Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ferrari 458 Challenge

 

Η 458 Challenge έχει κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το ντεμπούτο του στο Maranello κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των ντίλερ της ιταλικής φίρμας, μια παραδοσιακή εκδήλωση που συγκεντρώνει τους εκπροσώπους του διεθνούς δικτύου πωλήσεων της Ferrari...
Το νέο supercar, το οποίο θα πλαισιώσει τη F430 Challenge στο Ferrari Challenge Trofeo Pirelli τη νέα χρονιά (2011), είναι το πέμπτο μοντέλο που χρησιμοποιείται από την Ferrari στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα το οποίο, το επόμενο έτος, θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει μια νέα σειρά αγώνων στην Ασία και τον Ειρηνικό .

Μόλις λίγους μήνες μετά την Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της Italia 458, στην οποία βασίζεται η 458 Challenge, που εισάγει μια σειρά σημαντικών τροποποιήσεων ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αγωνιστική χρήση. Ο κινητήρας που κινεί την 458 μεταφέρθηκε αυτούσιος στην 458 Challenge. Πρόκειται για ένα μοτέρ V8, χωρητικότητας 4.497 κ.ε. με σύστημα άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 570 ίππους στις 9.000 σαλ.
Οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει αφορούν στις σχέσεις μετάδοσης και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που προέρχεται από την F1 εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ροπή σε χαμηλότερες στροφές. Η 458 Challenge είναι επίσης εξοπλισμένη με E-Diff, ηλεκτρονικό διαφορικό που ήδη εφοδιάζει την … πολιτική έκδοση της 458 και για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε ένα αυτοκίνητο για αγώνες πίστας της Ferrari.
Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί με τη χρήση ελαφρών υλικών (ανθρακονήματα και Lexan), διαθέτει αναβαθμισμένες αναρτήσεις, 19άρες μονομπούλονες ζάντες, φρένα της Brembo και ABS το οποίο διαθέτει δύο ρυθμίσεις, για βρεγμένες επιφάνειες και στεγνές επιφάνειες.
Ένα άλλο στοιχείο, που για πρώτη φορά υιοθετείται από μοντέλο Ferrari Challenge είναι F1-Trac, το συστήματος ελέγχου πρόσφυσης, το πιο εξελιγμένο του είδους του.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης της 458 Challenge, το αυτοκίνητο σημείωσε νέο ρεκόρ στην πίστα του Fiorano κατά δύο δευτερόλεπτα κάτω από εκείνη του προκατόχου του, με αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ με χρόνο μόλις 1'16 .5 ".
http://www.auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου