Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η πετρελαιοκηλίδα της BP δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Yahoo το 2010

 

Για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο ετήσιο Τοπ 10 του Yahoo δεν είναι διασημότητα: η πετρελαιοκηλίδα της BP ήταν φέτος το θέμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών.
Το Παγκόσμιο Κύπελο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ήρθε δεύτερο σε αναζητήσεις το 2010, ενώ τις περισσότερες από τις υπόλοιπες θέσεις του Τοπ 10 καταλαμβάνουν ως συνήθως διάφορες διασημότητες: στην τρίτη θέση η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους (γνωστή από τη σειρά Hannah Montana), στην τέταρτη η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, στην πέμπτη η Lady Gaga, στην έβδομη η ηθοποιός Μέγκαν Φοξ, στην όγδοη ο νεαρός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ και στην ένατη ο διαγωνισμός ταλέντων American Idol.

Η Μπρίτνι Σπίαρς, πρώτη στη λίστα του Yahoo από το 2005 έως το 2010, περιορίζεται φέτος στη δέκατη θέση.

Από το Τοπ 10 απουσιάζει φέτος εντελώς ο Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος ήταν το 2009 όχι μόνο «βασιλιάς της ποπ» αλλά και βασιλιάς των αναζητήσεων.

Στην έκτη θέση της φετινής λίστας βρίσκεται το iPhone.

Αν και η μηχανή αναζήτησης της Yahoo είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο, η λίστα της εταιρείας δεν είναι το καλύτερο βαρόμετρο για τα ενδιαφέροντα του διαδικτυακού πληθυσμού -η κυρίαρχη Google διεκπεραιώνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια περισσότερες αναζητήσεις από ό,τι η Yahoo, το Bing της Microsoft και η AOL μαζί.

Η Google αναμένεται να δημοσιοποιήσει το δικό της Τοπ 10 αργότερα το Δεκέμβριο, όταν ολοκληρώσει την επεξεργασία των δεδομένων.

Το Bing και η AOL παρουσίασαν τις δικές τους αντίστοιχες λίστες την περασμένη εβδομάδα. Πρώτη στο Bing η Κιμ Καρντάσιαν, πρώτη στην AOL o γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου