Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εξοικονομώ κατ΄ οίκον και στο νερό

 

Φρένο στην σπατάλη του πολύτιμου νερού επιδιώκει να βάλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα που θα στοχεύει στην εξοικονόμηση νερού στα νοικοκυριά...
Με το πρόγραμμα αυτό, το υπουργείο θα αναζητήσει την χορήγηση κινήτρων και τεχνολογιών μέσα στο σπίτι, με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του βρόχινου νερού, του νερού από την λάτρα του πλυντηρίου ή άλλων καθημερινών χρήσεων.
Για το μέτρο αυτό θα αξιοποιηθεί η εμπειρία της Κύπρου και της Αυστραλίας δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη και ανακοίνωσε ότι σχετική μελέτη θα ανατεθεί αρχές του 2011.
Παράλληλα, το υπουργείο προωθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς αλλά και για αναπλάσεις, δημιουργία χώρων αναψυχής, βιομηχανική χρήση κα.
Όπως ανακοινώθηκε μέχρι τα τέλη του χρόνου θα ολοκληρωθεί η ένταξη έργων συνολικού ύψους 60 εκ. ευρώ για τον έλεγχο των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου