Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ραγδαίες οι Εξελίξεις για την ΑΤΕ

 


Ραγδαίες και χωρίς επιστροφή φαίνεται να είναι οι εξελίξεις για την τράπεζα των αγροτών, την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έγινε σαφές ότι έρχονται εξελίξεις στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν στο σύνολό τους τους αγρότες όλης της χώρας. Περισσότερο όμως αφορούν όσους εξαρτώνται από τις θυγατρικές της τράπεζας, όπως είχαμε αναφερθεί και στην προηγούμενη ανάρτηση μόλις 2 ημέρες πριν για τη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου "ΔΩΔΩΝΗ".
Όλες οι σημερινές εξελίξεις συνηγορούν στην αλλαγή σελίδας για την υπερχρεωμένη τράπεζα με πώληση όλων των θυγατρικών της, μεταξύ αυτών και η παραπάνω γαλακτοβιομηχανία, με την οποία συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια κτηνοτρόφοι της περιοχής του Ινάχου. Οι υπόλοιπες θυγατρικές είναι οι: ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ και ΕΒΖ που και γι' αυτές φαίνεται να είναι ίδια η μοίρα, δηλ. η αποκοπή τους από το "άρμα" της τράπεζας.
Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο οικονομικών το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο σύλλογος εργαζομένων της ΑΤΕ με όλη τη διοίκηση του υπουργείου, υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου - αρμόδιο υφυπουργό κ. Σαχινίδη.
Είναι γνωστό ότι ο χρόνος για την ΑΤΕ είναι πιεστικός καθώς η τρόικα πιέζει να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα. Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση της ΑΤΕ ΒΑΝΚ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου, για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επίσης, ανέφεραν ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.
Οι προσεχείς ημέρες αναμένονται καυτές για την τράπεζα και τις θυγατρικές της, ενώ οι όποιες εξελίξεις είναι απρόβλεπτες αυτή τη στιγμή.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της με σκοπό να αξιολογήσει τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση με τους υπουργούς και να παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων που διαφαίνονται.

http://www.inachosvaltou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου