Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο υπουργικό συμβούλιο

 



Ολο το ανατολικό Αιγαίο, νησιά και θαλάσσιος χώρος, εκτός ελληνικής αεράμυνας

 

Νέες υποθήκες συνολικής αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και υποστήριξης των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενέγραψε το ΝΑΤΟ για τρίτη συνεχή χρονιά με την άσκηση αεράμυνας άνευ στρατευμάτων «Noble Aspect», που έγινε χθες και προχθές στο Αιγαίο.


Πρόκειται για άσκηση που διεξάγεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η οποία ωστόσο αποτυπώνει πλήρως την εικόνα «γκριζαρίσματος» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Κι αυτό επειδή το ΝΑΤΟικό αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης, του οποίου ο διοικητής είναι Αμερικανός και ο υποδιοικητής Τούρκος, δεν συμπεριέλαβε στον εικονικό χώρο διεξαγωγής της άσκησης την Λήμνο (ελληνικές δυνάμεις, αεροδρόμιο και ραντάρ) αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.
Ανέθεσε μάλιστα στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, αποστολές αεράμυνας, που αφορούν περιοχές του Αιγαίου ελληνικής αρμοδιότητας (ελληνικό FIR), ζωτικής σημασίας για την άμυνα των νησιών, αλλά και του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, αφαιρώντας τις περιοχές αυτές από την αρμοδιότητα του αντίστοιχου ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα.
Η ελληνική πλευρά υποτίθεται πως αποσύρθηκε από την άσκηση. Πρόκειται όμως για πυροτέχνημα, αφού οι ελληνικές περιοχές, εξαρχής δεν έγιναν δεκτές στο σχεδιασμό της άσκησης, ενώ παράλληλα οι Ελληνες αξιωματικοί, οι οποίοι συμμετέχουν στα ΝΑΤΟικά όργανα, έλαβαν μέρος - σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Ρ» - κανονικά στις διαδικασίες της άσκησης, παρά την «ελληνική αποχώρηση».
Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κάνει πραγματικά κουμάντο στο Αιγαίο και ότι τα περί «αποχώρησης» είναι όχι μόνο χωρίς αντίκρισμα. Τους λόγος της «μη συμμετοχής» στην άσκηση τους αναφέρει τις προηγούμενες μέρες σε επιστολή του ο υπαρχηγός του ελληνικού ΓΕΕΘΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του Συμμαχικού Αεροπορικού Στρατηγείου (CCΑΙR) Σμύρνης.
Απαντώντας στις ελληνικές αιτιάσεις, ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος, Αμερικανός πτέραρχος, επικαλέστηκε για τις ενέργειές του τις Aegean Policy Guidance (Διαδικασίες για την Πολιτική του Αιγαίου), που εξέδωσαν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ το 2006, βάσει των οποίων αρνούνται την συμμετοχή της Λήμνου και άλλων ελληνικών νησιών στους σχεδιασμούς ασκήσεων, επικαλούμενοι ότι δήθεν είναι αποστρατικοποιημένα ή ότι αποτελούν αντικείμενο αμφισβήτησης από την τουρκική πλευρά.
Πρόκειται για μια υπόθεση με προϊστορία καθώς εκτός από την «οδηγία πολιτικής» του 2006 υπάρχουν και οι ανάλογοι «κανόνες Λουντς» του 1984, περί «ασαφούς καθεστώτος στο Αιγαίο». Ολα αυτά είναι το διαχρονικό αποτέλεσμα της ελληνικής συμμετοχής στις ΝΑΤΟικές δομές, μετά την επάνοδο το 1980 στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

http://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5851.html

Στο μάτι του Κυκλώνα.Ενα εντυπωσιακό φαινόμενο που έπιασε ο φωτογραφικός φακός

Μοιάζει βγαλμένο απο την ταινία ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.Αλλά αν και μπορεί να φαίνεται ότι είναι εξωγήινο, αυτή η απίστευτη εικόνα είναι πραγματικά ένας εντυπωσιακός κυκλώνας αποκαλούμενος supercell....
Η ανεμοδαρμένη σκόνη και η βροχή εξουσιάζουν το κέντρο της θύελλας ενώ τα δαχτυλίδια των οδοντωτών σύννεφων περιβάλλουν την άκρη. Ένα δέντρο στο πλάνο μοιάζει με ένα μικρό παιχνίδι το οποίο θα εξαφανιστεί σύντομα μπροστά στο θαυμάσιο αυτο φυσικό φαινόμενο.
Αυτό το σύννεφο supercell φωτογραφίστηκε τον Ιούλιο δυτικά της Γλασκώβης, στην Μοντάνα των ΗΠΑ.
Προκάλεσε τρομερές ζημιές, και διάρκεσε αρκετές ώρες πριν από να υποχωρήσει . Ογκώδη συστήματα θύελλας όπως αυτό το κέντρο στα mesocyclones -- περιστροφή updrafts που παραδίδει τη χειμαρρώδη βροχή και τους υψηλούς ανέμους.
Γνωστό ως «μητέρα των ανεμοστροβίλων», ένας μεσοκυκλώνας μπορεί να είναι μέχρι έξι μίλια ευρύς και μπορεί να παραγάγει επιπλέον τουλάχιστον 60 ανεμοστροβίλους.
Αυτές οι καταγιδίες δημιουργούνται όπου ο κρύος ξηρός αέρας συναντά το θερμό υγρό τροπικό αέρα.
Ο αέρας που μπαίνει μεσα στη θύελλα αρχίζει να στροβιλίζεται και ναδιαμορφώνει μια χοάνη. Ο αέρας στις περιστροφές χοανών κινήται γρηγορότερα και γρηγορότερα και δημιουργεί μια περιοχή πολύ χαμηλής πίεσης που απορροφά περισσότερο αέρα .
περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Καταζητείται για φόνο εξαιτίας ορθογραφικού λάθους...

 

Φανταστείτε την έκπληξη στο πρόσωπο του Αμερικανού φοιτητή Ζάκαρι Γκαρσία, όταν αυτός «googlαρε» το όνομά του, έτσι από περιέργεια, για να δει τι «λέει» για αυτόν το διαδίκτυο, και διαπίστωσε πως καταζητείται για... φόνο.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η αστυνομία online, ο Γκαρσία ήταν ένας από τους δράστες αιματηρής ληστείας η οποία σημειώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ντάβενπορτ της Φλόριντα.
Ελα όμως που ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα, ούτε για τη ληστεία, ούτε για τις κατηγορίες σε βάρος του. «Συγκλονίστηκα αλλά και θύμωσα ταυτόχρονα που κάποιος δημοσίευσε το όνομά μου και την φωτογραφία μου κατηγορώντας με για κάτι που δεν έκανα», δήλωσε από τη μεριά του ο άτυχος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.
Ευτυχώς για τον Γκαρσία, η παρεξήγηση λύθηκε προτού αυτός καταλήξει στην φυλακή, όταν οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν πως είχαν κάνει από απροσεξία ένα ορθογραφικό λάθος.

Βλέπετε, ο πραγματικός κατηγορούμενος ονομαζόταν Ζάκερι (και όχι Ζάκαρι) Γκαρσία. «Όλοι κάνουν λάθη αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτά δεν επιτρέπονται... παίζεις με τις ζωές ανθρώπων», σημείωσε ο παρ’ ολίγον κατάδικος φοιτητής ο οποίος, να σημειωθεί πως ακόμη περιμένει μια συγγνώμη από τις αρχές.
http://www.ethnos.gr

Κλείδωσαν οι περικοπές µισθών

 

ΡεποΡτάζ: Ηλίας Π. Γεωργάκης (ΤΑ ΝΕΑ)
Ετοιµο το σχέδιο νόµου για τις αµοιβές στον ιδιωτικό τοµέα. Ο τελικός λόγος στην τρόικα "> Ετοιµο το σχέδιο νόµου για τις αµοιβές στον ιδιωτικό τοµέα. Ο τελικός λόγος στην τρόικα
«Kλείδωσαν» από το υπουργείο Εργασίας οι 6 αλλαγές στο καυτό θέµα της υπερίσχυσης -υπό προϋποθέσεις- των επιχειρησιακών συµβάσεων έναντι των κλαδικών στον ιδιωτικό τοµέα και αρχίζει το «παζάρι» µε την τρόικα, ώστε το σχετικό νοµοσχέδιο να τεθεί προς έγκριση απο το Υπουργικό Συµβούλιο την επόµενη Πέµπτη.
Την ιδια ώρα, στις τράπεζες ανοίγει ο χορός των απεργιών, ενώ το θέµα των συµβάσεων εξελίχθηκε σε εµφύλιο, µε τη ΓΣΕΕ να εξαπολύει επίθεση στους εργοδοτικούς φορείς, διαψεύδοντας ότι υπήρξαν σηµεία σύγκλισης στο φλέγον θέµα των επιχειρησιακών συµβάσεων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε προχθές στα γραφεία του ΣΕΒ.Συγκεκριμένα, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη -ανεξάρτητα από τα αποτελέσµατα των άτυπων διαβουλεύσεων µεταξύ των κοινωνικών εταίρων- έχει έτοιµο το σχέδιο νόµου που θα τεθεί υπόψη της τρόικας τις επόµενες ηµέρες, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο. Είναι οριστικό ότι το νοµοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του ?εκεµβρίου.Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νοµοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας κινείται στα παρακάτω 6 σηµεία:
Απόκλιση έως 12%
Σε περιπτώσεις υπερίσχυσης των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συµβάσεων, η απόκλιση των αποδοχών των εργαζοµένων -ανά επιχείρηση- θα είναι έως 12%. Το νούµερο αυτό είναι οριστικό και θα περιλαµβάνεται στην πρόταση του υπ. Εργασίας προς την τρόικα.
Έως δύο έτη
Η ισχύς των επιχειρησιακών συµβάσεων ειδικών συνθηκών να διαρκούν έως 2 χρόνια (12+12 µήνες).
«Όχι» σε ομαδικές απολύσεις
Θα υπάρξει ειδική ρήτρα για την αποφυγή οµαδικών απολύσεων. Μάλιστα, όταν γίνεται κάποια απόλυση, θα καταβάλλεται αποζηµίωση µε βάση το µισθό που ίσχυε πριν από τη µείωση των αποδοχών. Πάντως, η πλευρά των εργαζοµένων ζητεί να υπάρχει γενική απαγόρευση των απολύσεων στις επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστηµα εφαρµόζονται οι επιχειρησιακές συµβάσεις ειδικών συνθηκών, πλην ειδικών περιπτώσεων (υπαιτιότητα υπαλλήλου).
Επιθεωρήσεις εργασίας
Οι συµφωνίες για τις µειώσεις των µισθών θα κοινοποιούνται στις επιθεωρήσεις εργασίας. Τονίζεται ότι για το θέµα αυτό η ΓΣΕΕ ζητεί να τίθενται υπό την έγκριση του Συµβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την οικονοµική δυσχέρεια της επιχείρησης και θα δικαιολογούν τις µειώσεις των µισθών.
Επέκταση και στα μη μέλη
Θα υπάρξει κοινή επιστολή εργοδοτών - ΓΣΕΕ προς τον πρωθυπουργό και την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί η επέκταση, µε απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των συλλογικών συµβάσεων εργασίας που υπογράφουν φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το 51% κάθε κλάδου και στα µη µέλη των οργανώσεων (εργοδοτών και εργαζοµένων). Πάντως, θα προβλέπεται ότι δεν θα επεκτείνονται οι κλαδικές συµβάσεις στις επιχειρήσεις που εφαρµόζουν επιχειρησιακές συµβάσεις ή οµαδικές συµφωνίες ειδικών συνθηκών.
Και στις μικρές επιχειρήσεις
Συµφωνίες για αποκλίσεις - µειώσεις µισθών θα µπορούν να υπογράφονται και στις µικρές επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόµων, όπου δεν υπάρχει σωµατείο. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι στο µόνο σίγουρο σηµείο που συµφωνούν -ανοιχτά- οι κοινωνικοί εταίροι είναι να µην εφαρµοστεί η πρόβλεψη του Μνηµονίου για άρση της δυνατότητας του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τις συµβάσεις και σε επιχειρήσεις που τα µέλη της δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγµατεύσεις.

Πέντε μήνες για το κατέβασμα της σημαίας

 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έξι νεαρούς...
που φέρονται ότι κατέβασαν τη ελληνική σημαία από τον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων αλληλεγγύης σε πολιτικό πρόσφυγα που έκανε απεργία πείνας.
Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας από 28 έως 31 χρόνων, καταδικάστηκαν για «απλή συνέργεια σε περιύβριση εθνικού συμβόλου».
http://www.enet.gr

Κουτρουμάνης: "Περικοπές εάν χρειαστεί στις υψηλές επικουρικές συντάξεις"...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις υψηλές επικουρικές συντάξεις, σε περίπτωση που οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν ότι τα ταμεία δεν μπορούν να συνεχίσουν να τις δίνουν άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, από τη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε ότι η παροχή τους θα συνεχιστεί κανονικά. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει για... την ώρα απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. "Δεν θα χρειαστούν παντού προσαρμογές, αλλά εκεί που χρειάζονται θα γίνουν".

Ανέφερε πως σε δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο φιλοδοξεί μέχρι τις αρχές του 2011 να έχουν δημιουργηθεί δύο ΚΕΠ στο κέντρο της Αθήνας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Επιπροσθέτως η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, επανέλαβε πως η ευελιξία στη διαμόρφωση των μισθών θα γίνεται χωρίς να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου.

Πηγή:Τσιλιαδόρος

Παγκόσμια «επιδημία» ο σακχαρώδης διαβήτης

 

Με τους διαβητικούς να ξεπερνούν τα 246 εκατ. σε όλο τον κόσμο.. η συγκεκριμένη ασθένεια, τείνει να λάβει χαρακτηριστικά παγκόσμιας επιδημίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Γ' Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο κ. Σταύρος Παππάς, κάνει λόγο για πάνω από 1 εκατ. άτομα στην Ελλάδα που πάσχουν από την συγκεκριμένη νόσο.

Σύμφωνα με μελέτες, κάθε 24 ώρες διαγιγνώσκονται 3.600 νέες περιπτώσεις διαβήτη. Το τραγικό είναι ότι το 25% της «δεξαμενής» των διαβητικών αποτελούν σήμερα παιδιά και αυτό οφείλεται στην αλματώδη αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Πρόσφατη μελέτη σε μαθητές δημοτικού στο νομό Αττικής έδειξε ότι το 27,8% των αγοριών ήταν υπέρβαρα και το 12,3% παχύσαρκα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα κορίτσια ήταν 26,5% και 9,9%. Ανάλογη μελέτη στο νομό Θεσσαλονίκης είχε παρόμοια ευρήματα (22,2% υπέρβαρα και 4,1% παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 11-17 ετών).
zougla.gr

Πατρών Χρυσόστομος: Ερωτώ: Είναι αντιπαραγωγικοί οι ιερείς;

«Ἐρωτῶ», εἶπε ὁ Σεβασμιώτατος, «εἶναι ἀντιπαραγωγικοί οἱ Ἱερεῖς οἱ ὁποῖοι εἶναι στρατιῶτες τοῦ Χριστοῦ καί τῆς κοινωνίας ἐπί ἡμερονυκτίου βάσεως, ἐργαζόμενοι χωρίς ὡράριο – καί ἔτσι πρέπει – γιά νά εἶναι πάντοτε στή διάθεση τοῦ ποιμνίου τους; Ποιός ἄλλος τομέας ἐργάζεται κατ’ αὐτόν τόν τρόπο;

* Εἶναι ἀντιπαραγωγικοί οἱ Ἱερεῖς, παράγοντας ἕνα τεράστιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό καί πνευματικό ἔργο, στίς πόλεις μας, μέ τά ἱδρύματα πού συντηρεῖ ἡ Ἐκκλησία γενικῶς, μέ τήν ὑπηρεσία στίς Φυλακές καί τά Νοσοκομεῖα, μέ τίς τράπεζες ἀγάπης καί τίς στέγες φιλανθρωπίας; Μέ τήν συμπαράσταση στούς νέους, τούς ἐξαρτημένους, τούς ἀνέργους κλπ.;
* Εἶναι ἀντιπαραγωγικοί οἱ Ἱερεῖς οἱ ὁποῖοι ὑπηρετοῦν στά χωριά μας, ὅπου καμμιά ὑπηρεσία δέν ἔχει μείνει πλέον καί ρημάζουν χωρίς,κανείς νά ἐνδιαφέρεται γιά αὐτά;
* Εἶναι ἀντιπαραγωγικοί οἱ Ἱερεῖς πού παρηγοροῦν τούς λίγους πού ἀπέμειναν στήν ὕπαιθρο καί οἱ ὁποῖοι πολλάκις γέροντες καί ἀνήμποροι προσπαθοῦν νά ζήσουν μέ συντάξεις πείνας πού τούς χορηγεῖ ἡ πολιτεία;
* Εἶναι ἀντιπαραγωγικοί οἱ Ἱερεῖς ποῦ συντηροῦν τά μνημεῖα, Ἐκκλησίες, Μοναστήρια, ἀνεκτιμήτους τοῦ Ἔθνους μας θησαυρούς, τά ὁποῖα εἶναι καταδικασμένα νά καταστραφοῦν ἀφοῦ κανείς δέν νοιάζεται γι’ αὐτά;
* Εἶναι ἀντιπαραγωγικοί οἱ Ἱερεῖς ὑπηρετώντας τίς θρησκευτικές ἀνάγκες αὐτοῦ τοῦ Λαοῦ καί προσφέροντας διδαχή, ἀγάπη, στοργή ὄχι μόνο στούς Χριστιανούς, ἀλλά καί τούς ξένους ἀδελφούς, ἀφοῦ πλέον ζοῦμε σέ μιά πολυπολιτισμική κοινωνία;
* Κάθε φορά ἀκούομε τά περί τῆς μισθοδοσίας τῶν κληρικῶν. Πλεῖστα λέγονται ὡς μία φθηνή προπαγάνδα ἐναντίον τῶν ὑπηρετῶν τῆς κοινωνίας, τῶν ἡρώων Ἱερέων.
Ἡ ἀλήθεια ὅμως εἶναι ὅτι ὁ μισθός τῶν Ἱερέων εἶναι ἀπό την περιουσία τῆς Ἐκκλησίας. Ἀπό τήν περιουσία τήν ὁποία τόσες φορές άφήρεσε τό Κράτος, γιά « κοινωνικούς σκοπούς» καί ἀνέλαβε τήν ὑποχρέωση τῆς μισθοδοσίας τῶν Κληρικῶν. Δυστυχῶς αὐτή ἡ ἀλήθεια πολλάκις ἀποκρύπτεται ἤ συστηματικά διαστρεβλώνεται.


Πηγή: http://www.i-m-patron.gr/

Συγγνώμη που σε απατώ, είναι στα γονίδιά μου

 

Μια νέα έρευνα δίνει συγχωροχάρτι σε όσους έχουν στο..
αίμα τους την απιστία. Οι άνθρωποι λοιπόν που απατούν τον/την σύντροφο τους δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά τα γονίδία τους σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά επηρεάζεται από τα ίδια γονίδια που έχουν συνδεθεί με την εξάρτηση από το αλκοόλ και τον τζόγο.
Ο Justin Garcia επικεφαλής της έρευνας αποδίδει το μικρόβιο της απιστίας σε μια ουσία που λέγεται ντοπανίμη και απελευθερώνεται γρήγορα όταν έχεις την πρόθεση να απατήσεις!
Το κίνητρο είναι η ευχαρίστηση που παίρνει κάποιος κατά τη σεξουαλική πράξη. Ο άνθρωπος που κάνει την απιστία τρελαίνεται στην ιδέα ότι θα νιώσει τόσο μεγάλη απόλαυση με σύντροφο που δεν είναι ο/η επίσημος!
http://www.protothema.gr

Επαναδιαπραγμάτευση χρέους προτείνει η ΑΔΕΔΥ

Τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, το οποίο θα προβλέπει και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,κατά τη διάρκεια των εργασιών του 34ου Συνεδρίου του συνδικαλιστικού φορέα του Δημοσίου.

Ο Σπύρος Παπασπύρος έκανε λόγο για άδικη και υβριστική επίθεση που δέχεται ο δημόσιος τομέας. Υπογράμμισε ότι η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και η απαξίωση του έργου των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό.

Την ίδια στιγμή, ζήτησε από τους συναδέλφους του να αναλάβουν δράση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα, της διαφάνειας και της ποιότητας στις κοινωνικές
παροχές.

"Έχουμε ευθύνες για το πώς αντιμετωπίζουμε πολίτες που λόγω της κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, στο σύστημα εκπαίδευσης, στις διοικητικές υπηρεσίες και πρέπει να αναδείξουμε ως πρωτοπόρα την κοινωνική αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα όμως, είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε μέτωπο, απέναντι σε περιπτώσεις που αναδεικνύονται και χρησιμοποιούνται για την απαξίωση του έργου του δημόσιου τομέα", σημείωσε.

Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου με την εκλογή του το 85μελούς Γενικού Συμβουλίου, το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει τη νέα 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή.

Πηγή:Ο κόσμος το'χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι

Ομοβροντία λάσπης κατά του Μίκη Θεοδωράκη από τις «αυθεντίες» της δεξιάς και της αριστεράς. Τι τους τρομάζει άραγε;

Αλίμονο σε όποιον βγει από το μαντρί. Αλίμονο σε όποιον δεν επαναλαμβάνει τα κλισέ. Αλίμονο σε όποιον δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί τους! Κάτι αυτόκλητοι εκπρόσωποι των αναρχικών, μαζί με αυτόκλητους εκπροσώπους της πατριωτικής αριστεράς και άλλους ποντικομάχους του διαδικτύου λιθοβολούν στερεοφωνικά τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μία μεγάλη ορχήστρα των «τίποτων του τιπότου» που λέει και γνωστός σχεδιαστής, ένας μεγάλος αριθμός μηδενικών κρίνει ,εγκαλεί και βρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη. Γιατί δεν μίλησε τότε, γιατί δεν μίλησε μετά, γιατί έπιασε το χέρι του Ερντογάν και... άλλα τέτοια πιο φαιδρά κι από φαιδρά.

Πολλά μηδενικά εναντίον ενός που είναι κάτι πραγματικά μεγάλο, που είναι κάποιος και που είναι κάποιος για πάρα πολλούς. Κι η λάσπη ρέει με τους τόνους. Οι υπάλληλοι του Soros τον είπανε τρελό, γέρο και φασίστα. Ότι άλλοι γράφουν γι’ αυτόν … κι αυτός τα υπογράφει.

Οι «πατριώτες» του «Λεονάϊντας» και του counter strike τον είπανε προδότη γιατί χαμογέλασε στον Ερντογάν αντί να τον φτύσει γιατί οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Πόλη.
Άλλος για τα λεφτά κι άλλος λόγω βλακείας απαιτούν από τον Μίκη Θεοδωράκη … υπακοή! Να ζητήσει συγνώμη του ζητούν κάποιοι κι άλλοι θέλουν … να πεθάνει!

Τα «τίποτα του τιπότου» , οι ηγέτες του καθιστικού τους που ρίχνονται στη μάχη του πεδίου μεγάλου σαν το mousepad, έβγαλαν την απόφαση και η ποινή είναι «Θάνατος στο Θεοδωράκη»! Κι εκεί που νομίζαμε ότι το Internet θα έφερνε τον κόσμο πιο κοντά στη γνώση , δεν προβλέψαμε ότι η βλακεία θα είχε τόσους πολλούς υποδοχείς.

Τρέμουν οι «τρακόσιοι» μην την πατήσουν πάλι όπως με τον Καρατζαφέρη … που αλλιώς τα ‘λεγε απ’ έξω κι αλλιώς τα λέει μέσα στον χορό. Και πριν μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, πριν τους διαβάσει δυο σελίδες με σκέψεις που όλοι κάνουν, εντόπισαν συνομωσία και την ξεσκέπασαν στο πιτς φιτίλι ! Κι εγώ σ’ όλους αυτούς θα έλεγα … σιγά παιδιά, σιγά. Καλή η Σάρα , καλή κι η Μάρα … αλλά μπήκαμε όλοι στο ίδιο καζάνι χωρίς να μας προσκαλέσουν.

Ο Μίκης Θεοδωράκης θέλει να κάνει το δικό του κίνημα. Καλά κάνει και είναι δικαίωμά του. Δεν ζήτησε από κανέναν τα λεφτά του, ούτε έβαλε σε κανέναν φόρους. Και μακάρι σαν τον Μίκη όλοι οι διανοούμενοι να έκαναν ο καθένας το δικό του κίνημα, το δικό τους «μαγαζί». Κι ο Ζουράρις, κι ο Σαρρής, κι ο Θύμιος Παπανικολάου, κι όλοι όσοι μπορούν και θέλουν.

Μπουτάρης, Βερέμης , Δήμου, Μάνος κλπ … ένα κόμμα-τίποτα 7-8 παππούδων … πήρε τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Το κατάλαβαν άραγε κάποιοι πως συνέβη αυτό; Κατάλαβαν ότι δεν χρειάζεται «Εγχειρίδιο του σωστού Κινήματος» και θεωρητικές παπαριές που είχαν μοναδικό σκοπό να διχάσουν τον κόσμο σε κομμουνιστές και καπιταλιστές, όλοι θύματα του ίδιου θύτη.

Ο καθένας ας κριθεί για το αποτέλεσμα. Είναι εύκολο να κρίνεις αλλά δύσκολο να φέρεις αποτέλεσμα απτό στον πραγματικό κόσμο. Ο Μίκης έφερε αποτέλεσμα σε επίπεδο πλανήτη και είναι τόσο μεγάλος που ούτε ο θάνατος δεν τον τρομάζει πλέον. Και νέος όταν ήταν απέναντι στη χούντα της Νέας Τάξης ήταν και ως γέρος τώρα πάλι απέναντι στη Νέα Τάξη είναι. Να τον μαλώσουμε που τον χρησιμοποίησαν επί οικουμενικής; Όλους μας είχαν κοροϊδέψει τότε.

Να τον μαλώσουμε που χαιρέτησε τον Ερντογάν; Μήπως ο Ερντογαν πάτησε στα Ίμια; Μήπως ο Ερντογάν διέταξε την εισβολή στην Κύπρο; Και παρόλα αυτά μερικοί ξεχνιούνται, νομίζουν ότι η «ανδρεία» των Ελλήνων φοβίζει τρελά τους Τούρκους. Νομίζουν ότι υπάρχει οπλική ισορροπία και οι Τούρκοι φοβούνται τον στρατό μας. Μεταξύ Hollywood και Μακρυγιάννη … τη χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τα μεγέθη. Νευρικά τσιουάουα που κάνουν τσαμπουκά σε ντόμπερμαν … με όπλο το ποντίκι. Και δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάει ή να κλάψει με τους «αλάθητους» που γέμισε το internet. Καθηγητές επανάστασης και θεωρητικοί των κινημάτων, σε μία παραζάλη, μοναχικής κομμουνιστικο-ρομαντικό-πατριωτικής έξαψης που δεν έχουν τα κότσια να παραδεχτούν ότι πήραν τη ζωή τους λάθος, όπως όλοι άλλωστε, βρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη . Του Μίκη που μόνος του έζησε 1000 φορές τις δόξες και τις ζωές όσων τον κριτικάρουν. Άλλωστε με προπαγάνδα μεγάλωσαν, στην προπαγάνδα πίστεψαν κι ακόμα δεν κατάλαβαν ότι όλα έγιναν επίτηδες.

Μπουρδολόγοι με πλούσιο λεξιλόγιο, περήφανοι αριστεροί που τα ρολόγια τους έμειναν κάτι δεκαετίες πίσω. Και η εμμονή σε κάτι που δεν λειτουργεί είναι καλό πιστοποιητικό βλακείας. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας που φάνηκε πως όλα είχαν σχεδιαστεί από τους ίδιους «εκλεκτούς» με στόχο τα λεφτά μας.

Ο Μίκης χόρτασε τα πάντα. Κι από αγάπη, κι από αναγνώριση, κι από δόξες και τιμές, κι από χρήματα κι από κυνηγητό. Τα έκανε όλα και το κυριότερο έβαλε την Ελλάδα στο κάδρο του πλανήτη και κυρίως στις καρδιές όλου του κόσμου. Ξεφορτώθηκε από πάνω του τον Λένιν, τον Μαρξ κι άλλους «εκλεκτούς» θεωρητικούς του διχασμού και θέλει να ενώσει. Κι όταν μιλάς για ένωση στο διάολο και οι αριστεροί , στο διάολο κι οι δεξιοί.
Κι εκεί είναι που πανικοβάλλονται όσοι ήθελαν πίσω από ντεμοντέ κλισέ και χρώματα να βρουν μία θέση στην πολιτική.

Θέλει να χρησιμοποιήσει την εικόνα του, το όνομά του και να περάσει στην αιωνιότητα ως ο ιδρυτής ενός κινήματος αντίστασης. Να πούμε ότι είναι νάρκισσος; Κι αν είναι … μήπως δεν έχει λόγο; Τα τίποτα είναι νάρκισσοι, όλοι μας είμαστε νάρκισσοι , ο Μίκης που είναι κάτι … να μην είναι;

Ο πρωθυπουργός μίας χώρας που ξεφτιλίστηκε διεθνώς κι έγινε συνώνυμο της χρεοκοπίας είναι νάρκισσος… ο Μίκης να μην είναι ; Ακόμα κι αν έκανε λάθη στη ζωή του αυτά δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Του χρωστάμε ως χώρα και δεν μας χρωστάει τίποτα. Με τι να το δελεάσουν άραγε οι πολιτικοί; Με το μισθό του βουλευτή, με τη δόξα; Με τι να τον εντυπωσιάσουν και να τον κάνουν να υπακούσει;

Αλλά η λάσπη είναι φθηνή κι εκ του ασφαλούς όλοι έγιναν κριτές κι αλάθητοι. Και πίσω από την κριτική … κρυφές φιλοδοξίες κι επίδοξοι ηγέτες της πατριωτικής αριστεράς που έμειναν πίσω στην ουρά. Και μόνο που το σκέφτηκαν ότι με εκατό γραμμές επίθεσης και λάσπη θα βγάλουν από τη μέση έναν Θεοδωράκη είναι κι αυτό απόδειξη νόσου βαριάς και χρόνιας.

Αλλά αυτά για τον Μίκη είναι θλιβερές ασήμαντες λεπτομέρειες. Και ξύλο έφαγε και δεν έκανε πίσω , τώρα τι να φοβηθεί; Τον κάθε κουραμπιέ που έγινε διεθνολόγος, τουρκολόγος. Μακεδονομάχος, βυζαντινολόγος με πτυχίο στο copy-paste φράσεων και ιδεών μιας άλλης εποχής;

Ο Μίκης θα κριθεί και θα κριθούνε όλοι. Αν πόνεσε κάποιους που νομίζουν ότι τους έφαγε στη στροφή και φοβούνται μην τους πάρει την πελατεία της πατριωτικής αριστεράς … ας βάλουν νερό στο κρασί τους. Ας κάνουν το δικό τους κίνημα που θα βγει στους δρόμους κι όχι στην ADSL , και τότε ας τον κρίνουν. Με λογοκρισία της λογικής και αβάντα των υποκειμένων που αποκαλούν τον Μίκη Θεοδωράκη… «Μικυ Μάουζ» … ας χαίρονται την μοναξιά και τη γελοιότητά τους μέσα από εύκολες και δωρεάν αλληλοφρονήσεις σε σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου.

Μακάρι σαν τον Μίκη να ήτανε χιλιάδες … κι όλοι μαζί σε μια κοινή πορεία , απέναντι σε όσους μας πουλούν και το μέλλον μας διαλύουν. Κι αν τελικά δεν βγει κι αυτή η συνταγή πάμε παρακάτω. Δεν ψάχνουμε σωτήρα… η έμπνευση μας λείπει. Κι αν είναι αργά … το μέλλον θα μας δείξει.

Σίμος Σ.
Έδεσσα

Πηγή:Τα Χάλια