Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

T2 Concept

 

Ο γραφίστας και λάτρης των αυτοκινήτων, ο Idries Noah προκάλεσε την έκπληξη για μια ακόμη φορά με το T2 Concept: Ένα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον υβριδικό supercar..Ο διάσημος σχεδιαστής από την Νότιο Αφρική, του οποίου προηγούμενες δημιουργίες όπως για παράδειγμα το Audi R8- ανταγωνίζεται μοντέλα όπως η BMW M Sports Coupe and το Dodge Viper- οραματίζεται το T2 Concept το οποίο χαρακτηρίζει ως “το ταχύτερο, φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο στον κόσμο”. Η αλήθεια είναι πως στον Noah πρέπει να απονεμηθεί βραβείο πρωτοτυπίας, δεδομένου πως το νέο δημιούργημά του δεν αποτελεί ένα συνονθύλευμα άλλων supercar, όπως τα έργα άλλων καλλιτεχνών. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και μοντέρνο. Κι αυτό που αρέσει ιδιαίτερα στο δημιούργημα του Νοτιοαφρικάνου ντιζάινερ, είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός αιχμηρών γωνιών και σκληρών καμπυλών που συνθέτουν το πρωτότυπο που έφτιαξε.

Το supercar του Noah εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3.5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς που αποδίδουν και οι τρεις κινητήρες φθάνει τους 469 ίππους. Ο Noah εκτιμά πως το T2 Concept θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Τιμή, που είναι αντίστοιχη με αυτήν μιας Mercedes-Benz E55 AMG.

Σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ανόητο να μιλάμε για τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αλλά, όταν το βλέπεις στις φωτογραφίες που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο, σίγουρα θέλεις να το δεις στο γκαράζ του σπιτιού σου μετά από πέντε ή δέκα χρόνια.

http://www.auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου