Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Βρήκαν... «λαβράκι» στα περιουσιακά στοιχεία του Τάσου Μαντέλη

 

Έκθετος είναι ο Τάσος Μαντέλης, μετά τη διασταύρωση των οικογενειακών του καταθέσεων με τις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθετε – ως πολιτικό πρόσωπο – στη Βουλή την περίοδο 1985 -2006.

Μετά από έρευνα των ορκωτών λογιστών προέκυψαν διαφορές, οι οποίες και καταγράφονται στο πόρισμα που κατέθεσαν...

 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Συγκεκριμένα, μετά την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και φορολογικού απορρήτου του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη και τη διασταύρωση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασής του (πόθεν έσχες) προέκυψε…:

για το διάστημα από το 1985 έως και 2006, οι οικογενειακοί τραπεζικοί λογαριασμοί με αναγράφονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» με τις αντίστοιχες καταθέσεις που προέκυψαν από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν διαφορά 17.789.193 δραχμών (μέχρι το 2001) και 144.904 ευρώ (2001-2006).

Είναι αξιοσημείωτο πως στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» δεν αναφέρονται repos, swap και Αμοιβαία Κεφάλαια, που κατείχε η σύζυγος του κ. Μαντέλη (με άλλους συνδικαιούχους) ύψους 201.000.000 δραχμών και 516.000 ευρώ.

Οι Ορκωτές λογιστές στο πόρισμα τους σημειώνουν πως η αύξηση αυτή δεν αιτιολογείται, σύμφωνα με τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα σε σχέση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επίσης αποκαλύφθηκε πως από το 2002 έως το 2006. Επίσης, παρατηρήθηκαν και σημειώθηκαν καταθέσεις ύψους 285.768 ευρώ προς τον Χαράλαμπο Μαντέλη (υιός) και τη Ιωάννα Μιχαλοπούλου (σύζυγος) με καταθέτη την εταιρεία INFO QUEST ΑΕΒΕ…

Έτσι, πλέον η Εξεταστική Επιτροπή θα κάνει έρευνα για να δει ποια ήταν η σχέση της οικογένειας Μαντέλη με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Να θυμίσουμε ότι ο Τάσος Μαντέλης κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε δηλώσει πως ως υπουργός είχε λάβει χορηγίες από τη Siemens.

Το πόρισμα της Επιτροπής θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, στις 10 Οκτωβρίου

newsit.gr

''Καταιγίδα'' στην ATEBank – Σενάρια για κλείσιμο καταστημάτων, αποχώρησης 1.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών κατα 10%

Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και η πώληση όλων των μη τραπεζικών συμμετοχών της ΑΤΕ, που ''φουλάρει'' προς τριπλή συγχώνευση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 

Οι εξελίξεις στην ΑΤΕ συζητήθηκαν χθες στην ενημέρωση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών.Από όσα διαρρέουν...


 βουλευτές προκύπτει πως η τρόικα έχει ζητήσει να κλείσει η Αγροτική γιατί δεν λειτουργεί με όρους ανταγωνισμού.

Η τρόικα έχει ''μπλοκάρει'' την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ζητούσε ο διοικητής της ΑΤΕ,απαιτώντας να προγηθούν περικοπές του μισθολογικού κόστους κατά 26%.

Ο διοικητής της ΑΤΕ Θ.Πανταλάκης κατέθεσε πρόταση που προέβλεπε περιορισμό των εξόδων λειτουργίας κατά 16%,όμως η τρόικα την επέστρεψε πίσω ως μη αποδεκτή.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές του 10% στις αμοιβές τους και χθες υπήρξε συνάντηση της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φ.Σαχινίδη.

Δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος της Αγροτικής Τράπεζας διευκρίνισε πάντως μετά το τέλος της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης

newsit.gr

Σε ροζ DVD και η Πετρούλα Κωστίδου

 

Μετά την Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Μαριάννα Ντούβλη, η Πετρούλα Κωστίδου αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της ροζ DVD!
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Espresso, η...
 αισθησιακή ταινία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και μάλιστα πρόκειται να είναι… εκπαιδευτική!

«Αυτό το DVD θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, σε περίπου μία βδομάδα. Είναι ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με έντονη δόση χιούμορ. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ sexy DVD! Έχουν πολλά να δουν τα ματάκια σας, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Θα αποκαλύπτω κάποια μέρη του σώματός μου, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς θα εμφανίζομαι. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μέσα στο DVD θα δίνω συμβουλές για το σεξ, για αυτό και το λέω εκπαιδευτικό», δήλωσε στην Espresso.

Όπως όλα δείχνουν, σε λίγες μέρες οι θαυμαστές της ξανθιάς τηλεπερσόνας θα την απολαύσουν να… παραδίδει μαθήματα!

contra.gr

Αναθεωρητική η επόμενη Βουλή

 

Την αναθεώρηση του Συντάγματος θέτει ψηλά στην πολιτική ατζέντα της Ν.Δ. ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς, παρά το...
 γεγονός ότι η συνταγματική αναθεώρηση αφορά το 2013 και οι όποιες αλλαγές θα ψηφιστούν το 2017. Ο κ. Σαμαράς που προτείνει η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική. Θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη συνταγματική αναθεώρηση, αφού θεωρεί ότι σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση των δυο κομμάτων σε μερικά καίρια ζητήματα.

Μάλιστα συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. θυμίζουν το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που έγινε τον περασμένο Μάιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια, όπου συμφώνησαν πως πρέπει να σε ευρύτατες αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αναθέσει στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, τον κ. Π. Παυλόπουλο την προεδρία μιας μικρής επιτροπής που θα επεξεργαστεί τις «γαλάζιες» προτάσεις.

Σε αυτή την επιτροπή θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές και πρώην υπουργοί, οι κκ. Βυρ. Πολύδωρας, Αν.Νεράντζης και Ν. Δένδιας. Ενδιαφέρον όμως έχει και η στάση που θα τηρήσει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης που πρόσφατα σε ομιλία του τόνισε ότι το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του οποίου προεδρεύει ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης που είναι ο γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, για τον οποίο πολλοί αναφέρουν ότι ενδέχεται με τη στάση του να προκαλέσει τριβές, έχει επισημάνει ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει να προχωρήσουν μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και είχε φέρει ως παράδειγμα την ανάγκη αλλαγών στην Παιδεία. Παράλληλα είχε ζητήσει να τεθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση έτσι ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική.

Ο κ. Σαμαράς παραμένει ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτές ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο,

Υπέρμαχος της αναθεώρησης είναι και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλος που τονίζει σε συνομιλητές του: «Σαν πρώτο βήμα κοινής εθνικής πορείας προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του πολιτικού μας συστήματος και της ανασυγκρότησης της ελληνικής πολιτείας, θα ήταν ο συναινετικός ορισμός της επόμενης Βουλής ως Αναθεωρητικής».

tovima.gr

Ε.Κ.Τ.: Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητο στο επίπεδο του 1% το βασικό της επιτόκιο. 
Η απόφαση...
 διατήρησης του επιτοκίου στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδό του, για εικοστό κατά σειρά μήνα, συμβαδίζει με τις προβλέψεις των αναλυτών.

zougla.gr

Διαδικαστικά λάθη «εμποδίζουν» τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασαντζ στη Βρετανία

 

Νέο ένταλμα σύλληψης κατά του ιδρυτή του WikiLeaks πρόκειται να εκδώσει η σουηδική Εισαγγελία, καθώς λάθη στη διατύπωση του υπάρχοντος εντάλματος φέρεται να...
 εμποδίζουν τις βρετανικές Αρχές να συλλάβουν τον Τζούλιαν Άσαντζ παρόλο που γνωρίζουν ότι βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Εκπρόσωπος του Τζούλιαν Άσαντζ δηλώνει, εν τω μεταξύ, ότι ο 39χρονος πρώην χάκερ δέχεται απειλές κατά της ζωής του, ενώ το WikiLeaks προαναγγέλλει αποκαλύψεις που θα «αγγίξουν» και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αρνήθηκε να επιτρέψει στον ιδρυτή του WikiLeaks να ασκήσει έφεση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει σε ισχύ το ένταλμα της Interpol.

Ο Άσαντζ αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του, καταγγέλλοντας εκστρατεία συκοφάντησης τη στιγμή που το WikiLeaks βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας με μπαράζ αποκαλύψεων που προκαλούν τριγμούς σε κράτη και κυβερνήσεις.

Ο Σουηδός συνήγορος του Άσαντζ, Μπγιόρν Χέρτιγκ, δήλωσε ότι ιδρυτής του WikiLeaks θα αντιταχθεί στην έκδοσή του στη Σουηδία εάν συλληφθεί. «Με τον Βρετανό συνάδελφό μου Μαρκ Στίβενς και διεθνείς ειδικούς, θα αγωνιστούμε εναντίον των ενταλμάτων έκδοσης [εάν ο Τζούλιαν Άσαντζ συλληφθεί] διευκρίνισε ο Χέρτιγκ.

Εκδίδεται νέο ένταλμα

«Οφείλουμε να επαναδιατυπώσουμε το ένταλμα» δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Τόμι Κανγκασβιέρ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την παράδοση του φακέλου στη Interpol, προσθέτοντας ότι η σουηδική πλευρά «αναγνώρισε ότι υπήρξε σφάλμα στη διαδικασία».

«Η διαδικασία επιβάλει να διευκρινιστεί [στο ένταλμα σύλληψης] η μέγιστη ποινή που προβλέπεται για τον Άσαντζ για κάθε ένα από τα εγκλήματα για τα οποία είναι ύποπτος. Εμείς κάνουμε λόγο μόνο για βιασμό [δηλαδή για την πιο βαριά από τις τρεις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί]» δήλωσε ο Τόμι Κανγκασβιέρ.

Το ένταλμα θα πρέπει τώρα να εκδοθεί εκ νέου από την εισαγγελέα που έχει επιφορτιστεί με
την υπόθεση, Μάριαν Νάι, η οποία δεν έχει σχολιάσει πάντως μέχρι στιγμής τις σχετικές πληροφορίες. Ο Κανγκασβιέρι δεν μπορούσε να διευκρινίσει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να
εκδοθεί το νέο ένταλμα σύλληψης.

Γνωρίζουν ότι βρίσκεται στη Βρετανία

Οι εφημερίδες Times και Independent αποκάλυψαν την Πέμπτη ότι η βρετανική αστυνομία γνωρίζει πού κρύβεται ο Άσαντζ -στη νοτιοανατολική Αγγλία- αλλά δεν μπόρεσε να επέμβει καθώς το σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε τεχνικά λάθη.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται πηγές της αστυνομίας που δήλωσαν ότι γνωρίζουν που διαμένει ο Τζούλιαν Άσαντζ και έχουν το τηλέφωνό του. Όταν έφθασε στη χώρα τον Οκτώβριο έδωσε στην αστυνομία τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Εκπρόσωπος του WikiLeaks δήλωσε, εν τω μεταξύ, ότι ο Τζούλιαν Άσαντζ έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του και γι' αυτό έπρεπε να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του WikiLeaks Κριστίν Χράφνσον δήλωσε ότι ο Άσαντζ εργάζεται σε ένα σχέδιο σε μυστική τοποθεσία.

«Όταν έχεις ανθρώπους να ζητούν τη δολοφονία του, είναι προτιμότερο να κρατάς χαμηλό προφίλ. Αυτό είναι υποκίνηση βίας. Και προφανώς είναι παράνομο σε κάποιες χώρες» είπε ο ίδιος.

Το WikiLeaks, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προβεί και σε αποκαλύψεις που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο. «Θεωρώ ότι στο μέλλον θα έχουμε περισσότερο υλικό που αναφέρεται στην επιχειρηματική κοινότητα» είπε ο εκπρόσωπος.

Οι μετοχές της Bank of America έπεσαν κατά 3% την Τρίτη εξαιτίας των φόβων των επενδυτών ότι μπορεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της επόμενης δημοσιοποίησης απόρρητων εγγράφων του WikiLeaks

in.gr

Πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί πλέον ο καρκίνος του πνεύμονα

 

Tην πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί πλέον ο καρκίνος του πνεύμονα, από τον οποίο εκτιμάται ότι χάθηκαν διεθνώς 1,5 εκατ. άνθρωποι το 2010... Οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι πιο απογοητευτικές, καθώς το 2020 ο αριθμός των νέων περιστατικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατ.
Παρά την πρόοδο της επιστήμης η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλό δείκτη επιβίωσης, καθώς λιγότερο από 15 % των ασθενών ζουν πέραν της πενταετίας.
Αιτία γι' αυτό, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι ότι το 74-85% των ασθενών διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, επισήμανε ο καθηγητής Ογκολογίας-Παθολογίας κ. Κ. Συρίγος, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα, που είναι ο Δεκέμβριος.
Οι επιστήμονες παρουσίασαν μία νέα ιστοσελίδα www.ionkology,gr στην οποία μπορεί να ενημερώνεται το κοινό αλλά και οι ασθενείς με στόχο να έχουν ακριβείς πληροφορίες για τη νόσο αλλά και να υποστηρίζονται ψυχολογικά.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο κ. Κ. Σουλιώτης, πρόεδρος του ΟΠΑΔ, ο οποίος παρουσίασε μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την οποία ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται συχνότερα στις πλουσιότερες χώρες. Ομως, οι εύποροι ασθενείς πεθαίνουν λιγότερο κατά 7 με 8% σε σχέση με τους φτωχούς καθώς δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στη θεραπεία.
Επίσης, έκανε λόγο για ανισότητα στην έγκριση και χορήγηση των νέων φαρμάκων και τόνισε ότι η χώρα μας είναι υποεξοπλισμένη και υπάρχει ανισομερής γεωγραφική κατανομή των ασθενών, καθώς το 45% απ' αυτούς αντιμετωπίζονται στην Αθήνα.
http://taneatouoropou.blogspot.com

"Έφυγε" ο Φουράκης Ιωάννης..

 

Από τον Σταύρο Λιλόγλου

Έφυγε χθες Τέταρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 το απόγευμα ο συγγραφέας, ερευνητής και δημοσιογράφος, Φουράκης Ιωάννης για το μεγάλο ταξίδι τις αιώνιας ζωής.
Γεννήθηκε τό 13937 ἅ.ἕ. Ἕ. ἤ 1937 μ.Χ. εἰς τό χωριό Δραπανιά Χανίων. Ἀφοῦ κατορθώνει νά τελειώσει τό Δημοτικό Σχολεῖο δίδει εἰσαγωγικᾶς ἐξετάσεις εἷς τό Γυμνάσιο Κισσάμου ἀλλά ἀποτυγχάνει. Μετά τήν ἀποτυχία του, νά .......
εἰσαχθεῖ εἷς τό Γυμνάσιο, καί εἷς ἡλικίαν 13 ἐτῶν φεύγει ἀπό τό χωριό του καί καταλήγει εἷς τήν Ἀθήνα ὅπου πιάνει δουλειά σερβιτόρου εἷς καφενεῖον τῆς Πλάκας. Τό ἴδιο ὀργανώνεται εἷς τήν Νεολαία τοῦ κόμματος τῶν Φιλελευθέρων. Τό ἐπόμενο ἔτος διορίζεται εἰς τόν Ο.Τ.Ε. ὡς ὁδηγός ἀνελκυστῆρος. Μετά ἀπό 4 ἔτη τόν ἀπολύουν διά τήν κομματικήν τοῦ δράσιν. Ἅμα τήν ἀπόλυσίν του ἐπιστρέφει εἰς τό χωριό του καί ἀσχολεῖται μέ τό μικροεμπόριο.
Το ἴδιο ἔτος, τό 13955 ἅ.ἕ. Ἕ. ἤ 1955 μ.Χ., ἀρχίζει νά γράφει ἐπωνύμως ἐπιφυλλίδες καί ἄρθρα εἰς τήν Καθημερινή ἐφημερίδα Ἀθηνῶν «ΑΘΗΝΑΪΚΗ». Τό 13961 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐγγράφεται εἰς τήν Δημοσιογραφική Σχολή «ΟΜΗΡΟΣ». Διᾶ τήν ἐγγραφήν του εἰς αὐτήν ἀντί ἀπολυτήριο Γυμνασίου προσκομίζει τίς ἐπιφυλλίδες καί τά ἄρθρα, τίς ὁποῖες καί τά ὁποῖα εἶχε γράψει εἰς τίς ἀνωτέρω ἐφημερίδες. Τίς μέρες ὅπου δέν ἐργάζεται εἰς τό ταξί, παρακολουθεῖ, ὡς ἀκροατής, τίς παραδόσεις τῆς Φιλοσοφικῆς καί Νομικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.
Το μεθεπόμενο ἔτος προσλαμβάνεται Ἀνταποκριτής τοῦ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» καί τακτικός συνεργάτης (τῆς εἰδικῆς ἐκδόσεως, ὅπου ἔκανε τότε διά τήν Κρήτη) τοῦ «ΒΗΜΑΤΟΣ» τῶν Ἀθηνῶν. Τό 13963 ἅ.ἕ. Ἕ. προσλαμβάνεται εἰς τήν ἐπίσης Καθημερινή ἐφημερίδα τῶν Ἀθηνῶν «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Μετά ἀπό 4 μῆνες ἀποχωρεῖ ἀπ' αὐτήν καί ἐκδίδει τήν Μηνιαία Πολιτική Ἐπιθεώρησιν «ΚΑΜΠΑΝΑ». ΑΠΟ τό 13961-67 ἅ.ἕ. Ἕ. πρωταγωνιστεῖ εἰς ὅλας τάς συγκεντρώσεις καί κινητοποιήσεις τοῦ Κόμματος τῆς ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ καί τῆς Νεολαίας του (Ο.Ν.Ε.Κ. καί Ε.ΔΗ.Ν.). ΚΑΤΑ τήν διάρκεια τῆς Δικτατορίας δέν συμμετέχει εἰς καμιά «ἀντιστασιακή» ὀργάνωση. Δίχως νά εἶναι «ἀντιστασιακός», οὔτε νά τό παριστάνει μετά τήν πτώσιν τῆς Κυβερνήσεως τῶν Συνταγματαρχῶν, τελευταία τόν συνέλαβε πολλές φορές καί τόν φυλάκισε «προληπτικῶς». Τό καλοκαίρι τοῦ 13968 ἅ.ἕ. Ἕ. τόν συλλαμβάνει πάλι καί τόν παραπέμπει εἰς τό Στρατοδικεῖο καί καταδικάζεται, «δι' ἁπλή ἀπείθειαν εἰς διαταγή στρατιωτικῆς ἀρχῆς», εἰς ἕξι μῆνες φυλάκισιν, τήν ὁποίαν ἐξέτισε εἷς τίς φυλακές Ἀβέρωφ καί Αἰγήνης. Μετά τήν ἀποφυλάκισίν του ἐργάζεται πάλι ὡς Ταξιτζής καί ἀπό τό 13972 ἅ.ἕ. Ἕ. καί διά μία περίπου τριετία Ἀσφαλιστής εἰς τήν Ἀσφαλιστικήν Ἑταιρείαν «ΦΟΙΝΙΞ». ΜΕΤΑ τήν ἀποκαλουμένη μεταπολίτευσιν, τοῦ 13974 ἅ.ἕ. Ἕ. συνεργάσθηκε μέ πολλές ἀθηναϊκές καί κρητικές ἐφημερίδες καί μέ πολλά περιοδικά. Τόσο εἰς τίς πρῶτες, ὅσο καί εἰς τά δεύτερα ἔγραψε πολλά σημαντικά πολιτικοστρατιωτικά ἄρθρα. Τά πλεῖστα ἐξ αὐτῶν ἀναδημοσιεύθησαν αὐτούσια ἤ ἀποσπασματικᾶ εἰς πολλά ἀπό τά μεγαλύτερα καί ἐγκυρότερα ἔντυπα (ἐφημερίδες καί περιοδικά) τῆς Εὐρώπης καί Ἀμερικῆς. Τό 13977 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐξέδωσε τό πρῶτο τοῦ βιβλίο, τό: «ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ», τό ὁποῖο, ἕως τό 13998 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐπραγματοποίησε ἕνδεκα ἐπανεκδώσεις. Μετά ἀπό δυό ἔτη κυκλοφορεῖ το μέ τόν τίτλον: «ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» δίτομο ἔργο του, τό ὁποῖο, ἐῶς τό 13998 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐπραγματοποίησε ἕξ ἐπανεκδόσεις. Τά ἑπόμενα δυό ἔτη κυκλοφορεῖ το μέ τόν τίτλο: «Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ», τό ὁποῖο, ἐῶς τό 13998 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐπραγματοποίησε πέντε ἐπανεκδώσεις. Τό 13989 ἅ.ἕ. Ἕ. κυκλοφορεῖ το: «ΤΑ (ΠΡΟ)ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ», τό ὁποῖο εἰς τά διαρρεύσαντα ἔκτοτε δέκα ἔτη πραγματοποιεῖ πέντε ἐπανεκδόσεις. Τό 13997 ἅ.ἕ. Ἕ. κυκλοφορεῖ τα μέ τούς τίτλους: «ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» καί «ΜΕΙΞΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΗΣΙΣ ΜΥ-ΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ». Τό 14000 ἅ.ἕ. Ἕ κυκλοφορει τό «ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΝ». 


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_1502.html

Τι θα ανακοινώσει σε λίγο η NASA

 

Σε λίγες ώρες η NASA θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στην οποία -όπως ήδη σας ενημέρωσε από χθες το newsbomb- θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με μία σπουδαία ανακάλυψη!
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας, ανακοινώνεται ότι «θα συζητηθεί μια ανακάλυψη της αστροβιολογίας που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή». Οπως είναι φυσικό η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε όργιο φημών, αφού οι λάτρεις των εξωγήινων, άρχισαν να κάνουν σενάρια για την πρώτη δημόσια εμφάνιση... alien στην συνέντευξη! Αν και είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, εν τούτοις στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες παίζονται ακόμη και στοιχήματα σχετικά με το τι μπορεί να αφορά η ανακάλυψη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press η ανακοίνωση αφορά μια δημοσίευση η οποία θα γίνει στην επιθεώρηση «Science». Οι επιστήμονες που έχουν δει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο άρθρο διαρρέουν ότι δεν αφορά ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Η μυστικοπάθεια όμως των υπευθύνων της NASA και η άρνησή τους να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για την ανακοίνωση, πυροδοτεί την φαντασία!
Δύο από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ευρέως χθες το βράδυ, ήταν τα ακόλουθα:
α) στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, ανακαλύφθηκαν βακτήρια τα οποία μπορούν να επιβιώσουν σε αρσενικό. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα εθεωρείτο ανέφικτο αφού οι συνθήκες ήταν άκρως τοξικές για να υποστηρίξουν ζωή, αν ισχύει, τότε ανοίγουν νέοι δρόμοι στην έρευνα για εντοπισμό ζωής σε άλλους πλανήτες. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ζωή σε περιοχές του διαστήματος οι οποίοι θεωρούνταν ακατάλληλοι και αφιλόξενοι για να τη φιλοξενήσουν. Η εκδοχή αυτή δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Daily Mail».
β) ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη βακτηριακής ζωής στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου.
Η συνέντευξη θα δοθεί το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στην Ουάσιγκτον και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου. Εν αναμονή!

http://www.pyles.tv/

Ραγδαίες οι Εξελίξεις για την ΑΤΕ

 


Ραγδαίες και χωρίς επιστροφή φαίνεται να είναι οι εξελίξεις για την τράπεζα των αγροτών, την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έγινε σαφές ότι έρχονται εξελίξεις στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν στο σύνολό τους τους αγρότες όλης της χώρας. Περισσότερο όμως αφορούν όσους εξαρτώνται από τις θυγατρικές της τράπεζας, όπως είχαμε αναφερθεί και στην προηγούμενη ανάρτηση μόλις 2 ημέρες πριν για τη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου "ΔΩΔΩΝΗ".
Όλες οι σημερινές εξελίξεις συνηγορούν στην αλλαγή σελίδας για την υπερχρεωμένη τράπεζα με πώληση όλων των θυγατρικών της, μεταξύ αυτών και η παραπάνω γαλακτοβιομηχανία, με την οποία συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια κτηνοτρόφοι της περιοχής του Ινάχου. Οι υπόλοιπες θυγατρικές είναι οι: ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ και ΕΒΖ που και γι' αυτές φαίνεται να είναι ίδια η μοίρα, δηλ. η αποκοπή τους από το "άρμα" της τράπεζας.
Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο οικονομικών το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο σύλλογος εργαζομένων της ΑΤΕ με όλη τη διοίκηση του υπουργείου, υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου - αρμόδιο υφυπουργό κ. Σαχινίδη.
Είναι γνωστό ότι ο χρόνος για την ΑΤΕ είναι πιεστικός καθώς η τρόικα πιέζει να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα. Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση της ΑΤΕ ΒΑΝΚ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου, για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επίσης, ανέφεραν ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.
Οι προσεχείς ημέρες αναμένονται καυτές για την τράπεζα και τις θυγατρικές της, ενώ οι όποιες εξελίξεις είναι απρόβλεπτες αυτή τη στιγμή.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της με σκοπό να αξιολογήσει τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση με τους υπουργούς και να παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων που διαφαίνονται.

http://www.inachosvaltou.blogspot.com/

Η πετρελαιοκηλίδα της BP δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Yahoo το 2010

 

Για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο ετήσιο Τοπ 10 του Yahoo δεν είναι διασημότητα: η πετρελαιοκηλίδα της BP ήταν φέτος το θέμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών.
Το Παγκόσμιο Κύπελο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ήρθε δεύτερο σε αναζητήσεις το 2010, ενώ τις περισσότερες από τις υπόλοιπες θέσεις του Τοπ 10 καταλαμβάνουν ως συνήθως διάφορες διασημότητες: στην τρίτη θέση η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους (γνωστή από τη σειρά Hannah Montana), στην τέταρτη η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, στην πέμπτη η Lady Gaga, στην έβδομη η ηθοποιός Μέγκαν Φοξ, στην όγδοη ο νεαρός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ και στην ένατη ο διαγωνισμός ταλέντων American Idol.

Η Μπρίτνι Σπίαρς, πρώτη στη λίστα του Yahoo από το 2005 έως το 2010, περιορίζεται φέτος στη δέκατη θέση.

Από το Τοπ 10 απουσιάζει φέτος εντελώς ο Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος ήταν το 2009 όχι μόνο «βασιλιάς της ποπ» αλλά και βασιλιάς των αναζητήσεων.

Στην έκτη θέση της φετινής λίστας βρίσκεται το iPhone.

Αν και η μηχανή αναζήτησης της Yahoo είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο, η λίστα της εταιρείας δεν είναι το καλύτερο βαρόμετρο για τα ενδιαφέροντα του διαδικτυακού πληθυσμού -η κυρίαρχη Google διεκπεραιώνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια περισσότερες αναζητήσεις από ό,τι η Yahoo, το Bing της Microsoft και η AOL μαζί.

Η Google αναμένεται να δημοσιοποιήσει το δικό της Τοπ 10 αργότερα το Δεκέμβριο, όταν ολοκληρώσει την επεξεργασία των δεδομένων.

Το Bing και η AOL παρουσίασαν τις δικές τους αντίστοιχες λίστες την περασμένη εβδομάδα. Πρώτη στο Bing η Κιμ Καρντάσιαν, πρώτη στην AOL o γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς.

Πηγή: news.in.gr

Με ομόλογα θα καλυφθεί το χρέος στα νοσοκομεία

 

Στην Εθνική Τράπεζα πέφτει πλέον το βάρος της αποπληρωμής του μυθώδους χρέους των νοσοκομείων, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.
Όπως προέκυψε από σχετικό διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών, η ΕΤΕ αναλαμβάνει «το έργο της συγκέντρωσης και εξόφλησης των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους με...ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έναντι αμοιβής 0,0375% επί του συνολικού ποσού των διατιθέμενων ομολόγων για εξόφληση των οφειλών αυτών», κατά τις διατάξεις του Ν. 3867/2010.
Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1805/2010), «το έργο συνίσταται στην συγκέντρωση και επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων των νοσοκομείων που αφορούν οφειλές προς τους προμηθευτές τους των ετών 2007, 2008, 2009, καθώς και στην εξόφληση αυτών με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου».
Σύμφωνα με την απόφαση, οι διαδικασίες του εκτέλεσης του έργου θα είναι η συμφωνία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΕΤΕ για τα μηχανογραφικά αρχεία με τα οποία θα διαβιβάζονται οι πίνακες των τελικών ποσών ανά δικαιούχο από τα νοσοκομεία, η αποστολή τους από τα νοσηλευτικά ιδρύματα στην Τράπεζα σε εβδομαδιαία βάση, η γνωστοποίηση από την πλευρά της Εθνικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του ποσού των εν λόγω αρχείων για την έκδοση αποφάσεων έκδοσης και χορήγησης ομολόγων, η διανομή των ομολόγων στους δικαιούχους και η ενημέρωση από την ΕΤΕ προς τα νοσοκομεία για τις εξοφλήσεις.
Η απόφαση έρχεται να εφαρμόσει το άρθρο 27 του Ν. 3867/2010, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων ότι οι οφειλές της περιόδου 2007-2009 έως και 200.000 ευρώ ανά προμηθευτή εξοφλούνται με την έκδοση χρηματικού εντάλματος και ότι οι λοιπές οφειλές μέχρι συνολικού ποσού τιμολογίων 1,1 δισ. (2007), 2,2 δισ. (2008) και 2 δισ. (2009) θα πληρωθούν με ομόλογα του δημοσίου. Άρα, εάν εξαντληθούν τα όρια των συνολικών οφειλών που θα αποπληρωθούν με ομόλογα (5,3 δισ. ευρώ), η ΕΤΕ θα εισπράξει αμοιβή περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

http://www.roufianos.com/showthread.php/205015-ΜΕ-ΟΜΟΛΟΓΑ-ΘΑ-ΚΑΛΥΦΘΕΙ-ΤΟ-ΧΡΕΟΣ-ΣΤΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Με υποθαλάσσιο αγωγό θα μεταφέρουν νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα

 

Άγκυρα: Σε 1,5 χρόνο σχεδιάζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μέσω του οποίο θα μεταφέρεται νερό φράγματος στην κατεχόμενη κοινότητα Πάναγρα της επαρχίας Κερύνειας από το φράγμα Αλάκιοπρου της Τουρκίας..δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη στην Άγκυρα, ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα. Είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού Αλάκιοπρου στο Ανάμουρ της Τουρκίας και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, σε έξι μήνες θα αρχίσει η κατασκευή του φράγματος στα κατεχόμενα Πάναγρα και το συνολικό έργο, που θα έχει κόστος περίπου 400-500 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (200-250 εκ. ευρώ), θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.
Ο Τούρκος υπουργός, είπε επίσης, ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 107,2 χιλιόμετρα και χωρητικότητα 75 κυβικά μέτρα ετησίως και θα τοποθετηθεί σε βάθος 250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ερωτηθείς αν το όλο σχέδιο αποσκοπεί στην υδροδότηση ολόκληρου του νησιού, ο Τούρκος Υπουργός είπε “αυτό θα το αποφασίσει η Κυβέρνησή μας, αλλά αν υπάρξει ειρήνη, γιατί όχι;”
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τι συμβαίνει γύρω μας;

 


Καθημερινά βλέπουμε άρθρα σε Blogs και sites ότι έρχεται πείνα,θα πτωχεύσουμε, η κατάσταση πάει απο τ κακό στο χειρότερο και ούτω καθεξής.
Από την άλλη πλευρά, ΜΜΕ και Κυβέρνηση,ακόμα και αντιπολίτευση, βγαίνουν σε κάθε λογής παράθυρο και φωνάζουν ότι πάμε καλα, ότι έχουμε ελπίδες και θα αντιστραφεί η κατάσταση.
Τί είναι όμως αυτό που πραγματικά συμβαίνει;Μήπως όλη αυτή η δήθεν αποκαλυπτική ειδησιογραφία στο διαδίκτυο είναι μια προμελετημένη προπαγάνδα ή κάποιοι χάσαν τα αβγά και τα πασχάλια στην κυβέρνηση και επιστράτεψαν ΜΜΕ προς υπεράσπιση τους;


Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να συμβαίνουν και οι δύο περιπτώσεις ταυτόχρονα;
Δηλαδή,μια πτώχευση (γνώμη λαού) προς καλο της Ελλάδος (γνώμη Κυβέρνησης).


Το windmo.blogspot.com πάντα επιχειρούσε να προσεγγίσει την επικαιρότητα από άλλο μάτι και έτσι και τώρα,σας παραθέτει τις απόψεις του.


1)Γιατί απαραίτητα η πτώχευση είναι κακό για την Ελλάδα;Από την στιγμή που όπως αποκαλύφθηκε δεν μπορούσαμε να "σηκώσουμε" το Ευρώ και επι εποχής Δραχμής ήμασταν πολύ καλύτερα. Προφανώς θα υπάρξουν συνέπειες, αλλα....και τώρα,καλύτερα είμαστε;;;;;


2)Εχετε ποτέ σκεφτεί ποιοί μιλάνε για πείνα;;;;;;;;Οι ποτλικικοποιημένοι και μόνο.Και τι; Θα πεινάσουν αυτοί;Αυτοί φίλοι μου θα την έχουν κάνει απο την Ελλάδα προτού στρίψουμε το νόμισμα.Από μια άλλη οπτική λοιπόν, εξορισμός των...καλοφαγάδων;Ίσως.


3)Σαν σήμερα το 1893 η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν,χώρες που δήλωσαν πτώχευση, μετά από λίγο καιρό ανέκαμψαν.Γιατί όχι και εμείς;ΞΑΝΑ!!!!


4)Είδε ή μάλλον παρακολούθησε κανείς την πορεία της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια;Μια χώρα με πολύ χειρότερη οικονομία από εμάς,μια χώρα εκτός Ε.Ε., μια χώρα που έφτασε στο σημείο πριν από εμάς να μπεί στο ΔΝΤ και όμως...Ανέκαμψε. Και όχι μόνο,μπήκε και στου G20.
Σκέψεις με το φτωχό μυαλό μου κάνω........τι άλλο εξάλλου μπορώ;


 http://windmo.blogspot.com/2010/12/blog-post_285.html#ixzz16vv9bopB

Άνοιξε το προεδρικό μέγαρο για να φιλοξενήσει αστέγους

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, άνοιξε το προεδρικό μέγαρο για να στεγασθούν 26 οικογένειες που έμειναν άστεγες εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έπληξαν τη χώρα... Οι 26 οικογένειες κατοικούσαν στο κεντρικό στρατόπεδο του Καράκας, Φουέρτε Τιούνα και μεταφέρθηκαν στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, όπου ο πρόεδρος Τσάβεζ τους είπε ότι μπορούν να παραμείνουν όσο χρειαστεί. Ο ίδιος ο Ούγκο Τσάβεζ επιθεώρησε τα δωμάτια όπου θα εγκατασταθούν οι άστεγες οικογένειες και τον χώρο όπου θα σιτίζονται. "Μπορείτε να μείνετε όσο χρειαστεί", δήλωσε ο Τσάβεζ στους άστεγους. "Πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τις προσωπικές μας ανέσεις και να ανταποκρινόμαστε στις έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή", δήλωσε ο Τσάβεζ.
Τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στη Βενεζουέλα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 30 άνθρωποι, ενώ έχουν προκληθεί καταστροφές σε πολλές κατοικίες και δίκτυα υποδομών.
real.gr

"Μακεδονικά" προϊόντα από τους γείτονες...!

 


Διαβάζοντας το πολύ καλό άρθρο της Voria “Η οικονομική διάσταση της ονομασίας των Σκοπίων” και το θέμα που πρόεκυψε με τα Σκοπιανά κρασιά στη Γερμανία αποφάσισα να διερευνήσω τι αποτελέσματα δίνει το Google για κάποιον ξένο που ψάχνει για Μακεδονικά προϊόντα.
Όπως το φοβούμουνα η έρευνα για Macedonian products δεν βγάζει τίποτα Ελληνικό. Το πρώτο μάλιστα αποτέλεσμα είναι μια καλοφτιαγμένη σελίδα του “Macedonian Cultural Information Centre” που διαφημίζει αλλά και πουλάει Online ότι μπορείτε να φανταστείτε. Όλα τα προϊόντα είναι από την ΠΓΔΜ και όλα έχουν τον τίτλο «Μακεδονικά».Άλλα αποτελέσματα προβάλουν κρασιά από την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονικά”, υπηρεσίες προς επιχειρήσεις και ευκαιρίες επένδυσης. Πουθενά κάτι Ελληνικό. Αφήνουμε να χαθεί (για να μην πω χάσαμε)ένα όνομα με τεράστια αναγνωσιμότητα και το βάρος αιώνων ιστορίας απλά γιατί δεν κατοχυρώσαμε 10-20 web domains και δεν φτιάξαμε μερικά sites που να προβάλουν την πραγματική Μακεδονία.
Τώρα συνεχίζουμε να ακούμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για ανάπτυξη ενώ οι γείτονες αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας το όνομα της Μακεδονίας μας.
Δεν χρειαζόταν πολλά λεφτά, μυστικά κονδύλια και πολύμηνες αναλύσεις. Μερικές κατοχυρώσεις ήταν όλη η υπόθεση και λίγη καλή διάθεση από τους ιθύνοντες. Στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει “αυτονόητο”. Οι ιστορικοί όλων των πανεπιστημίων μπορεί να ξέρουν ότι οι αρχαίοι Μακεδονες δεν έχουν καμία σχέση με τους Σλάβους που μετοίκισαν στην περιοχή αλλά ο μέσος Ευρωπαίος και Αμερικανός έχει μπερδευτεί με την τεράστια προπαγάνδα που γίνεται. Αν περάσουν μερικά χρόνια όπου στο διαδίκτυο θα προβάλλονται τα προϊόντα της ΠΓΔΜ ως “Μακεδονικά” το παιχνίδι χάθηκε.
Δεν συζητώ καν για τις οικονομικές απώλειες που δημιουργεί για την Βόρεια Ελλάδα η χρήση του όρου από την ΠΓΔΜ για την προβολή προϊόντων. Ευτυχώς το Macedonia.com το έχουν κατοχυρώσει από το Pan-Macedonian Network και δεν είναι στα χέρια των γειτόνων.


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/12/blog-post.html#ixzz16wCfdOjA

Απέχει η Ελλάδα από νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο...!

 


Η Ελλάδα δήλωσε και φέτος στο ΝΑΤΟ - για τριτη φορα - ότι δεν μετέχει στη συνθετική αεροπορική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Noble Aspect» που διεξάγεται στη νότια περιοχή ευθύνης του Στρατιωτικου Διοικητη Ευρωπης (SACEUR),στο Αιγαιο σημερα και αυριο, γιατί ο σχεδιασμός της άσκησης δεν εναρμονίζεται με τις πάγιες θέσεις της χώρας.
Συγκεκριμενα το Νατο δεν περιελαβε στο σχεδιασμο την Λημνο, ανεθεσε αποστολες αεραμυνας στο Αιγαιο στο Συμμαχικο Κεντρο Εσκη Σεχιρτης Τουρκιας ,σε περιοχες στις οποιες εχει αρμοδιοτητα το αντιστοιχο Κεντρο της Λαρισας, ενω ταυτοχρονα υποβαθμιζε τις δυνατότητές του.
Οι λόγοι της μη συμμετοχήςστην άσκηση διατυπώθηκαν εγγράφως με επιστολές του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ προς τον αμερικανο Διοικητή του Συμμαχικου Αεροπορικου Στρατηγειου (CCΑΙR) Σμύρνης.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει το ζήτημα της ανάκλησηςτων λεγομένων «κανόνων Λουντς του 1984» και των λεγομένων οδηγιών του SACEUR για το Αιγαίο του 2006 βαση των οποιων οι στρατιωτικοι του ΝΑΤΟ αρνουνται την συμμετοχη της Λημνου και αλλων νησιων στους σχεδιασμους ασκησεων και χρηματοδοτησης υποδομων επειδη, δηθεν,ειναι αποστρατικοποιημενα ή εχουν εγειρη επ αυτων διαφορες παρανομες και αβασιμες αξιωσεις οι Τουρκοι. Για την αρση των πολιτικων αυτων αποφασεων, που εχουν ληφθει απο αναρμοδια οργανα εχει γινει επίδοση σχετικού σημειώματος, τόσο προς τον SACEUR Ναύαρχο Σταυρίδη, όσο και προς τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ράζμουνσεν, κατά τις επισκέψεις τους στην Αθήνα.
Από "ΤΑ ΝΕΑ"


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/12/blog-post_2555.html#ixzz16wCEbFO8

ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ:ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΄΄΄ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ΄΄

 

Αν και η απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα έχει λήξει τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά...Σοροί απορριμάτων σκορπούν...κινδύνους για την υγεία των περιοίκων και δημιουργούν μία τροτοκοσμική εικόνα που μόνο Ευρώπη του 21ου αιώνα δεν θυμίζει.Αιτία,όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι συνδικαλιστές είναι ότι στον ΧΥΤΑ δεν υπάρχει πλέον προσωπικό να χειρίζεται τα μηχανήματα προωθήσεως.Και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε είναι τα ακριβότερα απο κάθε Ελληνική και μέχρι ενα βαθμό και Ευρωπαϊκή πόλη.

Τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ βαρεθήκαμε να την επαναλαμβάνουμε...Πάντως όπως και να χαρακτηρίσεις αυτη τη κατάσταση ...το μεγαλείο της ανευθυνότητας δεν πρόκειται να το προσεγγίσεις!
http://www.agioritikovima.gr