Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τράπεζα της Ελλάδος: Ενεργό το πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών

 

Στην άμεση ενεργοποίηση του πακέτου των εγγυήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας, ύψους 25 δισ. ευρώ, προχωρούν υπουργείο Οικονομικών και...
 Τράπεζα της Ελλάδος, οριστικοποιώντας την κατανομή του πακέτου.

Στη συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι τραπεζίτες ενημερώθηκαν για το πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας ύψους 25 δισ. ευρώ, το οποίο πλέον είναι έτοιμο προς διάθεση.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προχωρήσει και στην κατανομή των ποσών για κάθε τράπεζα, και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπονται ποσά ύψους 3-4 δισ. ευρώ, για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες και αναμένεται η τελική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ενημέρωση

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους επικεφαλής των τραπεζών για τις αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Κυριακής και κυρίως για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, από τα 5 στα για 11 χρόνια, που ανακουφίζει τους προϋπολογισμούς των ετών 2014-2015. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό ενδεχομένως να επισπεύσει το άνοιγμα των αγορών για το ελληνικό Δημόσιο, ταχύτερα από τις αρχές του 2012, που προβλέπει το μνημόνιο, γεγονός που θα σημάνει και το άνοιγμα των αγορών για τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της ΕΤΕ, Βασίλης Ράπανος, τόνισε ότι οι χθεσινές εξελίξεις είναι θετικές για την ελληνική οικονομία και κατ΄ επέκταση για τις ελληνικές τράπεζες.

Αναφερόμενος στο πακέτο των εγγυήσεων των 25 δισ. ευρώ του Δημοσίου, ο κ. Ράπανος τόνισε ότι τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν στην αγορά

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου