήμονες μετά από πολλά χρόνια είδαν φέτος να γεννιούνται δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.
Αναφερόμενοι στην πορεία της επιδημίας, είπαν ότι η αίσθηση ότι το AIDS είναι χρόνια νόσος έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πληθυσμός να μην ενδιαφέρεται σημαντικά για τη νόσο αυτή

ana mpa

Κλείσιμο 9 σφαγείων στην περιφέρεια για λόγους υγιεινής

 


Στο άμεσο κλείσιμο εννέα σφαγείων στην περιφέρεια, προχώρησε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
Πρόκειται για τα σφαγεία Αμφιλοχίας, Θέρμου, Αγιας Μετσόβου, Ερεσσού, Καλαμπάκας, Χανίων, Ληξουρίου και Χονδρογιάννη στην Κέρκυρα.
Οπως αναφέρεται στις αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των σφαγείων, οι μονάδες αυτές δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής, δεν είχαν εκσυγχρονιστεί και γενικά δεν τηρούσαν την κοινοτική και εθνική νομοθεσία λειτουργίας τους.
Η κ. Αποστολάκη επισήμανε ότι η λειτουργία των ακατάλληλων σφαγείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας καθώς η ΕΕ έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, μονάδων σφαγής ζώων που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Τα επαπειλούμενα υψηλά πρόστιμα, η επαπειλούμενη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς και το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγής ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων, καθιστούν την άμεση αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σφαγείων επιβεβλημένη.
Κατέληξε δε, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στις τοπικιστικές σκοπιμότητες και την αδιαφορία πολλών ετών καθώς επίσης και δε μπορεί το κέρδος να μπαίνει πάνω από την υγεία των καταναλωτών και την ποιότητα διατροφής.
Σημειώνεται ότι ξεκίνησε η επιθεώρηση της χώρας από κοινοτικούς επιθεωρητές στο πλαίσιο των ετήσιων ελέγχων, καθώς κάθε χρόνο το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της Επιτροπής ΕΕ (FVO) πραγματοποιεί ετήσιες επιθεωρήσεις στα κράτη-μελη για την παρακολούθηση της πορείας της εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γλίτωσε από το θάνατο για ένα χιλιοστό

 

''Κορνίζα'' έχει κάνει την ακτινογραφία του οικοδόμος που επέζησε από τύχη,αφού καρφί από τρυπάνι διαπέρασε το κρανίο του σταματώντας λίγο πριν τον εγκέφαλο.

Πρόκειται για τον 28χρονο Victor Benavidez,πατέρα τριών παιδιών ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι τελευταίας...

 στιγμής το λόγο που το στόμα του είχε πλημμυρίσει με αίμα,χωρίς μάλιστα να νιώσει τον παραμικρό πόνο.

Ο τυχερός ,μέσα στην ατυχία του οικοδόμος επισκεύαζε μία οροφή όταν ξαφνικά έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στον αέρα με το τρυπάνι να γλιστράει από το χέρι του.

Όταν ο ίδιος έπεσε στο πάτωμα δεν πρόλαβε να αποφύγει το τρυπάνι που τον βρήκε στο κεφάλι και του άφησε ένα καρφί στο κρανίο του.

“Το μόνο που άκουσα ήταν ο ξερός διατρητικός ήχος και μετά ανήμπορος να μιλήσω έψαχνα με το βλέμμα τον αδερφό μου για βοήθεια.Μόλις με μετέφερε στο νοσοκομείο και έβγαλα ακτινογραφίες άκουσα τους γιατρούς να υποθέτουν ότι επρόκειτο για αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας” είπε για την περιπέτεια του ο Καλλιφορνέζος που επέστρεψε στη δουλειά του και καμαρώνει κρατώντας το τρυπάνι που παραλίγο να τον σκοτώσει.

Διαψεύδει μείωση των επικουρικών συντάξεων

 

Όπου υπάρχει πρόβλημα, θα γίνουν προσαρμογές 
Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω...
 αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε στη Βουλή και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι κάποια ταμεία δίνουν υψηλές επικουρικές συντάξεις και εφόσον έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τις δίνουν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, πλην όμως αν φανεί ότι θα έχουν πρόβλημα τα επόμενα πέντε χρόνια, θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές μέσα στο 2012: «Δεν θα χρειαστούν παντού προσαρμογές, αλλά εκεί που χρειάζονται θα γίνουν».

Σε μία συνεδρίαση ενημέρωσης δεύτερο μείζον θέμα που ετέθη από την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ήταν το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων, το οποίο θα έλθει με νομοθετική πρωτοβουλία ως το τέλος του χρόνου ταυτόχρονα με το θέμα της διαιτησίας.

Όπως σημείωσε η κ. Κατσέλη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και τουλάχιστον στο θέμα της διαιτησίας διαγράφεται ευρύτερη συναίνεση.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών, κάτω όμως από όρια που θα αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη εφαρμογή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ζήτησε εξαιρετική προσοχή στο ζήτημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος το πλαφόν των 730 ευρώ που προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας - ποσό που προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης γνωστοποίησε ότι σε δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, ενώ ως τις 15 Ιανουαρίου 2011 θα είναι έτοιμη η μελέτη και για το Δημόσιο, οπότε και θα προχωρήσουν οι αναλογιστικές μελέτες και για τα επικουρικά ταμεία.

Ο υπουργός είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγών στις βασικές παραμέτρους του ασφαλιστικού, αλλά «ουδείς θα υποστηρίξει ότι με την ψήφιση ενός νόμου μπαίνει το σύστημα στον αυτόματο πιλότο».

Μέχρι τον Απρίλιο του 2011, είπε, θα έχουν εισαχθεί όλα τα ταμεία στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2011 η απογραφή όλων των συνταξιούχων. Το σύστημα, πρόσθεσε, είναι ήδη σε θέση να κάνει διασταυρώσεις στοιχείων και να εντοπίζει διπλοσυνταξιούχους.

Το υπουργείο φιλοδοξεί αρχές του νέου χρόνου να έχουν γίνει δύο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στο κέντρο της Αθήνας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι η πλήρης τεκμηρίωση για τα βαρέα και ανθυγιεινά θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούλιο του 2011, ενώ είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο για τους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας των ταμείων, ώστε να αποκτήσουν ενιαία δομή

newsbeast.gr

O Μίκης ανακοίνωσε την “Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών”…

 

 Χείμαρρος εναντίον της κυβέρνησης ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοίνωσε και παρουσίασε τις θέσεις της “Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών”, συνεπικουρούμενος από τον αξιόλογο συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη.
Από τις λεγόμενες πολιτικές "προσωπικότητες" που παρευρέθηκαν:
Ζουράρις, Καραμπελιάς, στρατηγός Αλευρομάγειρος
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η βουλευτής Β΄ Αθήνας Σοφία Σακοράφα

Συνέντευξη του Mr. Wikileaks: Οι επόμενοι στόχοι

 

Νέους εφιάλτες γεννάει η αποκάλυψη του Julian Assange στο αμερικανικό περιοδικό Forbes ...
ότι τα καυτά έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες δεν θα είναι τα τελευταία!Μιλώντας στο δημοσιογράφο του περιοδικού Andy Greenberg, ο ιθύνων νους του ιστότοπου Wikileaks αποκάλυψε ότι σύντομα έρχονται και νέες μεγάλες αποκαλύψεις. «Οι μεγάλες αποκαλύψεις είναι ένα φαινόμενο που θα αυξηθεί με το πέρασμα του χρόνου. Όταν υπάρχουν τόσα στοιχεία, που καλύπτουν μια περίοδο της ιστορίας ή επηρρεάζουν τη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων, τότε αξίζει να τα δώσεις στον κόσμο».
Οι επόμενες αποκαλύψεις αν και δεν θα είναι του μεγέθους των εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων που διέρρευσαν από το State Department, θα αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και θα προκαλέσουν σεισμό.
Στο στόχαστρο του Wikileaks βρίσκεται μια μεγάλη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, της οποίας το όνομα όμως ο Assange απέφυγε να αποκαλύψει. Τα έγγραφα που την αφορούν θα βγουν στις αρχές του επόμενου χρόνου και όπως λέει ο ιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου θα δώσουν μια εικόνα για το πως συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε διευθυντικό επίπεδο.
Ο Julian Assange επανέλαβε ότι έχει υλικό για την BP, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμα για το ποια έγγραφα από αυτά που έχουν εντοπίσει είναι αυθεντικά.
Το ίδιο προβληματισμένοι είναι αυτός και οι συνεργάτες του για τα ντοκουμέντα που έχουν για διάφορες φαρμακοβιομηχανίες. Ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και δεν είναι σαφές πόσος από αυτόν είναι γνήσιος και πραγματικά αξίζει να δημοσιοποιηθεί.
Ενδιαφέρον είναι και το υλικό που έχουν συγκεντρώσει για την τεχνολογική κατασκοπεία συγκεκριμένης χώρας προς άλλες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ΗΠΑ.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=4250&categories

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ UNICEF με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

 

H επίτευξη μιας γενιάς ελεύθερης από το AIDS είναι δυνατή εάν η διεθνής κοινότητα επιταχύνει τις προσπάθειές της για την παροχή καθολικής πρόσβασης στην πρόληψη, θεραπεία, και την κοινωνική προστασία.


Αυτό τονίζεται στην «5η Έκθεση Απολογισμού 2010: Παιδιά και AIDS:» της UNICEF που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.
Στην έκθεση επισημαίνεται πως ενώ τα παιδιά γενικά έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε για την καταπολέμηση του AIDS, υπάρχουν εκατομμύρια γυναικών και παιδιών που δεν προσεγγίζονται, εξ αιτίας διακρίσεων και ανισοτήτων με βάση το φύλο, την οικονομική κατάσταση, τη γεωγραφική θέση, το μορφωτικό επίπεδο και την κοινωνική θέση.
Η άρση αυτών των εμποδίων είναι ζωτικής σημασίας για την καθολική πρόσβαση στη γνώση, τη φροντίδα, την προστασία και για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο παιδί, για όλες τις γυναίκες και τα παιδιά. «Κάθε μέρα, σχεδόν 1.000 μωρά στην υποσαχάρια Αφρική μολύνονται από τον ιό HIV μέσω της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί», είπε ο Άντονι Λέικ, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF. «Η πέμπτη μας έκθεση απολογισμού για τα παιδιά και το AIDS επισημαίνει πρωτοβουλίες όπως το "Πακέτο Μητέρας-Μωρού" που μπορεί να φέρει τη σωτήρια αντιρετροϊκή θεραπεία σε περισσότερες μητέρες και τα μωρά τους από ποτέ».
Το 2009, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, το 53% των εγκύων γυναικών που ζουν με AIDS, έλαβαν αντιρετροϊκά φάρμακα για την πρόληψη της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί μετάδοσης, σε σύγκριση με 45% το 2008. Μία από τις σημαντικότερες αυξήσεις σημειώθηκε στην Ανατολική και Νότια Αφρική, όπου το ποσοστό αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, από 58% το 2008 σε 68% τοις εκατό το 2009.
Το AIDS εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία σε παγκόσμιο επίπεδο και μια σημαντική αιτία μητρικής θνησιμότητας στις χώρες με γενικευμένες επιδημίες. Στην υποσαχάρια Αφρική, το 9% της μητρικής θνησιμότητας οφείλεται στον ιό HIV και το AIDS.
«Περίπου 370.000 παιδιά γεννιούνται με τον ιό HIV κάθε χρόνο. Κάθε μία από αυτές τις λοιμώξεις είναι δυνατόν να προληφθεί,» είπε ο Μισέλ Σιντιμπέ, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNAIDS. «Πρέπει να αποτρέψουμε το θάνατο των μητέρων και την προσβολή των μωρών από τον ιό HIV. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα την ουσιαστική εξάλειψη της μετάδοσης του ιού από τις μητέρες στα παιδιά τους μέχρι το 2015.»
Σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, ο αριθμός των παιδιών κάτω των 15 ετών που έλαβαν θεραπεία αυξήθηκε από 275.300 το 2008 σε 356.400 το 2009. Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι το 28% των 1,27 εκατομμυρίων παιδιών που υπολογίζεται ότι έχουν ανάγκη αντιρετροϊκής θεραπείας, τη λαμβάνουν.
Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, οι νέες μολύνσεις από τον HIV μειώνονται σταθερά ή σταθεροποιούνται. Το 2001, εκτιμάται ότι περίπου 5,7 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-24 ετών ζούσαν με τον ιό HIV. Στα τέλη του 2009, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 5 εκατομμύρια. Ωστόσο, σε εννέα χώρες - όλες στη νοτιότερη Αφρική - τουλάχιστον 1 στους 20 νέους είναι φορέας του ιού HIV. Παγκοσμίως, πάνω από το 60% όλων των νέων που ζουν με τον ιό HIV είναι γυναίκες. Στην υποσαχάρια Αφρική, ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν 70%.

http://www.pressanews.gr/index.php?option=com_flexicontent&view=items&cid=38:2010-09-05-11-42-36&id=1081:unicef-370000-aids-&Itemid=145

Χάβος: «Σπουδαίο να είσαι στον ΠΑΟΚ»

 

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ δήλωσε Μάκης Χάβος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην UEFA, τονίζοντας ότι είναι προνόμιο η συνεργασία με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάκη Χάβου στην ιστοσελίδα της UEFA

-Πώς είναι να είστε πρώτος προπονητής;

«Είμαι πολύ χαρούμενος σε αυτή τη θέση. Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν νέο άνθρωπο σαν εμένα να είναι προπονητής σε μία τόσο σημαντική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Χαίρομαι που μέχρι στιγμής τα πάμε καλά και είμαι αισιόδοξος για ακόμη καλύτερη πορεία στο μέλλον».

-Πώς υποδέχτηκαν οι παίκτες την προαγωγή σας;

«Αν κρίνω από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η ανταπόκρισή τους ήταν θετική. Ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα και εκείνους ότι γνωριζόμασταν από πριν και συνεργαζόμασταν καλά όσο διάστημα εγώ ήμουν βοηθός. Επιπλέον, εγώ γνώριζα καλά τους παίκτες και τις δυνατότητές τους».

-Πώς θα περιγράφατε το προπονητικό σας στιλ;

«Μου αρέσει να δίνω στους παίκτες μου ελευθερία για να αυτοσχεδιάζουν. Πιστεύω σε αυτούς και τις δυνατότητές τους. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά με την προϋπόθεση να μην είμαστε ευάλωτοι αμυντικά. Θέλω η ομάδα μου να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και είμαι ικανοποιημένος που υπό την καθοδήγησή μου ο ΠΑΟΚ παίζει καλά».

-Πόση σημασία έχει να βρίσκεται ένας πραγματικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, στη θέση του προέδρου;

«Είναι ευχαρίστηση να συνεργάζεσαι με έναν πρόεδρο που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια, έκανε σπουδαία καριέρα και ήταν αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο Euro 2004. Είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και είναι προνόμιο για μένα να προπονώ την ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος».

-Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το ματς με τη Βιγιαρεάλ;

«Έμεινα ικανοποιημένος με τη συνολική απόδοση της ομάδας. Στην Ισπανία, παρά την ήττα μας, η ομάδα απέδωσε καλά. Στην έδρα μας καταφέραμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να πάρουμε τη νίκη. Εκείνη τη νύχτα έμεινα εντυπωσιασμένος με την ενότητά μας, οι παίκτες και ο κόσμος ήταν σαν ένα, συνεργάστηκαν και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη δίκαιη νίκη».

-Στα δύο τελευταία παιχνίδια υποδέχεστε την Μπριζ και αντιμετωπίζετε την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Πώς βλέπετε αυτά τα δύο ματς;

«Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Europa League είναι μεγάλης δυναμικότητας. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και οι δύο αντίπαλοί μας είναι δυνατοί. Όταν αντιμετωπίσαμε την Μπριζ στο Βέλγιο, δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάστασή της, αλλά πιστεύω πως στο ματς της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς. Και τα δύο παιχνίδια που μας απομένουν θα είναι δύσκολα. Όταν αντιμετωπίσαμε την Ντιναμό στην Τούμπα με εντυπωσίασε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που έκανε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε αυτά τα δύο ματς για να προκριθούμε».

-Πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να έχει τρεις ομάδες στο Europa League;

«Είναι μεγάλη υπόθεση. Το Champions League είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, αλλά χαίρομαι που είδα ότι η UEFA προσπάθησε να βελτιώσει το Europa League και να το κάνει πιο ανταγωνιστικό. Όταν βλέπεις ομάδες να αποκλείονται ακόμη και με 10 βαθμούς, αυτό δείχνει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Η παρουσία τριών ελληνικών ομάδων είναι πολύ θετικό στοιχείο και διατηρεί ψηλά τα στάνταρ του ποδοσφαίρου της χώρας».
http://www.gazzetta.gr/

Λίγες σταγόνες Ιστορίας για την Ακρόπολη

 

Ακρόπολη

Υψωμένος πάνω από την πρωτεύουσα, είναι της ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα, και το περπάτημα γύρω από λόγους του, δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση του δέους και μια πραγματική αίσθηση της το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων.
Το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού
Μυθολογία: Ο ιδρυτής της Αθήνας ήταν βασιλιάς Κέκροπας , σύμφωνα με τη μυθολογία. Είχε γεννηθεί από τη γη και ήταν το ήμισυ μισός άνθρωπος και ο άλλος μισός φίδι. Δίδαξε τους ανθρώπους πολλές τέχνες, καθώς και τα ταφικά έθιμα! Εφτασε ο καιρός για να αποφασίσει ποιός Ολύμπιος Θεός θα προστάτευε την πόλη. Υπήρχαν δύο υποψήφιοι: η θεά Αθηνά και ο θεός Ποσειδώνας. Προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους, ο καθένας θεός για να κερδίσει τη προστασία της πόλης θα έπρεπε να δώσει ένα δώρο. Ο Ποσειδώνας χτύπησε την τρίαινά του στο βράχο της Ακρόπολης, και από ξεπήδησε μια πηγή νερού. Οι Αθηναίοι έτρεξαν για στο πηγάδι για να πιουν το νερό, αλλά αυτό το νερό είχε αλάτι, αφού ο Ποσειδώνας ήταν θαλάσσιος θεός. Τότε η Αθηνά άγγιξε το έδαφος, και μια ελιά γεννήθηκε μέσα. Αυτό αποδείχθηκε ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο δώρο, έτσι ο Κέκροψ αποφάσισε ότι η Αθηνά ήταν η πολιούχος της πόλης.
Παρθενώνας
Ιστορία: Η Ακρόπολη πιστεύεται ότι κατοικήθηκε τουλάχιστον από τον 7ο π.Χ. χιλιετίας. Κατά τη διάρκεια του μυκηναϊκού πολιτισμού οι τοίχοι ήταν χτισμένοι γύρω από αυτό και υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε μυκηναϊκό ανάκτορο και στο χώρο της Ακρόπολης. Ο τάφος του Κέκροπα βρίσκονται επίσης στον ίδιο χώρο. Υπήρχαν επίσης και άλλοι τάφοι και ναοί εδώ, όλα συνδεδεμένα με βασιλιάδες, ήρωες και θεούς που είχε να κάνει με την Αθήνα. Τον 6ο αιώνα π.Χ. στην Ακρόπολη είχε αλλάξει σε σημαντικό βαθμό. Δεν ήταν πλέον ένας τόπος για παλάτια, αλλά είχε μετατραπεί σε ιερό χώρο και μόνο. Οι Παναθηναϊκοί αγώνες ήταν επίσης πολύ σημαντικοί για την Αθήνα και τις υπόλοιπες Ελληνικές πόλεις-κράτη. Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται τόσο αθλητικών και μουσικών αγώνων και ο νικητής θα κέρδιζε εκτός από τις τιμές που του έκαναν, σαν έπαθλο ένα αμφορέα γεμάτο ελαιόλαδο, μια που η ελιά είναι το ιερό δέντρο της Αθηνάς.
Τα δεινά της Ακρόπολης...
Κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων τον 5ο αιώνα οι Αθηναίοι άρχισαν να χτίζουν τον Παρθενώνα, αλλά οι Πέρσες έκαψαν την Ακρόπολη και όλα έμφαση δόθηκε στις τις μάχες. Ήταν κατά τη διάρκεια Περικλής εποχής, τα λεγόμενα Χρυσή Εποχή, όταν η Ακρόπολη πήρε τη δομή που βλέπουμε σήμερα. Ξεκινώντας στα μέσα του 5ου αιώνα, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, και ένα τεράστιο μπρούτζινο άγαλμα της Αθηνάς έγιναν εκείνη την εποχή. Λέγεται ότι ο Περικλής χρησιμοποίησε άνεργους Αθηναίους για τους εργαζόμενους! Ο Παρθενώνας έγινε από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτης, και τα γλυπτά ήταν του Φειδία. Προς το τέλος του 5ου αιώνα χτίστηκε το Ερέχθειο, καθώς και ο ναός της Αθηνάς Νίκης.
Όταν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα το 2ο αιώνα π.Χ., πολλά από τα ιερά λεηλατήθηκαν. Αγάλματα και άλλα έργα τέχνης έχουν κλάπηκαν από το χώρο και βρέθηκαν στη Ρώμη, αλλά φυσικά δεν ήταν μόνο από την Ακρόπολη αλλά και από την Ολυμπία και τους Δελφούς και άλλες πόλεις... Μερικοί από τους αυτοκράτορες έκαναν μερικές προσθήκες, στο χώρο γιατί νόμιζαν πως έπρεπε να έχουν και ρωμαϊκή τέχνη. Το 2ο αιώνα μ.Χ. ο Ηρώδης Αττικός είχε κατασκευάσει το μεγάλο γνωστό θέατρο, και μέχρι σήμερα, οι Αθηναίοι απολαμβάνουν συναυλίες και μπαλέτα στο αρχαίο αυτό θέατρο.
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα πολλά από τα ιερά της Ακρόπολης μετατράπηκαν σε χριστιανικές εκκλησίες. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Παρθενώνας, που είχε ένα ναό στην παρθένα θεά Αθηνά, έγινε μια εκκλησία στην παρθένα Μαρία. Όταν οι Τούρκοι ήρθαν προς το τέλος του 16ου αιώνα, στράφηκαν από τον Παρθενώνα σε τζαμί. Μέχρι τον 17ο αιώνα ο ναός ήταν σχετικά σώος, αλλά το 1687 οι Αινετοί βομβάρδισαν την Ακρόπολη, και ένα βλήμα χτύπησε τον Παρθενώνα, που οι Τούρκοι τη χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη για την πυρίτιδα. Ο ναός εξερράγη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ναός δεν έχει στέγη σήμερα. Αρα αν δεν είχε χτυπηθεί τότε ίσως σήμερα η Ακρόπολη να ήταν όπως το 5ο αιώνα!
Στις αρχές του 19ου αιώνα ο Άγγλος Λόρδος Έλγιν είχε επιτραπεί από το σουλτάνο να πάρει μαζί του διάφορα αντικείμενα από την Ακρόπολη σαν δώρο και ένδειξη φιλίας μεταξύ τους. Ήταν η στιγμή που τότε πήρε το διάσημο μάρμαρα του Παρθενώνα, που μέχρι σήμερα αποτελούν αντικείμενο διαμάχης, δεδομένου ότι στεγάζονται στο Βρετανικό Μουσείο, παρά την ένσταση Έλληνες για να τα πάρει πίσω. Παρ 'όλα ότι η Ακρόπολη έχει υπάρχει ακόμα, μετά από όλα αυτά τα δεινά που πέρασε ενώ το χειρότερο κακό είναι η ρύπανση από το μονοξείδιο του άνθρακα στη σύγχρονη Αθήνα που είναι ο χειρότερος εχθρός της. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες τώρα, αλλά ακόμα δεν πραγματικά έχει βρεθεί λύση και όλο ανακατασκευάζεται.

 http://ligesskepsis.blogspot.com/2010/06/blog-post_3310.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο τρόπος που χτίστηκε το γκέτο στο ιστορικό κέντρο

 

Σε ρυθμιστές της αγοράς ενός μεγάλου τομέα του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας είναι πλέον οι ξένοι. Μετά το πρώτο κύμα μισθώσεων καταστημάτων σε ζώνες ιστορικών εμπορικών δρόμων της πρωτεύουσας όπως της Σοφοκλέους, της Ευριπίδου, της Ζήνωνος, της Σωκράτους αλλά και των παρόδων τους...
 από επιχειρήσεις κινέζων -κυρίως- επιχειρηματιών το τελευταίο καιρό φαίνεται ότι μπαίνει σε εφαρμογή η β’ φάση του σχεδίου.
«Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η εισβολή των επιχειρηματιών αυτών στην αγορά της Αθήνας και κυρίως η μέθοδος που ακολουθείται τους τελευταίους μήνες δείχνει ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο κατάκτησης όχι μόνο ενός σημαντικού ποσοστού της αγοράς αλλά κτιρίων που βρίσκονται στους δρόμους που έχουν εμπορική δραστηριότητα» τονίζει χαρακτηριστικά συνδικαλιστής έμπορος αναφερόμενος στην «κατάκτηση» ενός νοητού τετραγώνου στο κέντρο της Αθήνας με όρια τις οδούς Σωκράτους, Αγησιλάου, Πειραιώς και Θερμοπυλών.
Η πρώτη φάση του σχεδίου βασίζονταν στην μίσθωση όσων το δυνατόν περισσότερων εμπορικών χώρων στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έγινε την περίοδο μέχρι και πριν από 3 χρόνια. Κινούμενοι στο πλαίσιο αυτό προσέφεραν στους ιδιοκτήτες των εμπορικών χώρων που διατίθονταν προς μίσθωση έως και τριπλάσια μισθώματα σε σύγκριση με τα τρέχοντα της αγοράς.
Με τον τρόπο αυτό έβγαζαν από το παιγνίδι τους έλληνες ενδιαφερόμενους οι οποίοι αδυνατούσαν να καταβάλουν τα υπέρογκα ενοίκια που προσφέρονταν. Σταδιακά κατάφεραν να αποκτήσουν δεσπόζουσα παρουσία σε τμήματα κεντρικών εμπορικών δρόμων του νότιου άκρου του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, τα οποία, συμπωματικά (;) βρέθηκαν σε μία διαδικασία γκετοποίησης και υποβάθμισης.
Η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αυτών , η εξαφάνιση των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων από τα συγκεκριμένα πόστα μετέτρεψαν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε ρυθμιστές των τιμών των εμπορικών ακινήτων σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό είχε ως φυσική συνέπεια την κατακόρυφη πτώση των ενοικίων τα οποία μετά την κατακόρυφη άνοδο της πρώτης πενταετίας του 2000 στην συνέχεια κατακρημνίσθηκαν.
Άλλωστε ήταν ήδη οι κυρίαρχοι της αγοράς και αυτό πρακτικά τους έδινε την δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές των ενοικίων στα επίπεδα που επιθυμούσαν. Οι έλληνες ανταγωνιστές είχαν βγει από το παιγνίδι και οι μοναδικοί ανταγωνιστές θα μπορούσαν να ήταν άραβες επιχειρηματίες οι οποίοι όμως από την πλευρά τους είχαν περιοριστεί σε συγκεκριμένους δρόμους-στέκια.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, από στοιχεία έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα οι εταιρίες με Άραβες επιχειρηματίες αποτελούν το 15%-17% των κινέζικών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στους ίδιους δρόμους.
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που βασίσθηκε τόσο στην επιτόπια καταγραφή όσο και σε επίσημα στοιχεία που αφορούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα ήδη στο συγκεκριμένο τομέα της πόλης που από του επαΐοντες χαρακτηρίζεται πλέον ως η αθηναϊκή «τσαϊνατάουν» λειτουργούν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων.
Το στοιχείο μάλιστα που προκαλεί απορία είναι ότι ο αριθμός αυτός δεν αντιστοιχεί σε ανάλογο αριθμό επιχειρηματιών. «Οι φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά εμφανίζουν τον αριθμό των επιχειρηματιών σημαντικά μικρότερο από τον αριθμό των επιχειρήσεων αφού ο καθένας από αυτούς εμφανίζεται να έχει περισσότερες από μία επιχειρήσεις στην ίδια διεύθυνση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο στόχος δεν ήταν ο έλεγχος του λιανικού εμπορίου αλλά του χονδρεμπορίου των συγκεκριμένων προϊόντων.
Έτσι , οι «πραγματικά» χαμένοι από την υπόθεση αυτή δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στο λιανεμπόριο αλλά και στο χονδρικό εμπόριο όπου έχουν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν αποκτήσει δεσπόζουσα θέση. Είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο οι ελληνικές χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, ακόμα και αυτές που έκαναν εισαγωγές κινεζικών προϊόντων να συρρικνώνονται ακόμα και να κλείνουν και οι χώροι τους να περνούν στα χέρια επιχειρήσεων κινεζικών συμφερόντων.
Πρόσφατο είναι το παράδειγμα ελληνικής επιχείρησης με εισαγωγές κινεζικών προϊόντων που αναγκάσθηκε να αποσυρθεί από το εμπορικό χώρο που μίσθωνε για πολλά χρόνια και σε μικρό χρονικό διάστημα το κατάστημα να μισθωθεί από εταιρία κινεζικών συμφερόντων», τόνιζε χαρακτηριστικά έμπορος που δραστηριοποιείται στην περιοχή και συμπλήρωνε ότι όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «βρισκόμαστε πλέον στην φάση ελέγχου όχι μόνο της αγοράς εμπορικών χώρων με πρόσοψη στους συγκεκριμένους δρόμους αλλά και στον έλεγχο της αγοράς ακινήτων».
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές το κέντρο ενδιαφέροντος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων έχει μεταφερθεί: (εκτός του εμπορικού κέντρου, όσον αφορά στις μισθώσεις εμπορικών χώρων) σε μισθώσεις μεγάλων χώρων σε υπόγεια ή σε ορόφους που βρίσκονται στις γειτονιές-γκέτο του κέντρου της πρωτεύουσας πολύ κοντά στο σημεία που έχουν εμπορική παρουσία. Οι ελεύθεροι χώροι ορόφων ή υπογείων σε κτίρια των περιοχών αυτών ήδη χρησιμοποιούνται ως αποθήκες από των επιχειρήσεων αυτών οι οποίες σπεύδουν να νοικιάσουν κάθε ελεύθερο χώρο που προσφέρεται.
«Η γκετοποίηση της περιοχής είχε ως συνέπεια την κατακόρυφη πτώση των τιμών των ενοικίων με αποτέλεσμα οι κινεζικές επιχειρήσεις να είναι πλέον οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι μισθωτές», επισήμανε χαρακτηριστικά έμπορος της περιοχής ο οποίος ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του.

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/2010/12/blog-post_7086.html

Ένωση Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ

 

Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ με μια σεμνή εκδήλωση τίμησε όσους έχασαν την ζωή τους στη Μονή Αρκαδίου το 1866.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Αντ. Σαμαράκης του δήμου Κερατσινίου το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010.
Την μνήμη όλων όσων ολοκαυτώθηκαν τίμησαν όλα τα μέλη της Ένωσης , κάτοικοι και από τους δύο δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς και πολύ επίσημοι.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβαστός πατέρας Εμμ. Καροφυλάκης ενώ για την συμβολή της Κρήτης και γενικά των Κρητών στον απελευθερωτικό αγώνα είπε λίγα λόγια και ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αντ. Κλαουράκης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε ζωντανές τις ιστορικές μνήμες και την παράδοση και ο σημαντικότερος σκοπός μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε όλα αυτά στην νέα γενιά.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης που με γλαφυρό και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο θύμισε σε όλους μας την λαμπρότερη σελίδα του απελευθερωτικού αγώνα που γράφτηκε στην Μονή Αρκαδίου.
Στην συνέχεια τα παιδιά από τα χορευτικά τμήματα της ένωση απέδωσαν φόρο τιμής στους ήρωες της Μονής με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Τζανής Λουκάς, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου, ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκρητίου κ. Ξυλούρης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Παλλασάρος, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ Κ. Δημήτρης Κρητικός, ο Οργανωτικός Γραμ/τέας Ομ. Εφοριακών κ. Μποτζάκης, σύμβουλος του υπουργείου προστασίας του Πολίτη κ. Αποστολάκης, ο Νίκος Πολίτης του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Σταύρος Λιλόγλου

ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
http://neakeratsiniou.blogspot.com/

Επειδή το θέμα ήδη κουκουλώνεται...

 

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει... ο Μίκης Θεοδωράκης στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Είσοδος Ελεύθερη).
Σε τούτη τη σύναξη να μη πάει κανείς: ...
Κανείς αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Δεν έχει χώρο αυτή η σύναξη για κανένα κομματιστή. Όσοι το αποφασίσουν, να πάνε ως Έλληνες, ν' ακούσουν ένα σύμβολο – αγωνιστή της Δημοκρατίας. Αν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος, εξαιτίας της βαθιάς πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε ως μία γροθιά απέναντι στον χρόνιο πολιτικό αμοραλισμό και την κατάπτυστη ιδιοτέλεια και υποτέλεια που κατέστρεψε την πόλη και τη χώρα, τότε θ’ αργήσουν πολύ «να σημάνουν οι καμπάνες»…
Έφτασε η ώρα η Αποχή να λάβει επιτέλους ηχηρή υπόσταση!

Μέχρι τα Χριστούγεννα "Διευθετείται ..." η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

 

"Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διακηρύξει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο", εκτιμά ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης...
, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, τοποθετεί μέχρι τα Χριστούγεννα, το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία!
"Σε αυτό θα περιλαμβάνεται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)", δήλωσε κατα τη χθεσινή του ομιλία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
"Να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι κ. υπουργοί Εξωτερικών"!
Ο κ.Μαρκεζίνης έχει και στο παρελθόν "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου", εκτιμώντας ότι "ελλοχεύει ο κίνδυνος απεμπολήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων". 'Οπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει
" Οι καλές σχέσεις με έναν γείτονα είναι ασφαλώς επιθυμητές. Αλλά είναι δυνατές μόνον εάν και εκείνος πιστεύει στο σεβασμό του Δικαίου και δεν το παραβιάζει συστηματικά και με διάφορους τρόπους".
"Η διαρκώς ενισχυόμενης όρεξης του γείτονά μας, για πράγματα που είναι δικά μας και μας ανήκουν, τουλάχιστον τα τελευταία ογδόντα χρόνια ή μας αναγνωρίζονται ρητώς από το διεθνές Δίκαιο", αποτελεί κομβικό σημείο για τον καθηγητή, ο οποίος αναφερόμενος στους πολιτικούς χειρισμούς των κατά καιρούς, υπουργείων Εξωτερικών, είναι ιδιαίτερα σκληρός:
"Αν οι υπουργοί Εξωτερικών δεν έχουν τις γνώσεις ή τη φαντασία ή την πολιτική ανεξαρτησία, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν εναλλακτικές πολιτικές, τότε θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται μαζί με τους συμβούλους τους, των οποίων η οικονομικώς επιχορηγούμενη ύπαρξη κρατιέται, κατά μυστήριο τρόπο, επτασφράγιστο μυστικό. Η τελευταία αυτή πρακτική, παρεμπιπτόντως, συνιστά μια κακή πολιτική, προφανώς δε και μια διόλου αναγκαία έλλειψη διαφάνειας"!
Τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο!
Ο κ. Μαρκεζίνης, είναι μέλος επτά Ακαδημιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμβουλος Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών, ενώ έχει τον τίτλο sir , τον οποίο του απένειμε η βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις!
Ως απάντηση στο ερώτημα τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο οποίο αναφέρονται οι επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή!
Ο κ. Νταβούτογλου γράφει χαρακτηριστικά "ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ειδικό νομικό καθεστώς, που θα θέσει υπό την προστασία της Τουρκίας, όλες τις τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε όλα τα Βαλκάνια ή να επιδιώξει εγγυήσεις, που δίνουν δικαίωμα παρέμβασης, με βάση το “πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου”.

http://www.amynias.blogspot.com/

Απίστευτο! Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks!

 

Η Interpol εξέδωσε σήμερα Τετάρτη διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Τζούλιαν Ασάντζ, τον 39χρονο Αυστραλό χάκερ...
 που ίδρυσε το WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές. Η απόφαση είναι πρωτοφανής, καθώς είναι η πρώτη φορά που διώκεται κάποιος ,με τέτοιο τρόπο με αίτημα των ΗΠΑ, επειδή αποκαλύπτει κυβερνητικά έγγραφα. Θυμίζουμε τις αποκαλύψεις εγγράφων σε όλη την δεκαετία του '70 για τον πόλεμο και τα εγκλήματα στο Βιετνάμ και στην δεκαετία του '90 για το Irangate κλπ.
Ο Ασάντζ προανήγγειλε μιλώντας στο περιοδικό Forbes ότι πρόκειται να ακολουθήσουν αποκαλύψεις για μια τράπεζα, που θα ρίξουν φως "στο πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο διοίκησης με τρόπο που θα προκαλέσει έρευνες και μεταρρυθμίσεις, υποθέτω".
Σε άλλη συνέντευξή του μέσω Skype (Διαδικτυακής τηλεφωνίας) ο Ασάντζ είπε στο Time πως η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον οφείλει να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη εγγράφου που καταδεικνύει ότι διέταξε διπλωμάτες να κατασκοπεύουν ξένους ομολόγους τους και ειδικά στελέχη του ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι είπε ότι η Κλίντον δε συνέταξε το συγκεκριμένο έγγραφο και ότι η υπογραφή της εμφανίζεται σε πολλά έγγραφα τα οποία στέλνονται από την Ουάσινγκτον.
Ο Κρόουλι είπε ότι "γίνονται βήματα. . . για να διορθωθούν αδυναμίες στο σύστημα" διανομής πληροφοριών που "έγιναν εμφανείς λόγω της διαρροής αυτής", ενώ χαρακτήρισε τον Ασάντζ "αναρχικό".
Το WikiLeaks και οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν εξηγήσει --πλήρως, τουλάχιστον-- πώς κατέστη δυνατό να διαρρεύσουν 250.000 διαβαθμισμένα έγγραφα. Υποψίες βαρύνουν τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, έναν 23χρονο πρώην αναλυτή του στρατού.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται.
Ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο 39χρονος Αυστραλός χάκερ καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί βιασμού μιας γυναίκας και παρενόχλησης μιας δεύτερης. Ο Ασάντζ διαψεύδει τις κατηγορίες.
Η Ιντερπόλ, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα Τετάρτη ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν. Ο Αυστραλός ζει αρκετό καιρό το χρόνο στη Βρετανία και στη Σουηδία. Λέγεται ότι ζει σαν φυγάς και σπάνια κοιμάται δυο φορές στο ίδιο σημείο.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού εμφανίστηκε να προσφέρει άσυλο και υπηκοότητα στον Ασάντζ χθες Τρίτη, αλλά ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απέσυρε την προσφορά μερικές ώρες αργότερα λέγοντας ότι ο Αυστραλός "δε θα έπρεπε" να είχε προχωρήσει στην παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ.
Ο Μάνινγκ έχει συλληφθεί από τον Μάιο, όταν το WikiLeaks δημοσιοποίησε βίντεο που απεικόνιζε την επίθεση ενός αμερικανικού ελικοπτέρου Apache στη Βαγδάτη το 2007 στην οποία σκοτώθηκαν άμαχοι και δημοσιογράφοι.
Μερικά από τα νεότερα έγγραφα που συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται σταδιακά αποκαλύπτουν αμερικανικές διπλωματικές αναφορές στο ότι ο επικεφαλής του στρατού στο Πακιστάν "στοχαζόταν" την πιθανότητα να ανατρέψει με πραξικόπημα τον πρόεδρο Άσιφ Άλι Ζαρντάρι και ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν τόσο υπέρ της Ουάσινγκτον που εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.
Η Κίνα κάλεσε την Ουάσινγκτον να "χειριστεί κατάλληλα" την διαρροή καθώς τηλεγραφήματα έδειξαν πως το Πεκίνο έχει απηυδήσει με τη Βόρεια Κορέα και μπορεί να "αποδεχθεί τη κατάρρευσή της και τη συσσωμάτωσή της" στη Νότια Κορέα. Αντίθετα ο Μιχαήλ Φραντκόφ, επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας, χαρακτήρισε τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το WikiLeaks "θησαυρό αναλυτικού υλικού" τον οποίο η Μόσχα προτίθεται να αξιοποιήσει.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου αστειεύθηκε αναφερόμενος σε ένα τηλεγράφημα που τον χαρακτηρίζει "εξαιρετικά επικίνδυνο" λέγοντας ότι βλέπει ένα χαμογελαστό πρόσωπο στον. . . καθρέφτη. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς επίσης επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη αναφορά, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ορισμένες από τις αντιδράσεις είναι υπερβολικές. "Μας προκαλεί αμηχανία; Ναι. Είναι άβολο; Ναι. Έχει συνέπειες για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Νομίζω αρκετά μετρίου μεγέθους", είπε ο Γκέιτς, πρώην διευθυντής της CIA και αναλυτής πληροφοριών.
Αντίθετα η Σάρα Πέιλιν, πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και δημοφιλής μεταξύ αρκετών συντηρητικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατήγγειλε την "ανικανότητα" της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το WikiLeaks σαν "τρομοκρατική οργάνωση". Συντηρητικοί δημοσιογράφοι ήδη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει "δολοφονηθεί ο Ασάντζ" από τη CIA.

http://www.defencenet.gr/

Κλειστόν λόγω... πτώχευσης

 

Το προεδρείο της ΕΣΑΠ αποφάσισε την αναστoλή μέχρι νεωτέρας του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο βόλεϊ, λόγω οικονομικών προβλημάτων, καθώς οι προσπάθειες συνάντησης με τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή ή τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο απέτυχαν.

Ο πρόεδρος του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάτησε το κουμπί για αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι νεωτέρας...» Μάλιστα, αύριο (13:00) είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Ταρνατόρου, όπου θα ανακοινώσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες...
http://www.gazzetta.gr/

O Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε στον ΟΑΣΕ με την ταμπέλα "TROIKA-GREECE"

 

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν μεταδόθηκε από την σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν εικόνα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου...
 να μιλάει με την ταμπέλα-ένδειξη κράτους μπροστά του "TROIKA-GREECE"!
Φυσικά η εθνική ξεφτίλα θα ήταν άνευ προηγουμένου, (θα είχαν αλλάξει το όνομα της χώρας!), αν δεν γινόταν η διευκρίνιση ότι πρόκειται για την τρόϊκα του ΟΑΣΕ, στην οποίοα η Ελλάδα είναι μέλος και αποτελείται από το πρώην, το νυν και το επόμενο μέλος που κατέχουν την προεδρία.


http://www.defencenet.gr/

Νέα πρόκληση Γκρούεφσκι

 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στη Βουλή, επιχείρησε να συνδέσει το θέμα της ονομασίας με τα αποκαλούμενα ζητήματα «ταυτότητας».
«Το πρόβλημα της ονομασίας στην ουσία είναι ζήτημα ταυτότητας. Η ελληνική πλευρά, σε όλες τις συνομιλίες στο παρελθόν, ποτέ δεν το έκρυψε αυτό. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε το θάρρος να το πει, και αργότερα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ανοιχτά σε αυτό. Πρόκειται για ένα δύσκολο και πικρό για εμάς θέμα, το οποίο δυστυχώς ο νότιος γείτονάς μας όχι μόνο το επεξεργάστηκε στο παρελθόν, αλλά είναι επίκαιρο και στα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας μας», ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι, απαντώντας σε επερωτήσεις βουλευτών.
«Το πρόβλημα με την ταυτότητα και το άνοιγμα αυτού του προβλήματος από το νότιο γείτονά μας υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια. Εάν κοιτάξετε τις απογραφές για την εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού που διεξήγαγε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1903, το 1904, το 1905, στο βόρειο τμήμα της σημερινής Ελλάδας, θα δείτε πόσοι Μακεδόνες ζούσαν εκεί τότε και πόσοι ζουν τώρα, πώς πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση και η αναχώρηση, δηλαδή η απομάκρυνσή τους από αυτό το έδαφος. Εάν κοιτάξετε λίγο αυτό το τμήμα της όχι και τόσο μακρινής ιστορίας, θα αντιληφθείτε ότι αυτό το ζήτημα είναι αρκετά πιο παλιό και ξεπερνά τα χρόνια της ζωής μας. Το ζήτημα ποτέ δεν έκλεισε. Το ζήτημα ήταν υπαρκτό και πριν να γίνει πρωθυπουργός ο Νίκολα Γκρούεφσκι », συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Ο Γκρούεφσκι σημείωσε ότι το κόμμα του υπερασπίζεται το «ζήτημα της γλώσσας ».
«Θα σας υπενθυμίσω ότι το 2005 ο διαμεσολαβητής Νίμιτς κατέθεσε μια πρόταση στην τότε κυβέρνηση και εκείνη την περίοδο ο κ.Τσερβένκοφσκι (σ.σ. ήταν τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ) κάλεσε σε συνάντηση τους αρχηγούς των κομμάτων. Εγώ τότε ήμουν επικεφαλής του VMRO-DPMNE που ήταν τότε στην αντιπολίτευση. Ο Τσερβένκοφσκι παρουσίασε την πρόταση στην οποία υπήρχε ξεκάθαρα πρόβλημα με τη μακεδονική γλώσσα, αφού δεν συμπεριλαμβάνονταν η μακεδονική γλώσσα στη λύση. Εγώ αντέδρασα σε αυτή την πρόταση ενώ ολόκληρη η τότε εξουσία - ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, την αποδέχθηκαν. Αυτό ήταν λάθος και το πρώτο σημάδι ότι κάποιος στη χώρα είναι έτοιμος να αποδεχθεί την απαλοιφή κάποιων τμημάτων της ταυτότητας του μακεδονικού λαού», είπε ο κ.Γκρούεφσκι.
Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση του κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας και να εξευρεθεί λύση προκειμένου να εκλείψουν οι δυσκολίες για την ΠΓΔΜ και να μην απειλούνται τα ζωτικά της συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και ζητημάτων που σχετίζονται με την «εθνική ταυτότητα».
«Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνονται οι προσπάθειές μας, οι συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα, προκειμένου να εξευρεθεί λύση, η οποία θα συμβάλει στην απεμπλοκή της ενταξιακής πορείας της Μακεδονίας στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, και παράλληλα, δεν θα επιφέρει ζημιά , η οποία ενδέχεται να έχει μακροχρόνιες συνέπειες», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.
Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Γκιόργκι Οροβτσάνετς, αντέτεινε ότι ζητήματα που άπτονται της «εθνικής ταυτότητας» εμφανίσθηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια και κατηγόρησε ως υπεύθυνη γι΄αυτό την κυβέρνηση του κ.Γκρούεφσκι .

http://www.i-reportergr.com/2010/11/blog-post_6773.html#ixzz16rHRmzfJ

Κύπρος σαν να λέμε Ελλάδα

 

Το τελευταίο trend των ελλήνων “businessmen” είναι η άτακτη φυγή τους σε άλλα κράτη με χαμηλότερη φορολογία, εργατικό κλπ.
Τι γίνεται με αυτούς όμως που η βασική δραστηριότητα τους είναι στην Ελλάδα?? Κάθονται και βλέπουν ατάραχοι τις εξελίξεις?? Φυσικά και όχι…..
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι η Κύπρος, και η αναθεώρηση του επιχειρηματικού καθεστώτος εκεί, αφού πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί μια εταιρεία εκεί offshore.
Πως λειτουργεί..
Η εταιρεία ιδρύει μια άλλη εταιρεία στην Κύπρο την οποία βαφτίζει “μαμά” εταιρεία και απολαμβάνει πολλά οφέλη όπως χαμηλότερη φορολογία, ανωνυμία του ιδιοκτήτη και άλλα πολλά. Η “μαμά” εταιρεία κάνει υποκατάστημα της την υπάρχουσα εταιρεία. Το όλο κόλπο είναι στο ότι τιμολογεί η Κυπριακή άρα δεν συμπεριλαμβάνει “ΦΠΑ”, άρα φορολογείται λιγότερο, άρα μπορεί να μπει και σε αναπτυξιακούς νόμου της Κύπρου.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν ωφελούν την Ελλάδα άλλα λειτουργούν σαν μοχλός πίεσης, τι λέμε τώρα έ??

http://epitokio.blogspot.com/

«Ασυλο» στον επικεφαλή του Wikileaks προσφέρει ο Ισημερινός

 

Ο Ισημερινός είναι έτοιμος να προσφέρει στον Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks, κατοικία «χωρίς προβλήματα και χωρίς προϋποθέσεις» δήλωσε ο...


αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κίντο Λούκας.Σύμφωνα με ανταποκρίσεις διεθνών πρακτορείων, η κυβέρνηση του Ισημερινού δηλώνει πως θα προκαλέσει τον Assange “προκειμένου να παρουσιάσει ελεύθερα τις πληροφορίες και τα στοιχεία που κατέχει, όχι μόνο μέσω του Internet αλλά και σε ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων φόρουμ”, όπως δήλωσε ο Λούκας.
Εναντίον του 39χρονου Αυστραλού και δημιουργού του Wikilieaks εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε μετά από καταγγελίες δύο γυναικών στη Σουηδία που τον κατηγορούν για βιασμό και κακοποίηση.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ διενεργούν ποινική έρευνα σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ποιοι έδωσαν στο Wikileaks τα περισσότερα από 250.000 τηλεγραφήματα από τις διπλωματικές αποστολές της χώρας

http://nationalpride.wordpress.com/

Γερμανικές στρατηγικές και οι τύχες της Ευρώπης

 

Οποιαδήποτε πρόταση γίνεται στη Γερμανία προκειμένου να συμβάλλει στην ισορροπία του παγκόσμιου συστήματος, ακόμα και από τον Ομπάμα στη σύνοδο των G20 στη Σεούλ, χαρακτηρίζεται από το Βερολίνο ως σταλινική που αρμόζει σε σχεδιασμένες οικονομίας.
 Το Βερολίνο θεωρεί ότι οι προτάσεις για περισσότερη ισορροπία στην διεθνή οικονομία στοχεύουν «στην τιμωρία της Γερμανίας» ως πρωταθλήτριας στις εξαγωγές. Ως «μέτρο σε βάρος των πετυχημένων» που πορεύονται σε έναν οικονομικά ορθό δρόμο.Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό που προτείνεται στη Γερμανία, είναι να κατανοήσει ότι τα πλεονάσματα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα επιτυχημένων στρατηγικών εξωτερικού εμπορίου, αλλά συνδέονται με μια ιδιόμορφη πολιτική προστατευτισμού που συνίσταται στην καθήλωση της εσωτερικής αγοράς. Η Γερμανία, λοιπόν, ψεύδεται όταν εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη να «κόψει τις εξαγωγές της». Αυτό που της τονίζει η άλλη πλευρά, είναι ότι οφείλει να στηρίξει την εσωτερική ζήτηση, ώστε να μπορούν, οι μέχρι τώρα ελλειμματικοί εταίροι της, να εξάγουν σε αυτήν.Η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν αποσκοπεί, πρώτον, να εφαρμόσει εισοδηματικές και φορολογικές πολιτικές ενίσχυσης της εσωτερικής αγοράς, εκτός αν πιεστεί. Δεν επιθυμεί, δηλαδή, μια μεγάλη αύξηση μισθών και συντάξεων, στοιχείο ενίσχυσης της εσωτερικής αγοράς. Αν κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση θα το κάνει περιορισμένα και κάτω από την πίεση των κινημάτων. Δεύτερον, η Γερμανία έχει καταληφθεί από την φαντασίωση της μετεξέλιξής της σε αυστηρό ηγεμόνα της ΕΕ του οποίου η ισχύς του στο παγκόσμιο στερέωμα θα ενισχύεται διαρκώς. Νομίζει δε, ότι ο καλύτερος τρόπος επίτευξής αυτής της φαντασίωσης, θα ήταν η ανεξαρτοποίησή της από τα όποια δεσμά της Ευρωζώνης. Θα ήταν η άμεση συνεργασία με την πλεονασματική Κίνα και η πρόσδεση της Ρωσίας στους σχεδιασμούς της. Η τελευταία θα της διασφάλιζε «ζωτικό χώρο», πρώτες ύλες και ενέργεια, καθώς και μεγάλες επενδύσεις στα πλαίσια του νέου προγράμματος εκσυγχρονισμού της. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα στην εποχή του Μεγάλου Πέτρου και της Μεγάλης Αικατερίνης.Στα πλαίσια της ως άνω στρατηγικής, η Γερμανία θα επιθυμούσε ένα ακόμα πιο ισχυρό Ευρώ, αλλά ελεγχόμενο άμεσα και μονοσήμαντα από την ίδια και το οποίο θα της εξασφάλιζε νομισματική παγκόσμια ισχύ. Για αυτό και επιθυμεί να «απαλλάξει» το ευρώ από «αδυναμίες». Είτε με το να σπάσει την ΕΕ σε δύο ζώνες (μια του Βορρά – των πλεονασματικών κρατών) και μια του Νότου (των ελλειμματικών), είτε να απαλλάξει την Ευρωζώνη από τους αδύναμους. Γνωρίζει, ότι αυτό έχει πολλαπλές δυσκολίες και φοβάται, ταυτόχρονα, ότι τέτοιες επιλογές μπορεί να συνοδευτούν με αρνητικές εξελίξεις για τα στενά της συμφέροντά. Όπως να οδηγήσουν σε μια μη ελεγχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμα και της ΕΕ, καθώς και τη διεθνή απομόνωσή της. Για επιλέγει άμεσα να κάνει πιο προσεκτικά βήματα, προωθώντας α) την ελεγχόμενη υποβάθμιση (αν χρειαστεί και χρεοκοπία) του Ευρωπαϊκού Νότου και των ελλειμματικών χωρών της Ευρωζώνης, β) την αύξηση της οικονομικής εξάρτησης αυτών των χωρών από το Βερολίνο, γ) την απεξάρτησή της ίδιας της Γερμανίας από την Ουάσιγκτον και δ) την διασφάλιση νέων συμμαχιών-μετώπων κινούμενη και πάλι, όπως μέχρι το 1945, γεωπολιτικά και γεωοικονομικά, από τα δυτικοκεντρικά της Ευρώπης προς τα ανατολικά.

http://epirusgate.blogspot.com/2010/12/blog-post_583

Εκδηλώσεις για τη μέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

 

…στο Ναύπλιο

Με την ευκαιρία της ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες ο δήμος Ναυπλίου και ο Κώστας Θεμελής -εκπαιδευτής του μη κερδοσκοπικού σωματείου Άλλη Όψη΄ - διοργανώνουν εκδηλώσεις την Παρασκευή σε σχολεία το Ναυπλίου και την Κυριακή σε πλατεία Φιλελλήνων και Τριανόν.

Σκοπός της ενδιαφέρουσας αυτής ενημέρωσης , η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των AMEA.
…και στο Αργος
Εκδήλωση ανάλογης σημασίας διοργανώνει το Κέντρο Κατάρτισης και Υποστήριξης ΑΜΕΑ της Αργολίδας , την Κυριακή στις 6μ.μ, στο αμφιθέατρο του Μπουσουλοπούλειου γυμνασίου Άργους.

http://news.ert.gr/el/topikes-eidiseis/tripoli/49840-ekdiloseis-gia-ti-mera-atomon-me-eidikes-anagkes

Χριστουγεννιάτικα δώρα που φέρνουν διπλή χαρά!

Αυτά τα Χριστούγεννα θέλετε να κάνετε ένα πρωτότυπο και εναλλακτικό δώρο χωρίς όμως να σπαταλήσετε μια περιουσία;
 Τα αυθεντικά προϊόντα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, φιλικά προς το περιβάλλον, διαχρονικά και συγχρόνως μοντέρνα, αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση αγορών για μικρούς και μεγάλους, ενώ συγχρόνως ενισχύουν τις προσπάθειες του WWF Ελλάς για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η συλλογή προϊόντων WWF περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξύλινα παιχνίδια, παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία και εκδόσεις, τσάντες και ομπρέλες, άλμπουμ και κορνίζες, t-shirts και καπέλα, χαρτοσχολικά, λούτρινα ζωάκια και ευχετήριες κάρτες. Μέσα από μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και μηνυμάτων τα προϊόντα WWF θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή όσων επιμένουν στην ποιότητα, τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και τον πρωτότυπο σχεδιασμό. Με την επιλογή προϊόντων WWF, στηρίζετε έμπρακτα την οργάνωση, καθώς μέρος των χρημάτων από κάθε αγορά διατίθεται στο WWF Ελλάς για την ενίσχυση του έργου του.
Τα προϊόντα WWF μπορεί να τα βρει κανείς σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα: βιβλιοπωλεία, καταστήματα με είδη δώρων, supermarket, πολυκαταστήματα. Επίσης, μπορεί να τα προμηθευτεί από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης: Φιλελλήνων 26 στο Σύνταγμα, αλλά και στο Κέντρο Ενημέρωσης που βρίσκεται στο Μικρό Πάπιγκο, στο Ζαγόρι.
Υιοθετήστε ένα απειλούμενο είδος!
Θέλετε πάλι να χαρίσετε ένα δώρο εντελώς ξεχωριστό και συμβολικό, ας πούμε ένα ασυνήθιστο ζωάκι; Με μόλις 3€ το μήνα μπορείτε να επιλέξετε τη συμβολική υιοθεσία ενός απειλούμενου είδους που έχει ανάγκη από την προστασία μας: γιγάντιο πάντα, τίγρης, πολική αρκούδα, θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, δελφίνι, κραυγαετός. Με αυτόν τον τρόπο, η/ο φίλη/φίλος που δέχεται το δώρο σας γίνεται υποστηρικτής του WWF Ελλάς για ένα έτος, λαμβάνει μια αφίσα-πιστοποιητικό του απειλούμενου είδους που επιλέξατε και το ημερολόγιο της οργάνωσης, καθώς επίσης τακτική ενημέρωση για τις παγκόσμιες προσπάθειες διάσωσης του είδους και τις δράσεις του WWF. Όσοι επιλέξουν να ενισχύσουν την οργάνωση με ποσό από €5 το μήνα, θα λάβουν επιπλέον ένα πανέμορφο λούτρινο μπρελόκ του WWF.
Για τον αναλυτικό κατάλογο των προϊόντων WWF επισκεφτείτε http://issuu.com/wwf-greece/docs/catalogue και για ηλεκτρονικές αγορές www.ecofamily.gr
Για online υιοθεσία απειλούμενου είδους επισκεφτείτε: https://donate.wwf.gr/form1.php

Περισσότερες πληροφορίες:
Δέσποινα Τζιάλλα, Υπεύθυνη Licensing, . d.tzialla@wwf.gr

Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου, m.panteri@wwf.gr

"Δρόμοι του κρασιού της Στερεάς Ελλάδας"

 

Σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντείνει τις προσπάθειές της για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θεσμοθετώντας τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) για πρώτη φορά και θα περιλαμβάνει την έκδοση οδηγού, πλήθος εκδηλώσεων, σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού από ειδικούς, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες δραστηριότητες.Πρώτος σταθμός αυτού του νέου θεσμού θα είναι φέτος η Χαλκίδα.Οι ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ θα διαρκέσουν από τις 3 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2010 και περιλαμβάνουν παρουσίαση κρασιών από οινοποιεία της ευρύτερης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και σεμινάρια γευσιγνωσίας. Στόχος αυτού του τριημέρου γευσιγνωσίας είναι η ανάδειξη όλων των ποικιλιών κρασιών που παράγονται στην περιοχή.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει μια σημαντική προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων, ενημερώνοντας μέσω αυτής της εκδήλωσης το ευρύ κοινό, αλλά και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου (Γεύσης και Οίνου) για τις αξιόλογες και καθόλα ανταγωνιστικές ετικέτες που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα.

Οινοπαραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν όλες τις ποικιλίες κρασιών που παράγουν. Η παρουσίαση και η γευσιγνωσία για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθεί σε στεγαζόμενο χώρο στην Πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο «Κόκκινο Σπίτι», στη Χαλκίδα.ü Τα εγκαίνια των «ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην «Εστία Γνώσης & Πολιτισμού Χαλκίδας», στο «Κόκκινο Σπίτι».

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

“Στα αζήτητα” στο νεκροτομείο ο 37χρονος που εκτέλεσαν στο Π. Φάληρο, όμως το κινητό του... χτυπάει συνέχεια

Τουλάχιστον ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως και που ίσως οδηγούν στην άκρη του νήματος της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 37χρονου στην καφετέρια του Παλαιού Φαλήρου.
Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εντοπίσουν κάποιον συγγενή του νεκρού με βάση τα στοιχεία του.

Δεν τα κατάφεραν παρά τις έρευνες στο Παλιό Φάληρο και τον Πύργο, απ' όπου έγραφε ότι κατάγεται η ταυτότητά του.
Οι ώρες περνούσαν και οι αστυνομικοί έπεφταν σε... τοίχο. Εκείνο που τους κίνησε την περιέργεια ήταν μάλιστα το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι ο άνδρας είχε μεταφερθεί ήδη στο νεκροτομείο καθώς είχε περάσει αρκετή ώρα από την δολοφονία το κινητό του δεν σταματούσε να χτυπάει.
Μάταια οι αστυνομικοί απαντούσαν μήπως έτσι καταφέρουν να εκτοπίσουν κάποιο φίλο ή κάποιο συγγενή.
Ενώ το κινητό χτυπούσε δαιμονισμένα (χτυπάει ακόμη και τώρα (σχεδόν 15 ώρες μετά τη δολοφονία) κανείς δεν είχε αναζητήσει τον 37χρονο σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή σε κάποιο νοσοκομείο...
Έτσι οι αστυνομικοί έριξαν μια δεύτερη ματιά στα στοιχεία του και τότε με έκπληξη ανακάλυψαν ότι τόσο η ταυτότητά του όσο και το δίπλωμα οδήγησης ήταν πλαστά.
Οι άνδρες της σήμανσης πήραν αποτυπώματα και ... κάπου εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Η πρώτη έρευνα οδήγησε σε ... παλιό γνώριμο των αρχών. Οι πληροφορίες μιλούν μάλιστα για άτομο που στο παρελθόν έχει συλληφθεί για μαστροπεία...
Αυτές οι πληροφορίες ίσως ... εξηγούν ότι έγινε. Ίσως οδηγήσουν την έρευνα προς τα κυκλώματα σωματεμπορίας.
Ίσως έτσι εξηγείται η μαφιόζικη, όπως την περιγράφουν οι θαμώνες της καφετέριας, εκτέλεση.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=53929&catid=4

Λήστεψαν τον Ριέρα!

 

Δεν του έφτανε ο πόνος του, έπεσε και θύμα κλοπής. Ο λόγος για τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του, είχε περιπέτειες αφού φέρεται να έπεσε θύμα ληστείας, ενώ κοιμόταν.

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, την ώρα που ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού κοιμόταν, άγνωστοι παραβίασαν το σπίτι του και του έκλεψαν το αυτοκίνητό του αλλά και πολύτιμα αντικείμενα.

Ο παίκτης των «ερυθρολεύκων» πάντως, δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ωστόσο όπως είναι λογικό ήταν σοκαρισμένος από το περιστατικό αυτό.
http://www.gazzetta.gr/

Χιμένεθ: «Stop στο αρνητικό σερί»

 

Σύνθημα για την κατάκτηση της νίκης απόψε μέσα στην Κροατία επί της Χάιντουκ έστειλε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χίμενεθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης για το Europa League.

«Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ σημαντικό αγώνα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει ένα έξτρα κίνητρο αγωνιζόμενη μπροστά στο κοινό της. Τόσο η Χάιντουκ, όσο κι εμείς, πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς. Πιστεύω πως έχουμε μία σπουδαία ευκαιρία να τα καταφέρουμε», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Ο προπονητής της ΑΕΚ πάντως, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του. «Δεν έχει σημασία πώς θα παραταχθούμε, επιθετικά ή αμυντικά. Το σίγουρο είναι πως ήρθαμε για τη νίκη. Το γνωρίζω ότι τελευταία δεν είχαμε καλά αποτελέσματα εκτός Ελλάδας, αλλά δεν θα υπάρξει έκτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα στους ομίλους του Europa League. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια μίλησε για το ευρωπαϊκό του όραμα στην ΑΕΚ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ΑΕΚ που θα είναι σεβαστή και εκτός συνόρων. Δουλεύουμε καθημερινά για να έχουμε καλά αποτελέσματα και στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε μόνο να εκπροσωπήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι μπορούμε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Δεν θέλω να αλλάξω ριζικά ό,τι έκαναν οι προκάτοχοί μου στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά θέλω να βάλω κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αφού αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Ήρθαμε με στόχο τη νίκη και για να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, όμως στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να ζεις με το παρελθόν, αλλά να αποδεικνύεις καθημερινή την αξία σου».

Για τη Χάιντουκ είπε: «Έχουμε αναλύσει τις αρετές και τις αδυναμίες της Χάιντουκ. Σεβόμαστε όλους τους παίκτες της και δεν αδιαφορούμε για κανέναν, αλλά ούτε και φοβόμαστε κάποιον. Το ποδόσφαιρο είναι οδικό άθλημα και δεν κρίνεται από ένα άτομο. Δεν είναι τένις. Η Χάιντουκ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, στον οποίο έχουν αγωνιστεί σπουδαίοι παίκτες. Είχα τη χαρά να είμαι συμπαίκτης του Νταβόρ Σούκερ και του Ζέλικο Πέτροβιτς».

Τέλος, για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Χάιντουκ συμπλήρωσε: «Συχνά είσαι αναγκασμένος να αγωνίζεσαι σε βαρύ αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση είναι να πιάσουμε το μέγιστο της απόδοσής μας και να πετύχουμε».
http://www.gazzetta.gr/

Την πραγματοποίηση 3ωρων στάσεων αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ

 

Στην συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου 2010 το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ απεφάσισε κατά πλειοψηφία και το ΔΣ των Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ ομόφωνα, την πραγματοποίηση 3ωρων στάσεων εργασίας καθημερινώς 10:00-13:00 από 1/12/2010 και έως ότου...
 επιτευχθεί η συνάντηση που είχε ζητηθεί με την υπ. αριθ. 133/ 18 -11-10 επιστολή μας, προς τον Υπουργό Πολιτισμού –Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο προκειμένου να μας ενημερώσει για το μέλλον του ΕΟΤ.

Συγχρόνως τα ΔΣ των Συλλόγων να μεταβούν στο γραφείο του Υπουργού προκειμένου να επιδιώξουν την άμεση συνάντηση


http://news.travelling.gr