Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Άγρια επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ιορδανία (VIDEO)

 

Επεισόδια με απολογισμό 250 τραυματίες σημειώθηκαν στην Ιορδανία ανάμεσα σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες και πολίτες της χώρας στο Αλ Βαγδάτ-Αλ Φαϊσαλί, όταν το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο οποίο είχαν ανέβει οπαδοί κατέρρευσε....

Σκηνές σοκ από το ποδόσφαιρο της Μέσης Ανατολής το βράδυ της Παρασκευής (10/12) στο Αμάν στο ντέρμπι κορυφής, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με σοβαρό κρούσμα βίας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, όταν η Αλ Βαγδάτ, που υποστηρίζεται παραδοσιακά από οπαδούς με παλαιστινιακές ρίζες, κέρδισε την Αλ Φαϊσαλί, ομάδα των Ιορδανών, η αστυνομία προσπάθησε να αναγκάσει τους φιλάθλους να βγουν από το γήπεδο. Αυτή η τακτική αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνη, καθώς το σιδερένιο κιγκλίδωμα κατέρρευσε από το βάρος οπαδών που είχαν στηριχθεί σε αυτό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 250 ανθρώπων.

«Το σημερινό συμβάν ίσως έχει και πολιτικές επιπτώσεις, όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να μη δώσει έμφαση στην κόντρα Παλαιστίνης-Ιορδανίας. Οι οπαδοί της ομάδας που κερδίζει συνήθως φεύγουν από το γήπεδο τραγουδώντας πολιτικά και ρατσιστικά συνθήματα. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδήγησε τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, στην επίθεση κατά των οπαδών», αναφερόταν στο ρεπορτάζ του Al Jazeera.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου