Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Da Vinci Code: Ανακαλύφθηκαν αριθμοί και γράμματα στα μάτια της Mona Lisa.

 


Μια νέα ανακάλυψη έκαναν οι συντηρητές του πίνακα του Leonardo Da Vinci ,Mona Lisa όπου ανακάλυψαν γράμματα και αριθμούς καλά κρυμμένους στα μάτια της.
Βρίσκονται στην κόρα των ματιών της και έχουν ήδη διακρίνει τα γράμματα L και V. Η ανακάλυψη έγινε τώρα με την χρήση μικροσκοπίου και αποκάλυψε ένα ακόμα κρυφό μυστικό του Da Vinci.
O Silvano Vinceti πρόεδρος του Ιταλικού National Committee for Cultural Heritage, που εξέτασε τον πίνακα ανέφερε ότι «με γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει κανένας τα νέα ευρήματα αλλά σίγουρα μπορεί να διακρίνει έστω και κάτι ακόμα και με μεγεθυντικό φακό.»Επίσης τόνισε ότι « στο δεξί μάτι φαίνονται καθαρά τα γράμματα L και V τα οποία πιστεύουμε ότι αναφέρονται στο όνομα του δημιουργού ενώ στο αριστερό υπάρχουν διάφορα σύμβολα τα οποία ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις τι μπορεί να σημαίνουν. Υπάρχoυν ένα B , ένα CE, ο αριθμός 72 ,κάτι που μοιάζει με L και ο αριθμός 2. »
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο πίνακας είναι 500 ετών και δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο μετά από τόσα χρόνια τι είχε πρωτογραφτεί επάνω. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για λάθος τους καλλιτέχνη αλλα ότι έβαλε τα σημάδια εκεί για κάποιον δικό του λόγο.»

http://www.7news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου