Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Με υποθαλάσσιο αγωγό θα μεταφέρουν νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα

 

Άγκυρα: Σε 1,5 χρόνο σχεδιάζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μέσω του οποίο θα μεταφέρεται νερό φράγματος στην κατεχόμενη κοινότητα Πάναγρα της επαρχίας Κερύνειας από το φράγμα Αλάκιοπρου της Τουρκίας..δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη στην Άγκυρα, ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα. Είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού Αλάκιοπρου στο Ανάμουρ της Τουρκίας και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, σε έξι μήνες θα αρχίσει η κατασκευή του φράγματος στα κατεχόμενα Πάναγρα και το συνολικό έργο, που θα έχει κόστος περίπου 400-500 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (200-250 εκ. ευρώ), θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.
Ο Τούρκος υπουργός, είπε επίσης, ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 107,2 χιλιόμετρα και χωρητικότητα 75 κυβικά μέτρα ετησίως και θα τοποθετηθεί σε βάθος 250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ερωτηθείς αν το όλο σχέδιο αποσκοπεί στην υδροδότηση ολόκληρου του νησιού, ο Τούρκος Υπουργός είπε “αυτό θα το αποφασίσει η Κυβέρνησή μας, αλλά αν υπάρξει ειρήνη, γιατί όχι;”
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου