Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

14χρονη κοιμόταν επί δέκα ημέρες

 

Την ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης» θυμίζει η σπανιότατη νευρολογική διαταραχή από την οποία πάσχει μία 14χρονη. .Το σύνδρομο Kleine-Levin, έκανε την έφηβη να κοιμάται επί δέκα ημέρες… Ενώ ήταν στο σχολείο της, το κεφάλι της έπεσε πάνω στο θρανίο και ξύπνησε μετά από 10 ολόκληρες ημέρες!

Όπως λέει μόλις ξύπνησε δεν θυμόταν τίποτε και 4 εβδομάδες μετά άρχισε να χασμουριέται ξανά και ξαφνικά έπεσε σε άλλον ένα δεκαήμερο λήθαργο…


«Το σύνδρομο Kleine-Levin είναι μία σπάνια εφηβική αρρώστια χωρίς θεραπεία, που ξεκινά μετά από κάποια μόλυνση ή ασθένεια, και στη συνέχεια τα άτομα αυτά πέφτουν για ύπνο που διαρκεί από μία έως τρεις εβδομάδες, ενώ τα συμπτώματα ποικίλουν από αιφνίδια αλλαγή συμπεριφοράς μέχρι σεξουαλική υπερδραστηριότητα» υποστηρίζει ο γιατρός TomRico από το Πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια.
Η Louisa, μπορεί έχει χάσει γενέθλια φίλων της αλλά ευτυχώς δεν έχασε το χορό της αποφοίτησής της… Επίσης ευτυχώς αν και την πήρε ο ύπνος στις εξετάσεις που είχε για να γίνει χορεύτρια, τελικά πρόλαβε και τέλος καλό όλα καλά!
πηγη:''apopandoo''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου